Superliiga

Superliiga on Kiekko.tk:ssa pelattava nettijääkiekkoliiga, joka perustettiin vuonna 2016 Pro Leaguen ja Eliittiliigan yhdistyttyä. Sarjaa pelataan kolmella sarjatasolla: Liiga, 1. divari sekä 2. divari. Liigan toiminnasta vastaa johtokunta ja sen alaisuudessa pelaa kausittain satoja pelaajia.


Spekulointia kulmacornerista!

Artikkeli
Viikonloppuna piti julkista Superliigan seuraava kausi käyntiin, mutta Kiekkoliigan kaatuessa liian vähään osallistujamäärään, Superliiga sai valtavan osallistujamäärän ja aloitusta jouduttiin siirtämään. Vaikka vahvasti näyttää siltä, että divari olisi tulossa niin spekuloidaan silti.

Tästä päästäänkin ensimmäiseen kysymykseen: Miksei hakijat hakeneet kiekkoliigaan?
Superliigaan hakevista joukkueista moni olisi kyennyt varmasti haastamaan nykyisiä Kiekkoliigan joukkueita ja taistelemaan mitaleista. Esimerkiksi Evolution Uvex tai Huittisten Huima, molemmat joukkueet täynnä liigapelaajia. En tiedä sitä, kuinka moni Kiekkoliigan joukkueista olisi lopettanut tuon kauden jälkeen, että olisiko näistä muutamasta joukkueesta + mahdollisista Superliigan kovimmista joukkueista, jotka olisivat voineet siirtyä mielestäni tasonsa perusteella Kiekkoliigan puolelle halutessaan, ollut kuitenkaan apua.

Divari vai karsinnat

Superliigaan oli hakijoita 19 joukkuetta + Helsingin Jokerit, joka totuttuun Länsi-Pasilan tyyliin ilmoittautuu mukaan myöhässä. Kuitenkin hakijoita oli siis 20 joukkuetta, joista suurin osa täyttää leikitellen liigan kriteerit hallikapasiteetin, lipunmyynnin, sekä tietenkin pelillisen tasonsa ansiosta. Tiedossani ei ole kuinka moni nykyisistä joukkueista lopetti ja kuinka moni jatkaa. Tietääkseni ainakin kolme joukkuetta joutui jättämään pelin kesken ennen kuin runkosarja tuli päätökseen, joten ainakin kolme liigapaikkaa olisi siis tarjolla.

Karsinnat

Leikitellään ajatuksella, että johtokunta päättäisi pitää karsinnat ja liiga jatkuisi kahdella lohkolla. Jokainen viime kauden joukkueista on tietenkin ansainnut paikkansa liigassa, jonka takia uudet joukkueet karsivat liigaan. Joukkueet arvottaisiin Fettiksen tai Falcon samettisin käsin hatusta vetämällä paperitupolla toisiaan vastaan. Kymmenen paria vastakkain ja viisi sarjapaikkaa tarjolla. Tässä vaiheessa voi ilmoittaa, ettei Jokereiden lappua ollut edes hatussa, kun kiekon oma Hjallis Harkimo Pavelski on antanut suuren salkun täynnä 50€ seteleitä johtokunnalle päin. Eli ei ihme, että Jokerit tekevät niin suurta rahallista tappiota kaudesta toiseen. Palataan siitä huolimatta siihen mihin jäätiin, eli kymmenen paria – viisi sarjapaikkaa. Hyvällä säkällä arviolta huonoimmiksi näistä joukkueista pääsisivät toisiaan vastaan. Kuitenkaan sekään ei riitä, kun finaalikierroksella tulisi suoraan noutaja. Huittisten Huima, Evolution Uvex, Hc Tyrmäys, The Presidents, Anaheim Mighty Ducks, fc koira (HC TeamJoukkue), Kauniit ja Rohkeat, siinä vasta osa näistä tasokkaista joukkueista, jotka kilpailevat samoista sarjapaikoista. Anaheim, fc koira, HC Tyrmäys olivat Kiekkoliigassa kaikki neljän parhaan joukkueen sijoilla. Mitä jos jotkut noista hienoista ja kovista seuroista joutuvat heti ensimmäisellä kierroksella vastakkain? Toinen tippuu ja toinen saa luultavasti vielä yhden kovan joukkueen vastaan toisella ja ratkaisevalla kierroksella, jolloin taas yksi kova tippuu. Haluavatko he odottaa näissä legendaarisissa seuroissa vielä kauden verran, että pääsisivät taas yrittämään uudestaan liigaan paremmalla ja todennäköisemmällä tilaisuudella, vai kuopattaisiinko seura kakkosnick joukkueeksi, mene ja tiedä. Varmaa on vain se, että kaikki joukkueet eivät tule mahtumaan suurella todennäköisyydellä liigaan.

Divari

Toisena vaihtoehtona näkisin liigan ja kahden lohkon kanssa divarin, mistä sitten mahdollisuus nousta liigaan ensi kaudeksi. Tästä päästäänkin pohtimaan ehkä suurinta kysymystä: Onko järkeä pistää jo edellä mainittuja joukkueita hakemaan vauhtia divarista? Jaksavatko nuo suurtakin suuremmat joukkueet hakea höntsäten huonompiaan vastaan, muutaman kauden ajan vauhtia divarista, kun kuitenkaan luultavasti kaikki eivät vielä mahdu ensikaudella liigaan. Myös tässä tilanteessa voi olla mahdollista joukkueiden hajoaminen tai kakkosnick tiimiksi siirtyminen. Jos näin pääsee käymään, on samat pelaajat pian yhtä monessa joukkueessa kuin Haverisella kakkosnickejä. Huhuissa on myös täällä kulmakuppilassa kuulunut sellaista, että johtokunta sijoittaisi oman näkemyksensä mukaan nykyiset ja tulevat joukkueet mielestään parhaalla näkemällään tavalla divariin tai liigaan, miltä joukkueen taso heidän mielestään näyttää. Haluaako kukaan nykyinen liigassa jo oleva joukkue menettää liigapaikkaansa ja siirtyä divariin ns. ”parempien” edestä. Tämä ratkaisu tulisi suututtamaan monet pelaajat, jotka joutuisivat tämän kohtalo runtelemaksi, mutta olisiko parempi aloittaa nouseminen divarista ja hyviä pelejä pelata, kuin olla heittopussina liigassa?

Kaikilla on omat mielipiteet asiaan ja omat salaliittoteoriat foliohattuineen mielessä, mutta me emme voi kuin odottaa johtokunnan päätöstä.

Oikein mukavaa päivänjatkoa kaikille ja odotetaan jännityksellä mitä seuraava kausi tuo tullessaan!
Tietoja
Kirjoittanut: Jesben
Julkaistu: 22.11.2017 20:12
Luettu: 1733 kertaa