Superliiga

Superliiga on Kiekko.tk:ssa pelattava nettijääkiekkoliiga, joka perustettiin vuonna 2016 Pro Leaguen ja Eliittiliigan yhdistyttyä. Sarjaa pelataan kolmella sarjatasolla: Liiga, 1. divari sekä 2. divari. Liigan toiminnasta vastaa johtokunta ja sen alaisuudessa pelaa kausittain satoja pelaajia.


Superhaastattelut #3 - Jouko

Artikkeli
Tervetuloa lukemaan kauden ensimmäistä haastattelua. Haastateltavien puutteen vuoksi, on haastattelut jääneet vähemmälle, mutta sain silti etuoikeuden haastatella itse kiekon isää Joukoa.
Jos sinua kiinnostaa ensikaudella päästä haastatteluihin, tai haluat antaa vinkin kaverista, pistäthän viestiä kiekon puolella nimimerkille stefano ! Pidemmittä puheitta, siirrytään haastatteluun.

Siitä on noin 14 vuotta kun kiekko syntyi. Siihen mahtuu monet monet pelaajat, joukkueet ja liigat. Uskoitko että kiekko menestyisi näin laajasti alussa?

- En uskonut. Meillä ei ollut kovin kummoista suunnitelmaa, vaan koko homma alkoi vain testailuista. Lähtien siitä, että kokeilin minkälaista grafiikkaa Java-appletit jaksavat pyörittää selaimessa... Ensimmäisissä testailuissa laitoin vain pieniä emoji-symboleita liikkumaan ruudulla ja nehän jäivät vielä ensimmäisiin pelattaviin Kiekko.tk-versioihinkin. Siihen ympärille sitten vaan alettiin pala kerrallaan rakentaa peliä.

Olen kerännyt muutaman kysymyksen kiekon pelaajilta ja tässä ne ovat: Onko kiekkoon suunnitteilla mitään uudistuksia?
 - Ei ole tällä hetkellä mitään työn alla tai suunnitteilla.

Onko se joskus mahdollista pelata liigaotteluita tournament osiossa?
- Tämä ei ole tuntunut kovin tärkeältä. Aika samahan se on millä välilehdellä ne pelit on listattu. Teknisesti se olisi aika helppoa, mutta "hallinnollisesti" ei. Liigoja tulee ja menee, vastuuhenkilöitä tulee ja menee, kenelle annettaisiin oikeudet luoda pelejä tournament-osiossa ja kuka selvittelee näistä johtuvat erimielisyydet ja sekaannukset.

Kiekossa on ollut pelaajakato hetken aikaa, mitä asian hyväksi voisi tehdä?
- En tiedä. Uusien pelaajien hankkimiseen on laitettu paljon aikaa ja rahaa viime vuosina, mutta mitään ratkaisevaa muutosta liki 10 v jatkuneeseen hiljalleen laskevaan trendiin ei ole saatu. Millään pikkuviilauksilla sellaista ei varmaan tulekaan ja toisaalta vanhat pelaajat eivät halua mitään isoja muutoksia.

Oletko itse henkilökohtaisesti seurannut tarkemmin kiekon omia liigoja?
- En kovin tarkasti viime aikoina. Lähinnä jotain finaalipelejä katsonut.

Viimeiseksi kysyisin onko sinulla mitään sanottavaa / terveisiä kiekon väellä?
-Terveisiä kaikille. Pitäkää tekin Kiekkoa esillä someissa ym. Facebook on edelleen 2017 laittanut kapuloita rattaisiin sensuroimalla Kiekko.tk-linkkejä ja mainintoja, mutta tuo ongelma saatiin vaihteeksi ratkaistua viikonlopun aikana. Jos ideoita tulee mieleen, pistäkää vaan ehdotuksia tulemaan.

- stefano
Tietoja
Kirjoittanut: stefano
Julkaistu: 09.02.2018 20:26
Luettu: 1901 kertaa