Final countdown

Artikkeli
Idean synty

Pitkä tie on ollut vuodesta 2008, kun allekirjoittanut (Sheldon) aloitti uuden joukkueenkasausprojektin. Aiempaa projektiaan Tuomittuja hieman haikeana ja turhautuneena muistellen syntyi joukkue nimeltä Kiekon Kalma. Nimi ei liikoja pröystäillyt, se oli lähinnä kunnianosoitus muinaiselle Kalma HC:lle ja itseäni kiehtoi kovasti tuo "kalman" väri pelipukukokonaisuutta ajatellen.


Imagon luonti

Pienoisena perfektionisti-luonteena oli tarkoituksena luoda kiekkoon uusi ihailun kohde, kiekko.tk:n Detroit Red Wings, jossa kaikki on kohdallaan. Omiin arvoihinkin tietysti aina kuulunut enemmänkin asioiden hoitaminen kunniakkaasti. Niimpä pelaajanhakuilmoitukseen kirjattiin säännöt, joita joukkue on pyrkinyt alusta asti noudattamaan. Ilmoitus sai lukuisia kehuja, hakemuksia kertyi ja moni hukassa ollut pelaaja löysi etsimänsä. Nykyään pelitaitojen kehittäminen aktiivisen yrittämisen ja periksiantamattomuuden kautta on hieman kärsinyt, mutta kuten imagokyselyistä voi huomata, on joukkueen asiallinen linja säilynyt tähän päivään saakka.


Vankka pohja

Joukkueen imago ja arvot yhdistivät useamman pelaajan ja joukkue heräsi eloon. Porukka ei ollut pelkkä nimen alla pelaava satunnainen ryhmitelmä. Imagon onnistumisesta kertoo se, että joukkue on aina koostunut suurimmaksi osaksi sen alkuperäispelaajista. Lopulta saimme alun järjestäytymisen jälkeen selville vielä tarkemmin millä ryhmitelmällä lähdemme harjoittelemaan kohti liigataivalta.


Knightclub

Lopulta nimi muuttui hieman idearikkaasempaan Knightclubiin (KC). Väriyhdistelmiä ja logokokeiluja oli useampia, nykyistä edeltävistä perinteikkäin oli harmaa-punainen, jolla joukkue pelasi ensimmäisen liigakautensa, OHL:n alaisuudessa. OHL oli silloinen suosittu varaliiga joukkueille kuten KC, jotka eivät ensimmäisellä hakukerrallaan vielä päässeet isompiin sarjoihin.

20:16.27 ( @Fraid ) eikä ollu pikkuliiga
20:16.34 ( @Fraid ) http://www.servut.us/sihvonen/ohl/index.php?sivu=etusivu

Kyseisessä haussa tosin jälkikäteen pahoiteltiin joukkueen pudottamista karsinnoista, syy oli johtokunnan oma epätietoisuus joukkueesta joka oli pitänyt matalaa profiilia.

OHL-kausi sujui erittäin mainiosti, vaikka joukkueen johtaja Sheldon käväisi pelaamassa hopeakauden HT Amppareissa eikä näin ollut edustamassa Knightclubia OHL:ssä.


Hoki-Liiga

Knightclub rynni liigaan lopulta vasta kolmannella yrittämällään, karsimaan päästiin kuitenkin jo toisellakin. Ensimmäisen kauden tavoitteeksi otettiin kevyesti tutustuminen liigakulttuuriin ja karsintojen välttäminen, pelaajakokoonpanon oltua varsin liigakokematonta.

Vuosien saatossa Knightclubista on kasvanut suht kunnioitettu ja pidetty Hoki-Liiga -joukkue. Kausia on kertynyt ja jo useaan otteeseen on pyritty mitalin makuunkin yltämään. Tuloksellisin saavutus on silti ollut vain runkosarjan toinen sija ja playoffien ensimmäinen kierros. Henkinen sulaminen onkin ollut ehkä joukkueen suurin heikkous.


Ritarit tänään

Tietämättömästä syystä joukkue ei ole onnistunut saamaan enää pysyviä hankintoja kokoonpanonsa jatkoksi. Pelaajia, jotka olisivat niihin alkuperäisiin normeihin ja joukkueen imagoon ihastunut ja sulautunut. Epäonni joukkueen kokoonpanossa lagiongelmien ja muiden varjolla on usein aiheuttanut äkillisiä muutoksia ratkaisupeleihin, syöden yleistä innostusta.

Nykyään osa joukkueen runkopelaajista on siirtynyt muihin harrastuksiin omissa elämissään, osaa innostaa kiekko vain pienissä määrin. Tämä tekee joukkueen tulevaisuuden mahdottomaksi ilman uutta alkua. Monenlaisia kikkoja ja asioita on yritetty, jotta se lopullinen nousu huipulle saataisiin, mutta viimeaikoina käyrä on tullut tasaista laskua alas.

Haikeana ja turhautuneena jälleen mietin yhtä projektiani, joka uhkaa jäädä keskeneräiseksi. KC on kuitenkin antanut monta hyvää tuttavaa ja mieluisia keskusteluja ja otteluita on käyty lukuisia, kiitos ja hymy niiden puolesta on paikallaan. Ritarit näillä näkymin antavat viimeisen tiedotteensa, mikäli mullistavia asioita kokoonpanossa ei tapahdu ennen määräaikaa. Näin ollen kiitos myös Hoki-Liigan yhteisölle on paikallaan.

Fraid - Melf - Jesse - Walleo - HoPoKo - Yrmy - Failt - SixtyNine - Migo - PloPPe - Taitava - Zyors - walki - Striker
Tietoja
Kirjoittanut: Sheldon
Joukkue: KnightclubKnightclub
Julkaistu: 15.09.2012 17:43
Luettu: 22 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.