Wings of Change

Artikkeli
Virallinen yhteenveto:

HC Hot Wings lähti päättyneeseen kauteen päivitettynä modernin pelityylin ja kovien tavoitteiden kera. Kauden alusta alkaen tuli fläppitaulun takaa huomattua, että joukkueen peli-ilo ja suorittaminen oli hienompaa ja mielekkäämpää kuin koskaan aikaisemmin. 13-2-4 oli saldona kauden puolivälin ollessa jo takanapäin. Pitkä kausi ja kesän tuomat mahdollisuudet siirtyä ulkoilmaan pilasivat suurelta osin korkealla olleen moraalin ja pelaamattomuus alkoi näkyä kentällä.

Konferenssin piikkipaikka tuntui jo olevan osa sitä palkintoa, jota kauden alkaessa lähdettiin hakemaan. Niinpä harkkapeleissäkin alkoi esiintyä lepsuilua ja vähemmän totista yrittämistä, joka johti rentouden katoamiseen ja hiiren puristamiseen. Kirkkaimmat tavoitteet jäivät taka-alalle ja playoffien lähestyessä joukkue oli jälleen jo saavuttanut kuntopiikkinsä ja suunta vaihtui laskujohteiseksi. 4-0-8 viimeisistä peleistä herätti pientä tuskastumista, muttei saanut joukkuetta heräämään, varsinkin kuin playoff - ja jopa suora eteneminen toiselle kierrokselle - oli varmistettu.

Vaikka joukkueen selviytyminen kolmatta kertaa putkeen jatkopeleihin osoittaa, että joukkueella on peruspelaaminen hallussa, ei tälläkään kaudella saatu ratkaisevissa peleissä irti sitä mitä karuissa pleijariväännöissä tarvitaan. Ensimmäiseen peliin Sulttaaneita vastaan asennoiduttiin jo siinä mielessä huonosti, että vaikka joukkueen sisällä oli playoff -pelaajat sovittu etukäteen, oli tuota ensimmäistä peliä pelaamassa kolme kokoonpanoon kuulumatonta pelaajaa. Kokoonpanon poikia ei tahtonut olla samaan aikaan pelissä ja harkka oli sujunut hyvin, joten mikäpäs siinä.. 0-4 turpaan lagien sävyttämässä pelissä antoi osviittaa tulevasta.

Vaikka runkosarjassa joukkue on esiintynyt kutakuinkin hyvin - tuloksena 42-8-30 - ei playoff -mittelöistä voi samaa sanoa. Kolme kautta, kymmenen peliä, yksi voitto. Ehkäpä juuri playoffien suoraan sanoen surkeat otteet ovat johtaneet kokoonpanon rajuun muokkautumiseen jokaisen kauden välissä. Myös nyt joukkueen parhaimpiin suorittajiin kuuluneet pelaajat - Kingston, Hatti ja Ragnar - vaihtoivat maisemaa. Tilalle piti taas etsiä uusia naamoja, mutta muutaman paluumuuttajan paluu toivottavasti hitsaa joukkueen taas nopeasti yhteen..
____________________________________________________________________________

Tunnelmia Siipileiristä

Salaperäinen freelancer-toimittaja oli päättänyt lähteä kyselemään Hot Wings -pelaajien tunnelmia näiden pukukoppiin. Käytävillä soi hempeä radiomusiikki, ja miekkosen astuessa Hot Wingsin logolla varustetusta, hieman lahonneesta puuovesta sisään hänet yllättää pistävä lemu joka näytti saavan alkunsa Escobarin pelikassin uumenista. ”Jaa ei ole emäntä muistanu pistää sukkia pesuun”, heittää nuorekkaan näköinen, mutta selkeästi jo keski-iän kriisiä äänensävystä päätellen lähestyvä blondi pystytukka. Ensimmäinen kyynel valuu miehen poskipieltä pitkin hänen katsellessa haikeana kauden 2/08 ryhmäkuvaa. ”Nää oli niitä hyviä aikoja…”

Toimittaja ei halua vaivata ”iiziä” vielä, vaan kääntää katseensa kopin toiselle puolelle, missä Pelicans -julisteiden peittämän kulmauksen edessä istuu hieman pirteämmän näköinen nuori mies. ”Hyvä kaus oli pelattii hyvää pelii. Pelityyli vakiintu et syöteltii paljo ym ym ja sil pärjättii, mut sit taas pleijjareis kustii tuttuu tyylii ja jäi sen takii vähä kakka maku. Toivottavasti ens kauel pystytää pelaa samaa pelii ku runkkikses viime kauel. Kts mo.” Kopitarrin äänensävystä freelancer koittaa päätellä, jaksaako Pelsujen 7. kentän mies tosiaan uskoa menestykseen. Toivottavasti kyllä.

