Kausiennakko 1/2008 by Norski ja Samila

Artikkeli
Vuosi vaihtuu ja kausi 01/2008 pärähtää käyntiin! Viime kausi saatiin purkitettua loistavasti ilman kummempia kommelluksia. Tulevaan kauteen lähdetään odottavin fiiliksin, sillä joukkueiden taso ei ole koskaan ennen ollut näin kova. Tasaisia vääntöjä ja vähämaalisia pelejä tullaan näkemään paljon. Vaikka runkosarja tulee olemaan tiukka, niin pieniä veikkauksia voidaan laittaa ilmaan. Tässä seuraavaksi hieman ennakkoa tulevasta kaudesta:


Tarttila Rangers

Taustaa kaudelle: TaRssin toinen kausi päättyi neljänteen sijaan. Kokoonpano on pysynyt samanlaisena vieläkin, mikä on Tarttiloiden vahvuus. Kokoonpano on edelleenkin kova ja vaarallinen, joten pleijaripaikka on lähes varma. Viime kaudella oli ongelmia kuitenkin peliaikojen kanssa pleijareissa, joten se on yksi heikkouksista. TaRs on kokeneempi ja varmasti jälleen kovemmassa vireessä kuin kertaakaan aiemmin, joten on yksi ennakkosuosikeista.

Heikkoudet: kokoonpanon kapeus
Vahvuudet: joukkuehenki
Seuraa häntä: Hepokatti, viime kausi oli läpimurto. Pisteitä syntyi ja mies oli erittäin vaarallinen hyökkäyspäässä
Sijoitus: 1-4

Pelaajakommentit
viileä:
Tarttilan fiilikset on ihan hyvät näin ennen kauden alkua.
Tavoitteena on vähintäänkin neljän joukkoon sijoittuminen.
Runkosarjan voittaa Tarttila Rangers.

Hockey Suomi

Taustaa kaudelle: HS sijoittui runkosarjassa upeasti kolmannelle sijalle, mutta kuitenkin playoffeissa pää hajosi ja Conservation jyräsi heidän ylitseen. Hockey Suomi kävi myös kokeilemassa onneaan Kiekkoliigan karsinnoissa, mutta tulosta ei tahtonut syntyä. Kokoonpano on pysynyt hyvin pitkälti samana, vaikka uusia pelaajia joukkueessa onkin. Joukkuehenki on luultavasti tiivis ja paikkapaikoin pelikin kulkee hienosti. Olisiko nyt HS:n aika ottaa itseään niskasta kiinni ja pelata tasapainoisen ja hyvän kauden?

Heikkoudet: heikkous on korvien välissä, taitoa löytyy mutta aina ei tahdo kulkea
Vahvuudet: kokemus
Seuraa häntä: Ele, joukkueen tuki ja turva. Ilman Elen panosta HS voisi rypeä mudassa
Sijoitus: 1-4

Pelaajakommentit
Kummisetä:
Tunnelmat joukkueessa kohtalaisen hyvät ja Elen paluu takaa sen että hs taistelee jälleen liigan kärkipaikasta
Mestaruutta lähdemme hakemaan
Runkosarjan vie Hockey Suomi

Club of Härmä

Taustaa kaudelle: Joukkue on takonut SHL jo kahden kauden ajan ja parantanut otteitaan jatkuvasti. Kauden alla CoHin harjoituspelit ovat sujuneet loistavasti ja laajasta kokoonpanosta huolimatta joukkue tulee olemaan hyvässä lyönnissä tälläkin kaudella ja otteet vain paranevat? Tiukassa taistossa jää kuitenkin runkosarjassa hiukan terävimmän kärjen taakse.

