Maatila sulkeutuu kanojen osalta

Artikkeli
Kauden 2/07 liigakarsinnat olivat - ainakin jos tulevia vuosia tarkastelee - kovatasoiset. HT Ampparit ja New Jersey Devils eivät liene täysin tuntemattomia joukkueita kenellekkään vaikkei kiekon parhaiten organisoidussa ja miellyttävimmässä sarjassa koskaan olisi itse pelannutkaan. Kuumien Siipien tarina on hieman erilainen. HC Hot Wingsin liigataival alkoi jokseenkin kyseenalaisesti, kun oman lohkon joukkueista yksi ei saanut pelejä pelattua ja ainoa saavutettu voittokin taisi ainakin omien muistikuvien mukaan tulla luovutuksella. Oli miten oli, seuraavalla kaudella Hokiympyröitä tuli sekoittamaan jokseenkin omalaatuinen porukka, jonka uskottavuus ja pelitaidot olivat varmasti kaikille, jopa joukkueelle itselleen, kysymysmerkki. Kausi onnistui kuitenkin erittäin hyvin, kuudes sija runkosarjassa lupasi oikein hyvää. Sitten tulivat play-offit, ja Siipien jatkopelihistoria hakeekin vertaistaan.

Neljä ensimmäistä kautta onnistuttiin hakemaan play-offpaikka, kertaalleen jopa runkosarjan hopeasija. Näinä kausina pelatuista 12 ottelusta joukkue onnistui voittamaan huikeasti yhden ainoan. Yhdeksän perättäisen liigakauden jälkeen playoff-sarake oli vielä karumpaa luettavaa: 21 peliä, 3 voittoa. Tuohon tilastoon kulminoituu kenties koko Siipilauman kasvot ja imago kiekkoareenoilla. Vuoristorataa ylös alas, välillä erittäin alas, muttei koskaan pitkäjänteistä ja menestyvää tekemistä. Pelaajat vaihtuivat kausien välillä poikkeuksellisen vilkkaalla tahdilla ja pikkuhiljaa joukkueesta muodostui jonkinlainen ponnahduslauta isoille areenoille. Farmijoukkue, jossa tulevaisuuden tähdet voivat näyttää osaamistaan suuremmalle yleisölle ja sitä kautta saada huomiota suuremmilta ja taitavammilta joukkueilta.

Joukkueen isän ja messiaan, Escobarin aka -eZe-:n kanssa koitimme kaudesta toiseen raapia kasaan porukan jolla viedä seuraava kausi kunnialla loppuun ja se jos mikä söi motivaatiota itse pelaamista kohtaan. Toinen aika ilmiselvä syy on meidän molempien tuhoisat pelitaidot - ymmärtäköön kukin tavallaan, mitä se tarkoittaa. Tottakai joukkueessa pitempäänkin viihtyneitä herrasmiehiä joukkueesta löytyi ja löytyy edelleen, mutta jotenkin palapelin osat eivät koskaan tahtoneet sopia kunnolla yhteen.

Kunnes tuli talvi 2010 ja vuoden viimeiset play-offit. Allekirjoittanut oli pyörimässä muissa maisemissa, kun joukkue Solon johdolla ylsi jo liiankin kauan kaivattuun menestykseen ja yllätti kaikki hakemalla hopeamitalit ollen jopa voiton päässä itse Pojasta. Saavutus oli mahtavaa katsottavaa vanhan liiton Wingmaneille, jotka porukalla saapuivat tukemaan omiaan. Mutta edes finaaleihin pääsy ei estänyt sitä, mikä joukkueen kohtalo oli ollut jokaisella aiemmallakin kaudella: Parin kuukauden yhteisprojekti päättyi ja miehet lähtivät omille teilleen.

Se oli lopullinen isku haaveille siitä, että Hot Wings joskus olisi Hoki-liigan aito dynastia, joukkue jonka arvostus ulottuisi liigan ulkopuolelle ja jonka pelaajia kunnioitettaisiin kaukalossa. Mutta kun asiaa näin neljän vuoden jälkeen miettii, niin on helppo hymyillä ja todeta, ettei Hot Wings koskaan sellaista asemaa olisi voinut saada. Ei siksi, että pelitaidot eivät välttämättä olisi riittäneet, vaan syistä minkä takia tätä peliä on näinkin kauan jaksanut pelata. Hauskanpito, p:n jauhaminen, ehkä jopa sellaisista asioista puhuminen, joista ei muualla halua tai pysty. Itse pelin pelaaminen ei koskaan ole ollut tarpeeksi totista ja voitonhakuista, että jatkuva menestys olisi ollut mahdollista saavuttaa.

