Kauden päätös 1/2014

Artikkeli
1vs1-liigan kauden 1/2014 kokoonpano muuttui radikaalisti viime kaudelta. Kaudelle 1/2014 jäi ainoastaan viisi pelaajaa edelliseltä kaudelta; miktok, Falco, Jezik, Spears sekä Maito. Uusina pelaajina liigaan nousivat Archuleta, kaa, Yan, Nede, Ginet, humble sekä Ybel. Ensimmäisen jakson jälkeen liigasta diskattiin jo Nede, joka ei saanut kuin kaksi peliä pelattua. Näinpä nämä Neden kaksi peliä poistettiin.
Muut pelit saatiin kuin saatiinkin pelattua loppuun asti.

Toisen kierroksen keskivaiheella runkosarjan yläosassa rynnistävä Yan päätti jättää liigan kesken. Yanin mielenkiinto liigaa kohtaan oli lopahtanut, ja päätti siis jättää liigan kesken motivaation puutteen vuoksi. Yan oli saanut kaikki 1. kierroksen pelit pelattua, joten vain kaksi 2. kierroksen peliä poistettiin, eikä runkosarja muuttunut sen enempää. Toisen jaksonkin deadlinen jälkeen jäi muutama peli pelaamatta.

Kauden 1/14 runkosarjan suurin yllättäjä oli Spears, joka aikaisemmilla kausilla oli sijoittunut sarjan alaosaan. Spears jyräsi runkosarjassa tiensä pudotuspelien kotietupaikoille kun sijoittui neljänneksi suveneerien Archuletan, Falcon sekä miktokin jälkeen. Tämä oli ylivoimaisesti Spearsin parhaita kausia.

Archuleta ennakoitiin runkosarjan yläosaan, ja ensimmäiseksi hän jäikin pudotuspeleihin mentäessä. Falco ja miktok seurasivat yhdessä Spearsin Archuletaa pudotuspelien kotietuun. miktokilla alkoi selvästi olla kiinnostuksen puutetta runkosarjan loppua kohden, siitä kertovat tappiot Ginet'ille ja kaa'lle. Hän sai kuin saikin silti napattua itselleen runkosarjan kolmannen sijan, vaikka Spears ei tästä kauaksi jäänytkään. Sijoille 5-8 sijoittuivat Ginet, Maito, Jezik sekä kaa.

Pudotuspelit pelattiin kuten tavallista neljällä parilla: Arculeta – kaa, Falco – Jezik, miktok – Ginet ja Spears – Maito. Falco ja Jezik saivat ensimmäisenä pelinsä pelattua. Falco lähti tästä otteluparista niukasti voittajana jatkoon voitettuaan Jezik'in ensin numeroin 3-2 jatkoajalla sekä sen jälkeen 2-1.

Toisesta parista Spears - Maito lähti Spears voittajana ja kauden yllättäjänä jatkoon kun Maito diskattiin epäaktiivisuuden sekä huonon asenteensa vuoksi.
Kolmannen parin voitti kauden 1/14 suvereeni Archuleta voitettuaan kaa'n reilusti 8-2 sekä 3-14.

Viimeisestä parista pääsi miktok jatkoon kohtuullisen helposti, kun Ginet kaatui numeroin 10-4 sekä 4-11.
Välieriin pääsi siis miktok, Archuleta, Spears sekä Falco.

Välierissä saimme nähdä muutaman tasaisen ottelun. Toisessa otteluparissa Spears oli järjestämässä jättipommia, kun Archuleta kaatui ensimmäisessä ottelussa 2-3. Archuleta kuitenkin voitti molemmat seuraavat ottelunsa ja pääsi näin tästä parista finaaliin otteluvoitoin 2-1.

Toisessa otteluparissa kohtasivat Falco sekä miktok. Pelit alkoivat Falcon kotiottelulla, josta miktok lopulta lähti voittajana numeroin 5-8.
Tämän parin toinen ottelu päättyi jälleen miktokin kolmen maalin voittoon, kun hän purjehti finaaliin numeroin 6-3.

Pronssiotteluun asti pääsivät siis Falco sekä Spears. He päättivät pelata pelinsä heti välierien päätettyä.
Koska Falco sijoittui runkosarjassa Spearsia korkeammalle, sai hän pelata pronssiottelun ainoan pelin kotipuolella. Jostakin syystä Spearsin peli ei enää riittänyt, vaan Falco dominoi pelin alusta loppuun ja voitti ottelun murskaavin luvuin 12-0! Kauden 1/14 pronssimitalisti on siis Falco.

Loppuottelu Archuleta vs miktok pelattiin välieriä seuraavana päivänä. Archuleta sai finaalipeleihin kotiedun pelattuaan itsensä runkosarjassa ensimmäiseksi. Tämä etu oli selvästi avuksi näissä finaalipeleissä, sillä kaikki ottelut päättyivät kotivoittoihin. Archuleta aloitti ottelusarjan voittamalla kotiottelunsa 5-3. Kotipuoli oli myöskin miktok'in mieleen, sillä hän voitti kotipelinsä numeroin 6-3.
Runkosarjan sijoitukset olivat ratkaiseva tekijä kauden 1/14 finaalipeleissä, kun viimeinenkin ottelu päättyi kotipuolen voittoon. Archuleta voitti tasaisen ottelun lukemin 4-2.

Kauden 1/14 mestari oli siis Archuleta. Hopeaa nappasi miktok.

Pelimerkkipalkinnot olivat seuraavat: Kulta 11,05, hopea 4,25pm ja pronssi 1.70pm. Lahjoittaneet: Falco 4.00pm, sekä Capu 1.00pm.

Lopullinen järjestys:
1. Archuleta
2. miktok
3. Falco
4. Spears
5. Jezik
6. Ginet
7. kaa
8. Maito
9. humble
10. Ybel
11. Yan
12. Nede

Johtokunta kiittää Jezik'iä Kauden päätös 1/2014 -tekstistä.
Tietoja
Kirjoittanut: Falco
Julkaistu: 06.03.2014 19:38
Luettu: 19 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.