Heikkoudet: laaja kokoonpano
Vahvuudet: puolustuspeli
Seuraa häntä: Cypress, CoHin oma Leo Komarov mutta kiekon saadessaan armoton pelimies ja vastustajan painajainen.
Sijoitus: 5-8

Pelaajakommentit
Nesu:
Joukkueeseen on tullut kovia vahvistuksia, kuten cypress ja capello joten kyllä odotukset on korkeella.
Viime kaudesta ei voi oikeen muuta kun parantaa, joten mitali on tavoitteena.
Runkosarjan voittaa Mensa Club Finland

Conservation

Taustaa kaudelle: Datsunista vapaalipun Sunrise Hockey Leagueen saanut joukkue näytti vaarallisuutensa ja sijoittui kaudella 03/07 upeasti pronssille! Runkosarjasijoitus oli Consuilla vaatimaton - kuudes. Kuitenkin Consut kaatoivat upeasti Hockey Suomen ja lähtivät taistelemaan mitalipeleistä. Kokoonpano on pysynyt hyvin samanlaisena, mutta pystyykö Consut toistamaan saman tempun entistä tiukemmassa liigassa? Vaicin puuttuminen voi myös näkyä negatiivisesti joukkueessa.

Heikkoudet: pelien epätasaisuus
Vahvuudet: puolustuspelaaminen
Seuraa häntä: bee, kiiskeistä tuttu hyökkäyskoira jonka tehtävä olisi ottaa johtotähden rooli hyökkäyspäässä.
Sijoitus: 9-12

Pelaajakommentit
bee:
noh, fiiliksistä ainaki sen verran että tottaa kauteen lähdetää uudenlaisella kokoonpanolla, joka ei silti oo huono juttu. kuhan _jaksetaan_ pelata kunnolla perushyvää syöttelyä ja saadaan nelikkopuolustus kuosii vielä tässä niin hyvä tulee
tavoittelee lähtää tietysti pleijaripaikkaa mikä ainakin meijän mielestä pitäis tulla suht helposti meijän hyökkäävällä ja perushyvällä pelillä
Runkosarjan voittaa Mensa Club Finland

Marionettes

Taustaa kaudelle: \"Kultajuna\" on täynnä kovia kavereita. Kokoonpanosta löytyy mm. Bume, Tumppi, Fabio, Linoleum..... Listaa voisi vain jatkaa ja jatkaa! Edelliskausi päättyi runkosarjassa sijaan 7 ja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Tarttilan pojat veivät voiton. Saako Mariot kultajunansa käyntiin vai loppuuko hiilet kesken? Tekeekö Norski maalin ensi kaudella?

Heikkoudet: puolustuspäässä heiluu vain pari kaveria, jaksaako pakit pelata koko runkosarjaa?
Vahvuudet: kokoonpanosta löytyy erittäin kovia pelimiehiä
Seuraa häntä: Norski, edelliskaudella HC Fantasiassa vaikuttanut kaveri siirtyi kovalla summalla Marioihin. Onnistuuko hän vai floppaako?
Sijoitus: 5-8

Pelaajakommentit
L.Lawson:
Tällä hetkellä joukkueessa vallitsee hiukan sekavat tunnelmat, johtuen pakkien puutteesta ja lievästä epäaktiivisuudesta. Parhaimmillaan pelit kuitenkin ovat kulkeneet harkoissa hyvin joten lähdemme hyvällä fiiliksellä kauteen.
Tavoitteeksi voisi laittaa vaikkapa pääsyn pleijareihin
Runkosarjan voittaa Fc Kilpailijat

Kauniit ja Rohkeat

Taustaa kaudelle: Kaunarit lähtee tulevaan kauteen melko tuoreella kokoonpanolla. Vanhoista pitkän linjan pelaajista kokoonpanosta löytyy ainoastaan Ian, Naturen ja Redner. Loput ovatkin melko uusia kasvoja. Harjoitusottelut ovat sujuneet hienosti, mutta kestääkö pää tiukoissa liigaotteluissa? Tämän takia ennakkoon ajateltuna joukkueella tekee todella tiukkaa jos meinaa pleijareihin tiensä raivata, mutta on ilman muuta yllätysvalmis.

