Halataan, kun tavataan!

Artikkeli
Eletään kaudenalkamisaattoa ja tunnelma on Jyvän leirissä yhtä seesteinen kuin Jorma Uotisen moderni nykytanssi. Joukkueen äärimmäisen kunnioitettu ja ankara johtaja, Mr.Vehnä kävelee kumisaappaat jaloissaan kohti harjoitushallia ja saa päätettyä Jyvän alavien peltojen kärkkään journalistin kanssa käydyn puhelun, joka käsitteli hänen Nato-kantaansa ja Itätiibetiläistä pinaattivelli-reseptiä. Media ei ole muutenkaan ollut suotuisa viime viikkoina Jyvälle, sillä paikallissanomien otsikot ovat huudatelleet seuraavanlaisesti:

- Kaipainen kommentoi Beezerille lähetettyjä notejaan: ”nej, nej, e?”
- Note-Kaipan vihjailevat viestit: ”Oletko jo leikannut niittyleinikkisi?”
- Kaipainen menettää punaisen Guccia-laukkunsa!
- Kaipainen: ”Ei tässä hyvin voida”
- Pinppi kertoo: Näin löydät sisäisen rauhan!

Jyvän pitkäaikainen ja rakastettu pelaajavastaava Pinppi on saanut suureen perhoshaavinsa Smurffin täydentämään Jyvän puolustuskalustoa. Sopimuspykälien mukaisesti pieni, sininen olento tulee esiintymään vähä-älyisenä lentohärvelikeksijänä, eli niiskuna tulevalla kaudella. Scott Joplinin yksityiskeikalta tavoitettu niisku kommentoi sikarin tupruttelun ohessa, että tulevalta kaudelta lähdetään ennen kaikkea etsimään nuoria naikkosia, ja mikä ettei jo vähän varttuneempaakin kumppania. Jyvän puolustus tuleekin siis olemaan täynnä kokemusta, sillä Kaipainen – Vehnä – niisku kolmikolla on yhteensä kunnioitettavat 293 kiekkoliigan alaista ottelua takanaan. Mustia pilviä leijuu kuitenkin myös Jyvä-leirissä, sillä luottopuolustaja Asmolla on vieläkin vaikeuksia päästä yli Sikke Sumarin tippumisesta Tanssii tähtien kanssa-ohjelmasta. Asmo ollaankin nähty useaan otteeseen istuskelevan pimeän hallin vaihtopenkillä omissa maailmoissaan ajattelemassa Siken sileitä sääriä ja ihmettelemässä, kuinka Sumarin Sikke voi olla jo 57-vuotias. ”Ikäero ei tulisi merkitsemään kuitenkaan minulle mitään”, kommentoi Asmo hieman punastuen niittotöiden ohessa.

Hyökkäyspäässä Jyvä jatkaa siitä, mihin viime kausi päättyi. Armottomana viherpeukalona tunnettu Mussukka on saanut kuitenkin lisää harmaita hiuksia johtuen hänen istuttamistaan piharatamoista, joihin on iskenyt yllättävä perunarutto. Lafleurin yhden miehen sota digibokseja vastaan sen sijaan jatkuu jo kolmatta vuotta. Turhautumisen merkkejä alkaakin olla jo ilmassa, sillä viimeviikkoinen rähinä paikallisella torilla rumaksi digiboksiksi pukeutuneena ei tavoittanut kohdeyleisöään. Tykkimies Henkseli on suututtanut Jyvän kannattajat jällein kerran. Vihreistä aatteistaan ja väkivallasta täydellisesti kieltäytymisestä tunnettu faniryhmä onkin jo neljän kuukauden ajan seisoskellut hallin edessä mylvien nasevia ”Tyhmä saa olla, muttei tykkimies!” -huutojaan. Vorresteri yrittää toisaalla päästä raskauskiloistaan eroon kauden loppuun mennessä.

Jyvän harjoituskausi on sujunut myös tuttuja metodeja käyttäen. Herra Vehnä on lukenut nimittäin tuttuun tapaansa urholliselle joukkueelleen Muumipapan urotyöt kirjaa, joka on täyttänyt jyväset täyteen taistelutahtoa. Myöskin fyysiset harjoitukset ovat ajaneet täsmällisesti pelikirjan mukaista tyyliä ja kaiken hyvän lisäksi pomppupalloilla hyppinen ja kameliralli ovat samalla tuottaneet suurta mielihyvää pukukopissa. Jääkin nähtäväksi keneltä loppuvat ensimmäisenä nallekarkit.


Katso silmiin ja halaa - se auttaa moneen mielipahaan!
Tietoja
Kirjoittanut: Mr.Vehnä
Joukkue: Hc JyväHc Jyvä
Julkaistu: 20.04.2008 20:15
Luettu: 3 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.