Kyyluolan uumenissa

Artikkeli
"Jälleen kerran uusi joukkue.", "Käsittämätön pelaajaruletti jatkuu kaudesta toiseen."… Tämänkaltaiset puheet voitiin ennen kauden alkua jättää sanomatta, sillä Viper-kokoonpano oli sama kuin viimekaudella, yhtä lisäystä lukuunottamatta.

Viime kausi päättyi Kyyleirissä pienoiseen pettymykseen. Runkosarja-sijoitus oli vasta 6, mikä oikeutti viimeiseen paikkaan pudotuspeleissä. Playoff parrat saatiin leikata jo ensimmäisen kierroksen jälkeen, kun Sulttaanit veivät sarjan otteluvoitoin 2-1. Peleissämme Sulttaaneita vastaan löysimme sen koko kauden kaivatun vireen pelaamiseemme ja onnistuimmekin tekemään Sulttaaneille helpoksi sarjaksi arvioidusta sarjasta yllättävän tiukan. Tämä hyvä vire haluttiin pitää yllä myös seuraavaan kauteen.

Off-seasonin aikana joukkue kärsi ajoittain vakavasta aktiivisuuden puutteesta eikä harjoituspelejä pelattu juuri ollenkaan. Kuitenkin joukkueen kiinnostuksesta 5vs5 –pelejä kohtaan päätimme ottaa osaa Off-season Cup:iin, missä viimeistään kaikki palapelin palat loksahtivat paikoilleen; hyvästä peliälystään tunnettu Phoenix kunnostautui myös maalinteossa, mikä vähensi huomattavasti joukkueemme selvään maalintekijään, paparassiin, kohdistuvia paineita. Lisäksi puolustuspäässä peli alkoi toimimaan siihen tapaan että jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua usko oman joukkueen tekemiseen oli kova, ja näin ollen pystyimme asettamaan korkeita tavotteita tulevalle kaudelle. Näitä tavotteita lähdimme saavuttamaan, pitkästä aikaan, joukkueena.

Kauden alkuun panostimme tällä kaudella poikkeuksellisen paljon, sillä juuri alkukauden kankeus on viimekausina ollut suurin ongelmamme. Tällä kertaa joukkueemme oli hyvin valmistautunut kauteen ja tuloksena ensimmäisestä jaksosta olikin seitsemästä pelistä 5 voittoa sekä 2 tappiota. Ensimmäinen tappio koettiin vieraissa Huittisten Huimaa vastaan. Toinen tappio oli suoraansanottuen nolo kun Kyylauma matkasi Piratesin vieraaksi, häviten peräti lukemin 9-7. Tämä kyseinen ottelu oli Kimpsin ensimmäinen –ja viimeinen kuluvalla kaudella Viper-paidassa, sillä ottelun jälkeen Kimpsin ja Team Viperin sopimus purettiin yhteisymmärryksessä. Syynä tähän oli se että alkukauden hyvin pelanneen hyökkäyskaksikon, Phoenix-paparassi, pelityyliin ei sopinut Kimpsin pelityyli.

Kimpsin lähtöpassien jälkeen pakkamme tiivistyi, ja peli parani entisestään. 2. jaksolla pelejä pelattiin vain 2, jotka kummatkin 1-1 tasapelejä. Kolmannella jaksolla pelejä kertyi 8 kappaletta, kaksi tasapeliä ja kuusi voittoa maalierolla 27-10 ja tuloksena Konferenssi A:n 1. sija.

Näin kolmen pelatun jakson jälkeen tilillämme on 17 peliä (11-4-2), 26 pistettä sekä Konferenssi A:n kärki tila. Lisäksi maaliero on plussan puolella 33. Erityisesti Kyyluola on ollut vastustajille paha paikka, sillä toistaiseksi kukaan ei ole pystynyt kesyttämään Kyylaumaa heidän kotihallissaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti runkosarjan loppua kuten jo sanottua, joukkueena.

Tässä oli pieni kurkistus Team Viperi:n kulisseihin, ja samalla se oli minun ensimmäinen tiedoite, minkä varmasti huomasitkin jos luit koko tekstin. Toivottavasti teksti oli ihan luettavaa ja siitä sai jotain selvääkin.
Kirjoittanut: bratvurst
Joukkue: Team ViperTeam Viper
Julkaistu: 19.10.2009 15:13
Luettu: 3 kertaa