Heikkoudet: kokoonpanon tuoreus
Vahvuudet: maalinteko
Seuraa häntä: Ian, KjR:n yksi vanhimmista pelaajista, pitääkö Ian pakan koossa ja vastustajan maaliverkot pulleana?
Sijoitus: 9-12

Pelaajakommentit
Naturen:
totaa, iha hyvillä fiiliksillä lähetään, vaikka pakka onki menny aikalailla uusiksi
eiköhän me ensisijaiseksi tavoitteeksi laiteta pudotuspelipaikka ja kaikki siitä eteenpäin on plussaa :>
Runkosarjan vie Fc Kilpialijat

Europe

Taustaa kaudelle: Viime kauden hienosti aloittanut Europe sijoittui runkosarjassa ikävästi yhdeksänneksi. Maalieron myötä Kaunarit ottivat playoff-paikan ja EUR jäi rannalle. Kokoonpanosta löytyy tälläkin kaudella hienosti Endure, Neptune ja Ehrhoff. Viime kaudella lievästi puolustuksesta kärsinyt Europe on hommannut tulevalle kaudelle kovia hyökkäyspään pelaajia. Puolustuksesta löytyy myös kova nimi: Fasu. Pystyykö Europe tällä kaudella parantamaan sijoituksiaan ja pääsemään pleijareihin? Pysyykö kokoonpano tällä kaudella kasassa? Joukkueen nuori-ikä on yksi heikkouksista.

Heikkoudet: puolustus
Vahvuudet: hyökkäys
Seuraa häntä: Endure, hän on joukkueen sielu. Peli pyörii hyvin Enduren ollessa kentällä, vaarallisuutta löytyy nyt varsinkin kun viereltä löytyy mm. Negro ja Smirre
Sijoitus: 9-12

Pelaajakommentit
Endure:
Joukkueella on hyvät fiilikset, kun pakkakin saatiin aikaisessa vaiheessa kasaan.
Tavoitteena on alkavalla kaudella pleijaripaikka, vaikka vastustajat ovatkin lähtökohtaisesti kovempia kuin aiemmilla kausilla.
Runkosarjan voittaa Mensa Club Finland

Paitsio

Taustaa kaudelle: Perusrunko pysynyt samana viime kaudesta ja hiukan tahmean kauden jälkeen säilytti kuitenkin sarjapaikkansa ilman karsintoja. Alkavalle kaudelle ei ole odotettavissa suurempaa edistysaskelta. Näin tosin veikattiin viime kauden allakin, mutta niin vain paitselot taistelivat hienosti kauden edetessä. Odotukset on sinne sijoille 13-16 ja karsintoihin joutuminen odottaa?

Heikkoudet: joukkueelta puuttuu \"johtotähti\"
Vahvuudet: joukkueen yhteishenki
Seuraa häntä: Tatu76, kaverin harteilla lepää pitkälti joukkueen menestys, kun puolustuksen on onnistuttava 100%
Sijoitus: 13-16

Pelaajakommentit
Allue:
No tunnelmat on aika sekavat sillä pelaajia on menny ja tullu. Joukkueessa on pieni puolustajapula tällä hetkellä. Tavoite on tietenkin pleijareihin pääsy mutta miksei myös voitto.
Runkosarjan voittaa Marionettes

Mensa Club Finland

Taustaa kaudelle: Kauden 3/2007 päätteeksi Mensa pokkasi komeasti hopeamitalit kaulaansa ja esiintyi muutenkin vakuuttavasti. Kausi huipentui heidän osaltaan 2 divarin karsintoihin johon ei aivan onnistunut tietään raivaamaan. Joukkue on takuuvarmasti nälkäinen alkavalla kaudella ja hyvin koossa pysyneellä porukalla on varmasti tälläkin kaudella mitalin kuvat silmissä. Mensan maestro Samila piiskaa varmasti joukkonsa sellaiseen lyöntiin, että kevään edetessä pleijarit odottavat.

Heikkoudet: ajoittaiset maalinteko vaikeudet
Vahvuudet: hyvä tiimihenki ja syöttöpeli
Seuraa häntä: ämg, mensan uusin hankinta joka tuo kokemusta ja armotonta hyökkäystaitoa joukkueeseen
Sijoitus: 5-8

Pelaajakommentit
Samila:
Kauteen lähdetään odottavin fiiliksin.
Tavoitteena on ilman muuta kultamitali.
Runkosarjan voittaa Tarttila Rangers.

