Paskanruskea kausi

Artikkeli
Alkupuhe

On taas aika hampurilaisten kausittaisen lehdistötiedotteen, halusitte sitä tai ette. Varoitan, että teksti voi olla laadultaan
huonompi, kuin ala-asteella äidinkielen tunnilla kirjoittamanne runot.

Viime kausi (2/12) päättyi ennen aikojaan suureen pettymykseen ja odotukset vain kasvoivat tulevalle kaudelle. Värväsimme offseasonilla kaksi pelaajaa, jotka kuuluvat omilla pelipaikoillaan ehdottomasti Hoki-liigan eliittiin. Harjoituspelejä hakattiin ahkerasti ja odotimme tulevalta kaudelta(3/12) vain mestaruutta.

Runkosarja

Aloitimme pelaamaan aikaisempien kausien tapaan heti runkosarjan alettua ja pelasimme jokaisen ensimmäisen kierroksen ottelun kahdessa päivässä. Näistä kuudesta ottelusta voittajana lähdimme neljästi, tasatulokseen päädyttiin kerran ja yhdesti jouduimme häviäjinä poistumaan kaukalosta. Pelit luistivat myös mukavasti seuraavilla kierroksilla pelatessamme ainoastaan samalla hyökkäyskolmikolla (Nissinen-trnov-tuksu), lukuunottamatta HemBin parin ottelun pyrähdystä. Tällä kolmikolla saimme luotua omanlaisen pelikirjan ja ajottain hyökkäyksemme oli allekirjoittaneen ja luultavasti muutaman muunkin mielestä Hoki-liigan tehokkainta.

Kesken kauden julkaistussa pelaajakyselyssä pärjäsimme mielestäni erityisen hyvin. Hyvät otteemme oltiin huomattu myös muissa joukkueissa. Toki täytyy muistaa, että kyselyyn vastasi suurinpiirtein vain kolmannes Hoki-liigan pelaajista.

Melkeinpä heti perään tuli ulos aina niin mielenkiintoinen ja keskustelua herättävä Imagokysely. Siitä napsahti Jazz-Triolle erittäin ansaittu voitto. Listaa rullailtua ja etsiessäni omaa Joukkuettani päädyin jo listan häntäpäähän, josta Hamburg Freezers löytyi. Tulos aiheutti pientä hilpeyttä ja samalla myös ihmetystä, kuinka me oikeasti päädyimme kaudessa listan neljänneltä sijalta viimeiseksi ja -17 pakkasen puolelle. Seitsemältä joukkueelta miinuspisteitä, eikä yhdeltäkään joukkueelta plussaa. Neljässä kohdassa oli selityksenä ylimielisyys. Mitenköhän tämä on teille ilmennyt? trnovin violenteissa?

Kuitenkin päätimme, että minkä imagokyselyn pisteissä häviämme sen runkosarjan pisteissä voitamme. Kun runkosarjaa oli jäljellä vain kolme ottelua, päätti trnov pakata kamppeet ja lähteä omille teilleen joukkueesta. Olimme kusessa. Pelaajasiirtojen deadline oli mennyt umpeen. Joukkueemme loput hyökkääjät olivat lopettaneet tai vähentäneet pelaamistansa olemattomiin. Sain kuitenkin houkuteltua pitkäaikaisen HF-pelurin Kettusen vielä kerran kaukaloon. Hän oli viimeksi pelannut liigaottelun 24.7. ja harkkaottelusta luultavasti vielä kauemmin aikaa riveissämme. Tiesimme, että viimeisistä peleistä ei tule helppoja. Tarvitsimme kolmesta viimeisestä ottelusta kolme pistettä voittaaksemme runkosarjan. Näin me juuri teimme ja kolme pistettä tarttui haaviin.

