Superliiga

Superliiga on Kiekko.tk:ssa pelattava nettijääkiekkoliiga, joka perustettiin vuonna 2016 Pro Leaguen ja Eliittiliigan yhdistyttyä. Sarjaa pelataan kolmella sarjatasolla: Liiga, 1. divari sekä 2. divari. Liigan toiminnasta vastaa johtokunta ja sen alaisuudessa pelaa kausittain satoja pelaajia.


Neljännesvälieräennakko: Impact - Kisastudio

Artikkeli

Tilastojen vertailu

Voitot: Impact 9 vs. Kisastudio 7

Tasapelit: Impact 0 vs. Kisastudio 1

Tappiot: Impact 6 vs. Kisastudio 9

Tehdyt maalit: Impact 38 vs. Kisastudio 56

Päästetyt maalit: Impact 29 vs. Kisastudio 54

 

Impact

Tuttuun tapaan Impact pelasi äärimmäisen vähämaalisen sarjan sekä päästettyjen että tehtyjen maalien osalta. Impactilla lienee liigan parhaimmasta päästä ellei jopa paras sumpputaktiikka, joka on omiaan johtamaan Impactin pitkällekin pudotuspeleissä. Tehokas sumppu ja vastustajan avausten katkaisut tulevat aiheuttamaan vastustajalle harmaita hiuksia! Impact on omalla mukavuusalueellaan jo maalinkin johtoasemassa ja pystyy pitämään oman pään siistinä taidokkaasti. Paljon joukkueesta kertookin, että suurilukuisin tappio runkosarjan aikana oli 3-0. Viimeistelyssä Impactista voi olla montaa mieltä, mutta mielestäni jengi käyttää vähäisetkin maalipaikkansa melko tehokkaasti hyödykseen. Impact rekrysi Aurinkolaulusta tutun hyökkääjän eli Kulakovin täydentämään hyökkäyskalustoaan ja Kulakov pääsi erottumaan heti edukseen. Luultavasti Impact lähtee pudotuspeleihin ketjulla Kytöla-Emma/Kulakov-Zaborsky-tmb.

 

Kisastudio

Kisastudio ikään kuin floppasi ennakko-odotuksiin nähden. Suuri osa povasi Kisastudion lohkovoittajaksi, mutta lopulta se päätyikin taistelemaan viimeisten pudotuspelipaikkojen rippeistä. Lopulta en kuitenkaan pidä Kisastudion kehnoa runkosarjamenestystä verrannollisena tulevien pudotuspelien menestykseen. Joukkueen vahvuuksiin kuuluu vankkumaton kokemus ja taitavat maalintekijät, mutta viime kauteen verrattuna yksilötasolla oli havaittavissa, ettei kädet aina riittäneet jokaiseen kaksinkamppailuun. Varamies FääF tykitti valtaosan kaikista tehdyistä maaleista ja nähdäkseni hän tulee pudotuspeleissä sanelemaan pitkälti ottelun lopputuloksen. Myös Kisastudio voi pelikokemukseensa ja yhteispeliinsä nojaten asettaa monenlaisia toimivia ketjuja pudotuspeleihin. Luulen, että playoffeihin lähdetään ketjulla FääF-pökäle-Spears-Rekku.

 

Arvio

Kuten sanottu, Kisastudio kuuluu niihin joukkueisiin, jotka pystyvät pesemään joukkueen kuin joukkueen erityisesti pudotuspelipaineen alla. Se ei päässyt lähellekään täyttä potentiaaliaan runkosarjan aikana. Impactin vahvuudet löytyvät puolustuspelistä ja sanoinkuvaamattoman v*ttumaisesta sumpusta. Impact pystyy dominoimaan vastustajan alueella ja tehdä pitkiä hyökkäyksiä maltillisella pelityylillään. Jokainen sekunti vastustajan alueella kasvattaa riskiä vastustajan tekemään virheeseen ja varmaan maalipaikkaan. Toisaalta myös erityisesti FääF osaa laukoa pienestä kulmasta tarkkoja vetoja, mikä voi murentaa Impactin sumpun. Impactin vahva puolustuspeli ei tule Kisastudiolle yllätyksenä, mutta pystyykö se samaan? Impact jatkaa puolivälieriin 3-1 otteluvoitoin.

Tietoja
Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu: 16.10.2017 18:17
Luettu: 1405 kertaa