Eteenkin joukkueen pitkäaikaisista pelaajista on jo muodostunut eräänlainen perhe, joiden kanssa on kiva viettää aikaa, pelailla ja jutella vaikkei tietäisi edes kaikkien oikeaa nimeä. On ollut erimielisyyksiä kentällä ja sen ulkopuolella, mutta se kuuluu välillä asiaan. Ja näinkin pitkän ajan jälkeen ei ole ihme, että jokaisen tiet ovat erkanemaan päin. Jotkut ovat jo lopettaneet, toiset lopettamaisillaan, ei välttämättä kokonaan, mutta aktiivipelaamisen ainakin. Siksi on turhaa ja jopa mahdotonta yrittää jatkaa yhteistä taivalta.

Haluan itseni puolesta kiittää erityisesti seuraavia pelaajia, jotka ovat näiden neljän vuoden aikana olleet mukana Hot Wings -perheessä: cerveza, Virkiä, bee, Jakee, Ladusare, Essense, Solo, Kopitarr, Sence, Alora, Hatti, Ragnar, aba, Vahalahti. Enempää ei nyt tältä istumalta tule mieleen, mutta suurkiitos myös kaikille niille, joiden nimeä en tässä osannut erikseen mainita ja jotka ovat olleet vaikuttamassa joukkueen liigataipaleella. Omien laskujen mukaan 83 pelaajaa on ollut rekisteröitynä joukkueen liigakokoonpanoon 12 kauden aikana, mikä jo osaltaan kertoo aiemmin mainitusta suuresta vaihtuvuudesta joukkueessa.

Mutta ei Hot Wings olisi ollut mitään ilman mahtavaa kotipesäänsä, Hoki-liigaa, jonka johto on meidän aikakautenamme suoriutunut äärimmäisen kunniakkaasti tehtävistään ja minkä vuoksi Siipilauma ei koskaan edes pyrkinyt yleisesti vähän halutumpaan, mutta meidän mielestämme heikommin rakennnettuun - ja nykyään aivan liian valtavaan - pesään. Tämä on ollut hyvä paikka neljä vuotta, mutta nyt on aika lentää pois ja antaa tilaa uusille, nuoremmille ja kunnianhimoisemmille joukkueille. Koko Hot Wingsin puolesta haluan kiittää Hoki-liigaa, sen johtoa, sen joukkueita ja sen pelaajia kaikista näistä vuosista, jotka olemme saaneet olla mukana. Koskaan ei ole jäänyt paha maku ja nauraen on voinut lukea naapuriliigan artikkeleita ns. tapauksista, joiden syyt ja seuraukset ja varsinkin jälkikeskustelut hakevat yleisillä huumoripalstoillakin vertaistaan. Täällä tuohon kaikkeen hulabaloohon ei ole lähdetty mukaan, mistä meidän joukkueemme on erittäin ylpeä.

Lopuksi erityiskiitos Escobarille, jonka kanssa suurin osa menosta on tullut koettua yhdessä. Hieno mies, paljon on tullut opittua häneltä. Ehkä vähän liikaakin kun tuntuu, että omat pelitaidot alkavat olla ala-arvoista luokkaa…

Mitäpä sitä sen enempää jaarittelemaan, yksi tarina tulee tämän kauden jälkeen päätökseensä ja toivomme, että Hoki-liiga kokonaisuudessaan jatkaa upeaa toimintaansa ja toivotamme kaikille sen jäsenille onnea ja menestystä tuleviin hetkiin niin kaukalossa, kuin kiekon ulkopuolisissakin koitoksissa!!

Tiedotteen kirjoitti feeb.
Tietoja
Kirjoittanut: Virkiä
Joukkue: HC Hot WingsHC Hot Wings
Julkaistu: 12.06.2011 19:48
Luettu: 7 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.