Kiekko Cup XVIII - Infopaketti

Uutinen

Jo kahdeksattatoista kertaa järjestettävä Kiekko Cup alkaa. Tällä kertaa cup pelataan poikkeuksellisesti classic-pelinopeudella. Kaikkinensa 36 joukkuetta haki mukaan turnaukseen, joista kaikki hyväksyttiin. 

Turnaus järjestetään sekä Kiekko- että Superliigan johtokuntalaisten kanssa yhteisvoimin. Arvontavideon myötä kaikki 36 joukkuetta on nyt sijoiteltu kuuteen 6 joukkueen alkulohkoon. Arvonta on suoritettu jakamalla joukkueet neljään eri koriin ja jokaiseen lohkoon arvotaan ensin kaksi joukkuetta korista 4. Tämän jälkeen kaksi joukkuetta korista 3 ja lopulta yksi joukkue korista 2, kuin myös korista 1.

Arvontakorit

Kori 1: HC SpeddyCat, HC Tyrmäys, Nightmare, Obsessive, PePo, Seattle Roosters.
Kori 2: Anaheim Mighty Ducks, Caribbean, Celtics, Confusion, Paris Saint-Germain, Unit.
Kori 3: Beetlehemin Seimiveikot, Bull’s Hit, Dallas Stars, Goodfellas, Hakunamatata, Helsingin Jokerit, Knightclub, Las Vegas, Thicc Love, Siberian Huskies, vanhat_pojat, Wanhainkodin Munkki.
Kori 4: Berries, Blashyrkh Frost Demons, Burgered One, Five Barbarians, Guerra Norte, HC Tylykone, KIC, Kiekon Tulevaisuus, Kiekon Vastaisuus, Löylynheittäjät, Sikalauma, Sinappikone.

Arvontavideon voi katsoa tästä

Lohko A

Anaheim Mighty Ducks
Blashyrkh Frost Demons
Helsingin Jokerit
Löylyheittäjät
Seattle Roosters
vanhat_pojat

Lohko B

Celtics
Guerra Norte
HC Tylykone
HC Tyrmäys
Thicc Love
Wanhainkodin Munkki

Lohko C

Berries
Bull's Hit
Confusion
HC SpeddyCat
Kiekon Tulevaisuus
Las Vegas

Lohko D

Caribbean
Goodfellas
Hakunamatata
Kiekon Vastaisuus
Obsessive
Sikalauma

Lohko E

Dallas Stars
Five Barbarians
Knightclub
PePo
Sinappikone
Unit

Lohko F

Beetlehemin Seimiveikot
Burgered One
KIC
Nightmare
Siberian Huskies
Paris Saint-Germain

Yleiset säännöt

Kiekko Cup pelataan tänä kesänä classic-pelinopeudella. Lohkot ovat nähtävissä myös Kiekon sivuilla Turnaukset-osiossa. Alkulohkoissa pelataan kaksinkertaiset sarjat, mikä tarkoittaa 10 ottelua. Yksi ottelu kestää 3 erää, joista kunkin pituus on 6 minuuttia. Alkulohkoissa varsinaisella peliajalla voitetusta ottelusta saa 3 pistettä, tasapelistä 1 pisteen, jatkoaikavoitosta 2 pistettä ja jatkoaikatappiosta 1 pisteen. Jokaisesta lohkosta pääsee jatkoon automaattisesti 5 eniten pisteitä saanutta joukkuetta ja tämän lisäksi kaksi ensijaisesti piste/ottelu-tilastoa vertailemalla kaksi menestyneintä lohkonsa kuudenneksi sijoittunutta joukkuetta. Tarvittaessa tarkastellaan aktiivisuutta tai turvaudutaan arvontaan. Tämän myötä pudotuspelit käynnistyvät 32 joukkueen voimin. Mikäli joissain lohkoissa tulee ongelmia otteluiden pelaamisen suhteen, voidaan toisista lohkoista poikkeuksellisesti nostaa pudotuspeleihin lohkonsa viimeisiksi jääneitä.

