Matka

Artikkeli
Nopat nousivat Hoki-Liigaan kolme kautta sitten Hockey Predatorsia vastaan pelatun jatkokarsintaottelun jälkeen. Kolmessa kaudessa joukkueen kokoonpano on ehtinyt uusiutumaan lähes täysin ja tuosta karsintakokoonpanosta on jäljellä enää goodeye, Finlander, joukkueeseen tälle kaudelle paluun tehnyt Root sekä koko ajan hiljaiseloa viettänyt myghal. Suuresta vaihtuvuudesta huolimatta joukkue nähtiin jokaisella kaudella pleijareiden jälkeen neljän parhaan joukossa, viimeisellä kahdella kaudella finaaleissa. Silti käteen ei lopulta jäänyt kahta hopeaa enempää.

Kaiken kaikkiaan kehityksen suunta on ollut kuitenkin kokoajan positiivinen. Ensimmäisellä kaudellamme pelaajaliikenne oli valtavaa ja onnistuimme käyttämään peräti seitsemän kahdeksasta värväyskortistamme. Tuloksena konferenssin kakkossija, joka kuitenkin pleijareissa vaihtui neljänteen sijaan Team Viperille kärsityn pronssiottelutappion jälkeen. Kauden joukkueessamme päättäneistä kymmenestä pelaajasta kokoonpanoon kuuluu nyt vain neljä pelaajaa. Ensimmäisen kautemme saavutuksiin täytyy kuitenkin lukea antsan suostuminen kentälle peräti kahdessa ottelussa.

Toinen kausi meni ehkä hieman valoisammissa merkeissä. Onnistuimme off-seasonin aikana löytämään joukkueeseemme kaksi runkopuolustajaa Fasun ja Ratazz:n myötä, lisäksi saimme erittäin mieluisan paluumuuttajan randomin palattua joukkueeseen. Värväyskorttien käytön suhteen kaudella tapahtui ehkä jonkinlaista edistystä, käytimme vain kuusi kahdeksasta kortistamme, ja tällä kertaa sekaan mahtui myös pari onnistunutta värväystä: Imperiumi-legenda Wänämönen muurattiin joukkueemme puolustukseen ja reilun vuoden muiden nettipelien parissa viettänyt Velvet palasi tauolta suoraan tuttuun nuttuun. Tällä hetkellä kauden 1/09 joukkueessa päättäneistä pelaajista seitsemän vaikuttaa edelleen joukkueessa. Runkosarjan esitykset olivat hieman ailahtelevia ja sijoitus sen mukainen, konferenssin neljäs. Pleijareissa otteisiin kuitenkin löytyi tasaisuus ja selvitimme tiemme finaaleihin, joissa nousijajoukkue BSC Young Boys kuitenkin osoittautui vahvemmaksi.

Kolmanteen kauteen lähdimme entisestään suurentuneella kokoonpanolla. Off-seasonin aikana joukkueeseen tiensä löysivät Sute, project, Lode, Darko ja J-J. Lisäksi Root ja Moomba palasivat vahvistamaan hyökkäystämme. Tällä kaudella värväyskortteja ei mennyt enää ainuttakaan ja off-seasonilla tehdyt värväykset osoittuivat enemmän kuin onnistuneiksi, jokainen täytti oman ruutunsa loistavasti. Vaikka joukkueen ilmapiirissä ei ole ollut aiemmallakaan kausilla suurempia vikoja, oli se tällä kaudella vielä huomattavasti aiempaa parempi. Runkosarjan jälkeen Noppalauma oli heikkotasoiseksi tituleeratun a-konferenssin piikkipaikalla ja onnistui mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen selvittämään tiensä finaaleihin toisella peräkkäisellä kaudella, vain jäädäkseen toistamiseen hopealle. Toisen peräkkäisen hopean lisäksi tältä kaudelta jäi käteen kuitenkin myös kakkosdivarikarsintoihin osallistuminen, mikä tietää siirtymistä ensi kaudeksi Kiekkoliigan kakkosdivariin. Varovaisena tavoitteena on päättää kausivaihtelun vuoksi voitoon.

Periaatteessa Noppien uudistumisprosessin kohti liigakelpoisuutta voidaan katsoa alkaneen vuoden 2008 alusta, reilut puolitoista vuotta sitten. Kuluneiden kolmen kauden aikana prosessi on jatkunut, mutta nyt joukkue saavuttanut tilan jonka toivoisi säilyvän myös pitkälle tulevaisuuteen. Off-Season Cupin päätteeksi on vanhojen ja pahisten aika jättää hyvästit hokikentille. Ainakin toistaiseksi. Haluamme kiittää Hoki-Liigan johtokuntaa mahdollisuudesta pelata ja kehittyä kolme mukavaa kautta sarjassa, kaikkia vastustajajoukkueita hyvistä otteluista ja varsinkin tuomareita jotka malttavat uhrata aikaansa täysin pyyteettömään työhön.

Allekirjoittaneen suosiollisella avustuksella vuodattajana toimi Finlander.
Tietoja
Kirjoittanut: goodeye
Joukkue: Old & NotoriousOld & Notorious
Julkaistu: 18.08.2009 20:56
Luettu: 10 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.