Kauden 1/12 tähdet kohtasivat toisensa, Hoki-Liiga vs. Hokisarja

Artikkeli
Tähdistöottelu: Hoki-Liiga 3-5 Hokisarja

Ennakko:

Kello on varttia vaille kahdeksan, kun ensimmäiset katsojat jo saapuvat Hamburgin jäähalliin. Hamburg Freezers voitti muutama päivä takaperin Hoki-Liigan, ja nyt Hamburg-luolassa vastakkain kohtaavat Hoki-Liigan ja Hokisarjan kirkkaimmat tähdet. Ottelusta ei ole luvassa varmaankaan mitään erittäin kiihkeää ja tunnepitoista, mutta kentällä nähdään tänään todellista taitoa, yksilösuorituksia sekä hienoja syöttöjä.

Hoki-Liigalla on ottelussa tietenkin pieni etu: kotikenttä, kovempitasoiset pelaajat, sekä muuta vastaavaa. Hokisarja sen sijaan voi "yllättää", koska ottelussa peliformaattina on 5vs5, jäähyt päällä sekä 3x7min erät, joten mitä vaan voi olla tiedossa tässä ottelussa. Katsojia on tullut otteluun jo ennen alkua varsin hyvä määrä, tosin tupa ei ole lähelläkään täynnä, mutta kuitenkin sen verran että kassatulot ottelun jälkeen näyttävät plussaa. Hamburgin kaupunkihan on tunnetusti halpa kaupunki, jossa jääaika ei varmasti kovin paljoa maksa.

Erä 1:
Ottelu alkoi raportterin lagaessa, ja ensimmäiset sekunnit erästä menivät sivusuun. Kun ottelua oli kulunut puolitoistaminuuttia, teki Hoki-Liiga ensimmäisen maalinsa. Maalintekijänä Hatti, syöttäjinä Velmu sekä Harriet. Alle minuutti osumasta tekee Hoki-Liiga toisen maalinsa. Tällä kertaa maalintekijänä Velmu ja syöttänä Hatti. Tässä vaiheessa ottelua vaikutti siltä, että tulee Hokisarjalle käymään huonosti. Erän edetessä sai Hokisarjakin pikkaisen jo kiinni ottelussa, mutta huomattavissa oli selvästi jonkunlainen kiinnostuksen puute pelaajilla. Viiden minuutin kohdalla Hokisarja kavensikin ottelun. Maalintekijänä Yazmat, syöttäjinä Bers sekä saver. Erän loppuessa tilanne 2-1 Hoki-Liigalle.

Erä 2:
Hokisarjan valmennus reagoi erätauolla mielenkiinnon puutteeseen siirtämällä saverin vilttiin, ja tilalle saapui Kersa. Kun erää oli pelattu 2:36 tasoitti Bers ottelun. Syöttäjänä Yazmat. Ottelun ollessa puolessa välissä ainakin raportin kirjoittaja yllättyi suuresti huomatessaan Hokisarjan pistävän paikoittain Hoki-Liigan yllättävän tiukoille. Osa pelaajista onkin jo siirtynyt Hokisarjasta Hoki-Liigan organisaatioon. Yazmat pääsee puolittaiseen läpiajoon ajassa 12:00, mutta epäonnistuu. Läpiajosta on kulunut vajaa puoliminuuttia, kun Hoki-Liiga pääsee erittäin vaaralliseen ylivoimahyökkäykseen, mutta Kersa hoitaa tilanteen mallikkaasti. Toista erää oli jäljellä enään puoli minuuttia, kun napsu karvaa kiekon Hoki-Liigan sumpulta ja pääsee suht oudon näköiseen oneen Yazmatin kanssa. Yazmat iski tilanteeksi 2-3.

Erä 3:

Erän alettua joutuu Hokisarja pieneen liemeen vaihtovirheensä myötä. napsun vaatiessa itseään vaihtoon ei kentälle saavukkaan ketään, ja onkin lähellä ettei Hoki-Liiga pääse 3-0 hyökkäykseen, mutta Hoki-Liigan kannalta epäonneksi avaus epäonnistuu ja liukuu pitkäksi kiekoksi. Tuomarilla oli tähän mennessä ottelua varsin selvä linja, nimittäin ei jäähyjä. Erää oli pelattu noin kaksi minuuttia kun fits siirsi kiekon Velmulle, joka iski tilanteeksi 3-3. Linda toteaakin väittämäni heti perään vääräksi, ja iskee tilanteeksi 3-4 näyttävän syöttökuvion päätteeksi. Syöttäjinä saver ja Tatu. Ottelun ilme olikin tähän mennessä vaikuttanut aika pitkälti coast-to-coast-tapaiselta peliltä. Päästä toiseen mentiin huimalla vauhdilla, eikä varottu tai mietitty pelillisiä taktiikoita sen kummempaa. Ottelu muistuttikin jollain tavalla Mestis-otteluita, sillä järkeä ei ollut juuri ollenkaan, kun taas nopeutta ottelussa olikin selvästi enemmän. Ottelua oli enään vaivaset minuutti jäljellä, kun Hoki-Liiga otti maalivahtinsa pois tolppien välistä. Tatu ilmoittautukin heti perään ottelun ratkaisijaksi iskien tyhjään maaliin viimeisen niitin. Tämä peli on pelattu, ja ottelu päättyy lukemin 3-5.