Kopitarrin viereiset penkit on varustettu yliviivatuin nimin: Ragnar, Kingston, Darius, Hatti, TomH, Sheldon. Tilalle on surkealla käsialalla kirjoitettu nimiä kuten tavis, löpö2, Alora, Tuhnu. ”Toivottavasti nää nimet nyt pitää”, toteaa pulskan puoleinen nelisilmä. Jo pitkään joukkueen Juhani Tammisena pidetylle feebille uusien nimien tuominen kokoonpanoon ei ole uusi tehtävä. ”Tavallaan oli jo odotettavissa, kun näin on aina päässyt käymään. cerven syy.” Tulevasta kaudesta maailman matkaajalla on skeptinen, mutta Kopitarrin tapaan toiveikas näkemys. ”Ennenkin on ollut paljon uusia miehiä kauden alussa ja aina ollaan pleijareihin päästy, joten miksei nytkin. Toivottavasti pystytään pleijareissa pitämään nöyrä asenne ettei pelit loppuis ennen kun ne edes kunnolla alkaa.. AAbööR Hraag BRAHFts joop”

Tuo örveltävä, pelkissä munasuojissa vaeltava herrasmies on selkeästi cerveza, jonka mietteet olivat vähintäänkin epäselvät. ”Vuttu mä mithää tiä ku öööööintishraag pjuuhajosh. Hyvä koutsi…ee hik kauzi. Ens kousi uusia naamoja tai jotai… mmzzz.. HRABTspghk hyvä fiilis.” cerveza, tuo muuten niin rauhallinen baarikärpänen näytti selkeästi edustavan joukkueen pirteintä osastoa ensi kauden suhteen. Ihan oikeasti - ainakin toimittajan näkökulmasta.

cervezan torkkuessa untaan paskaisella lattialla kääntyy ulkopuolinen jälleen Escoon. Mies on ryhdistäytynyt ja selventää: ”Tykkäsin lähteneistä pojista niin paljon.. ehkä uusistakin saa jotain irti. Uudet naamat on jäällä hiomassa taktiikoita Virkiän ja Rockon kaa. Toivottavasti ovat aktiivisia, oli aika idlauspainoitteinen loppukausi meikä mukaan luettuna.” Hiljaisen kauden perheen parissa viettänyt jantteri näyttää jo selvästi pirteämmältä ja vilkaisee nauraen cervezaa. feeb liityy mukaan hihittelyyn ja cervekin epätietoisena maailman kulusta höräyttää jotakin kääntäen kylkeään lattialla, edelleen pahassa tokkurassa.

”Tuu ni saatan sut tohon bussipysäkille”, huomauttaa Escobar. Toimittaja ja joukkueenjohtaja poistuvat käytävään, jossa soi juuri Scorppareiden biisi Wind of Change.. tai hetkinen. Aivan kuin sanoissa olisi jotain vikaa..?

Take me to the magic of the moment
On a glory night
Where the children of tomorrow dream away
in the wings of change…


Miehet hyvästelevät toisensa ja Esco kääntyy takaisin hallille päin. Aiemmin niin allapäin ollut mies on selvästi suunnannut katseensa jo tulevaan, ja toimittajan astuessa bussiin hän kuulee naurahduksen, saman jonka hän kuuli hetkeä aiemmin tuossa ränsistyneessä, mutta toiveikkaassa pukukopin pahasessa…
Tietoja
Kirjoittanut: feeb
Joukkue: HC Hot WingsHC Hot Wings
Julkaistu: 03.08.2008 18:22
Luettu: 1 kerran

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.