Pudotuspelit

Ensimmäisellä kierroksella vastaan asteli myöskin hieman rikkonainen Rowdy Rascals, josta moni ydinpelaaja oli lähtenyt suorittamaan varusmiespalvelustaan. RR oli kuitenkin hankkinut takalinjoilleen vahvistusta yhdestä Hoki-liigan legendasta, Hogesta. Ottelusarja päättyi vasta viidennessä ottelussa meidän 3-0 voittoon. Erittäin hankala sarja oli takana ja olimme jo saavuttaneet uuden vähimmäistavoitteemme - mitalipelit.

Välierissä vastaan asteli viime kauden mestari DHC. Tiesimme, että kovaa puolustusta, suunsoittoa puolin ja toisin sekä räkämaaleja on tulossa vastaan. Niinkuin aina. DHC pysäytti meidän erittäin tehottoman hyökkäyksen ja käveli ylitsemme otteluvoitoin 3-0.

Pronssipeliin vastaan asettui hieman yllättäen Rockford Icehogs, jonka kanssa kävimme runkosarjassa jo tiukkoja vääntöjä. Lähdimme peliin altavastaajana, mutta onnistuimme kuitenkin selvin numeroin hoitamaan sen himmeimmän mitalin kotia ja mitalikahvit kutsuivat.

Pelaajien arvostelu

Nissinen (trnov teki)

Arvosana: 9

Taitava, tykkää jakaa kiekkoo ja muutenkin loistava hyökkäyspään pelaaja. Hyvinkin liimalapainen sankari. Kuuluu Hoki-Liigan eliittiin.

trnov

Arvosana: 8½

Ehdottomasti Hoki-liigan paras hyökkääjä. Teki tärkeitä pisteitä jokaisessa runkosarja ottelussa ja teki niitä myös paljon. Pistepörssin voitto olisi luultavasti irronnut, jos olisi pelannut jokaisen ottelun. Hänen vahvuuksiaan erittäin tarkka veto ja mailankäsittelytaidot. Valittiin pelaajakyselyssä mm. Parhaaksi hyökkääjäksi. Arvosana olisi ollut enemmän, jos olisi pelannut kauden loppuun.

tuksu

Arvosana: 9

Huikean kauden pelannut tuksu voitti ylivoimaisesti puolustajien pistepörssin ja samalla haaviin tarttui runkosarjan syöttöpörssin voitto (60syöttöä). Oli mukana joukkueen jokaisessa ottelussa. Vahvuuksia avaamisessa ja pelinlukutaidossa. Pelaajakyselyssä valittiin taitavimmaksi mailankäsittelijäksi puolustajista.

Endras

Arvosana: 8½

Endras suoriutui erittäin mainiosti ensimmäisestä kaudesta Hoki-liigan alaisuudessa. Päästetyt maalit eivät kerro totuutta tästä herrasta, nimittäin syypää niihin löytyy muista pelaajistamme. Pelasimme todella hyökkäysvoittoista peliä, mikä tietysti toi paljon ylivoimahyökkäyksiä (2v1,3v1) omaan päähän. Valittiin pelaajakyselyssä parhaaksi avaajaksi. Vahvuudet laukausten blokkaamisessa.

Kettunen

Arvosana: 7½

Pirteästi ajoittain Rowdy Rascalsia vastaan pelatussa ottelusarjassa esiintynyt Kettunen suoriutui pleijareista kohtalaisesti. Pelaamattomuus näkyi kyllä ajottain hänen pelaamisessaan, mutta muutamissa otteluissa pelasi paljon paremmin kuin allekirjoittanut.

Toivottavasti jaksoit lukea tämän erittäin sekavan ja luultavasti Hoki-liigan yhden huonoimmista lehdistötiedotteista. Lehdistötiedotteet tuo kivasti sisältöö sivuille ni ois mukavaa ku muutki joukkueet näitä jaksaisi raapustella!
Loppuun vielä kiitos kaikille kaudesta. Tulevaa kautta odotamme jo innolla ja sinne ei lähetä muutaku mestaruutta hakemaan.
Tietoja
Kirjoittanut: Nissinen
Joukkue: Hamburg FreezersHamburg Freezers
Julkaistu: 10.02.2013 20:43
Luettu: 27 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.