Pelaajasiirtoja saa tehdä lohkovaiheen päätökseen asti, mutta kukin pelaaja saa edustaa vain yhtä joukkuetta turnauksessa. Siirtyminen kokoonpanosta toiseen ei ole siis mahdollista. Pelaajien siirtäminen kokoonpanoon tai kokoonpanosta pois tapahtuu joukkueiden vastuuhenkilöiden toimesta www.tilastot.info/kiekkocup kautta. Kirjautumalla sisään tunnuksillasi pääset käsiksi joukkueesi asetuksiin. Johtokunta hyväksyy siirrot sitä mukaan, kun ehtii. On ehdottoman tärkeää, että merkitset pelaajille vanhan nimimerkin, jolla hän on pelannut nimenomaan Kiekko Cupia aiemmin, jos sellainen on.

Pudotuspelivaiheet pelataan paras kolmesta -järjestelmällä aina finaalisarjaa myöten, mutta pronssipeli on paras yhdestä. Lohkoissa pelataan 6 minuutin jatkoerä, jossa on voimassa äkkikuolema-periaate. Mikäli maalia ei synny 6 minuutissa, pisteet menevät jakoon. Pudotuspeleissä pelataan äkkikuolemalla jatkoaikaa niin kauan, kunnes ratkaisu syntyy. Molemmissa vaiheissa on käytössä 4vs4-formaatti.

Ottelu päättyy, mikäli ero joukkueiden välillä on 8 maalia. Pelaamattomista peleistä tulee lähettää syy pelaamattomuuteen jollekin johtokunnan jäsenelle deadlinea seuraavaan päivään klo 20.00 mennessä. Vastuuhenkilöt pystyvät lisäämään ja poistamaan pelaajia Kiekon Turnaukset-sivun oikeassa reunassa olevan "Joukkueen asetukset" -linkin takana.

Turnauksen kaikki pelit pelataan botin tekemissä huoneissa. Kaikki pelit, jotka pelataan botin tekemissä huoneissa, videoidaan kokonaisina talteen. Oheisilla komennoilla pystyt tekemään huoneen ottelulle.

Kotipeli: /msg tilastot !cup vastustaja
Vieraspeli: /msg tilastot !cup vastustaja --vieras   

Esimerkiksi tällä komennolla joukkueesi saisi vieraspelin Kuolemaa vastaan: /msg tilastot !cup kuolema --vieras

Aikataulut

Alkulohko 12.6. - 9.7. (4 viikkoa)
Kahdeksannesvälierät 10.7. - 16.7. (1 viikko)
Neljännesvälierät 17.7. - 23.7. (1 viikko)
Puolivälierät 24.7. - 30.7. (1 viikko)
Välierät 31.7.- 6.8. (1 viikko)
Loppuottelut ja pronssiottelu 7.8. - 13.8. (1 viikko)

Pelit voi nyt aloittaa. Onnea matkaan!

Tietoja
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 12.06.2023 22:01
Luettu: 1364 kertaa

Kommentit (1)

Johtokunta, 14.06.2023 14:57

Käydään läpi pudotuspelejä. Kahdeksannesvälierissä lohkojen parhaat kohtaavat lohkojen huonoiten sijoittuneet seuraavalla menetelmällä:

1vs6 1vs6 1vs5 1vs5 1vs5 1vs5 2vs5 2vs5 2vs4 2vs4 2vs4 2vs4 3vs4 3vs4 3vs3 3vs3

Neljännesvälierissä jaetaan kahtia jatkoonmenijät siten, että kotiedun saavat parhaiten lohkoissaan sijoittuneet. Mikäli mukana on saman sijoituksen omaavia, turvaudutaan arvontaan. Ohessa esimerkki, jossa oletetaan, että lohkojen parhaiten sijoittuneet joukkueet pääsivät jatkoon kahdeksannesvälieristä.

1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 3 3 3 3

Tällöin kuusi lohkovoittajaa saavat suoraan kotiedun. Näiden lisäksi kotiedun saajiksi arvotaan kaksi lohkojen toiseksi sijoittuneista. Tämän jälkeen arvotaan parit puoliskojen kesken. Puolivälierissä ja siitä eteenpäin lohkosijoituksilla ei ole merkitystä - vastaan voi tulla mikä tahansa joukkue.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.