Java-ohje

Mikäli sinulla on ongelmia avata Kiekko.tk:n vanha client, voi tästä sivusta olla apua.

Kiekon vanhaa clientia avatessa voit törmätä tänä päivänä Application Blocked by Java Security -virheeseen (kuva 1). Tässä ohjeessa ratkaisu ongelmaan on selostettu Windows 10 -käyttöjärjestelmää käyttäen, mutta Javan asetukset ovat samanlaiset kaikilla käyttöjärjestelmillä, joihin Java on saatavilla.

1. Lataa Java

Mikäli sinulla on vielä Java asentamatta, voit ladata ja asentaa sen osoitteesta https://java.com.

2. Muokkaa Javan asetuksia

  1. Etsi Windowsin Käynnistä-valikon haulla Configure Java ja avaa se (kuva 2). Mikäli hakutuloksia ei löydy, voit kokeilla käynnistää tietokoneen uudelleen.
  2. Valitse avautuvan Java Control Panelin yläreunasta Security-välilehti (kuva 3).
  3. Lisää alareunassa olevaan Exception Site Listiin Edit Site List... -napista nämä osoitteet: http://kiekko.tv ja https://kiekko.tv (kuva 3).
  4. Tarkistathan, että osoitteet on lisätty juuri siinä muodossa, kuin ne on kirjoitettu yllä sekä kuvassa. Mikäli osoitteen perässä on esimerkiksi kenoviiva (/), ei vanha client välttämättä avaudu. Huomaathan, että osoitteen verkkotunnuspäätteen tulee olla sivuston nykyinen osoite .tv, ei .tk.

3. Lataa vanhan clientin käynnistystiedosto

Vanhaa clientia käytetään nykyään Java Web Startin kautta, sillä modernit selaimet eivät enää tue nettisivuille upotettuja Java-appletteja.

  1. Avaa Kiekko.tk, laita hiiri Pelaa kiekkoa -osion vieressä olevan nuolen päälle ja valitse sieltä Vanha Applet, FI.
  2. Klikkaa Java Web Start -käynnistyksen Käynnistä-nappia (kuva 4).
  3. Mikäli selain varoittaa, että tiedosto voi olla vaarallinen, voit esim. Edge-selaimella klikata latausta oikealla napilla ja valita Säilytä.

4. Avaa vanha client

Kun tiedosto on ladattu, voit avata vanhan clientin. Ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä sinun tulee vielä vahvistaa, että haluat avata kyseisen Java-sovelluksen. Sovelluksen nimenä näkyy Kiekko.tk ja julkaisijana Klikki Oy. Laita ruksi alhaalla olevaan ruutuun ja klikkaa Run (kuva 5).

Olet nyt Kiekossa vanhalla clientilla! Mikäli ohjeet eivät auttaneet ongelmaasi, voit pyytää apua Kiekko.tk:n Discordista.