HC Fantasia

Taustaa kaudelle: Fantsulla on osittain uudistunut kokoonpano tälle kaudelle, kun hyökkäysosastolta on lähtenyt pelaajia ja tullut uusia tilalle. Pakkikalusto sen sijaan on aina ollut Fantasian vahvuus ja se onkin pysynyt hyvin lähes muuttumattomana. Fantasialla on yllätysvalmis porukka, mutta kuinka yhteispeli alkaa sujua uusien miesten kanssa ja kuinka joukkueen laaja kokoonpano vaikuttaa menestykseen. Ennakkoon tasaisessa taistossa joukkueen oletetaan putoavan karsintoihin.

Heikkoudet: ailahtelevat peliesitykset ja maalinteon vaikeudet
Vahvuudet: joukkuehenki ja puolustuspeli
Seuraa häntä: Surely, takuuvarma fantasian pelin dynamo joka kentällä ollessaan laittaa kuviot kuntoon
Sijoitus: 13-16

Pelaajakommentit
Lupa:
Joukkueen fiilikset on ihan hyvät ja innolla lähdetään kauteen, yksi pakki ilmeisesti vielä hakusessa.
Tavoitteena olisi saada pelit pelattua tietenkin ja päästä niihin pleijareihin ja ottaa kenties mitalikin.
Runkosarjan voittaa Fc Kilpailijat

Team SaHaRa

Taustaa kaudelle: Sahara nousi liigaan karsintojen kautta. Hienosti menneet Karsinnat (7 voittoa ja vain yksi tappio) kertoo tulevasta kaudesta paljon. Kokoonpanosta löytyy kovia nimiä, mm. K.Carson, aabr0, aat5i, yms. Joukkue pelaa kuitenkin ensimmäistä kertaa kunnon liigaa, joten mahtaako pää kestää? Joukkueesta ei kovin paljon tiedetä ennen kautta, mutta liigapelit näyttävät mikä on saharan poikien todellinen iskukyky. Ennakkoon ajateltuna pitäisi pystyä helposti raivaamaan tiensä pleijareihin, heti terävimmän kärjen takana.

Heikkoudet: kokemattmuus
Vahvuudet: joukkuepeli
Seuraa häntä: K.Carson, puolustuksen tuki ja turva
Sijoitus: 5-8

Pelaajakommentit
mogo:
Joukkueen fiilikset on todella hyvät ja innolla lähdetään kauteen.
Tavoitteet on katossa!

Fc Kilpailijat

Taustaa kaudelle: Karsintajoukkueiden julkistamisen jälkeen kaikki kyselivät \"mikä ***** kilpurit\", mutta jo karsintojen hurja rynnistys osoitti joukkueen kyvyt ja on alkavalla kaudella takuuvarma menestyjä. Tämän kauden jälkeen kaikki tietävät ketä ovat nämä mystiset Kilpurit. Joukkue on koottu osittain Kaunareiden viime kauden kokoonpanosta höystettynä muutamalla erittäin kovalla liigajyrällä. Ei välttämättä kovin ennakkosuosikki, mutta varmasti neljän joukossa ja sieltä onkin hyvä ponnistaa pleijareihin.

Heikkoudet: joukkueen ikä
Vahvuudet: hyvä yhteispeli ja luova hyökkäyspeli
Seuraa häntä: pullukka, vastustajan pakko pitää mikäli mielii voittaa, pistepörssin kärkimiehiä.
Sijoitus: 1-4

Pelaajakommentit
pullukka:
Joukkueenyhteine tavote on voittaa shl-mestaruus 1/08 eli sillä linjalla lähetää pelaamaa. Fiilikset o hyvät ku pelei rutkast saatu alle mut vähä sekavaa on peli viel mut eiköhä aika näytä vaik:)
Runkosarjan voittaa Team SaHaRa

PSV Eindhoven

Taustaa kaudelle: Joukkueella on takanaan värikäs ja menestyksekäs menneisyys sekä Hoki-liigasta että Kliigasta. Kokoonpanossa on ollut jonkin verran vaihtuvuutta ja ennen kauden alkua kokoonpano on kutistunut varsin kapeaksi. Aiheutuuko tästä ongelmia kauden mittaan? Tällä pelaajamateriaalilla pitäisi yltää neljän joukkoon runkosarjan päätteeksi.

Heikkoudet: kokoonpanon vaihtuvuus
Vahvuudet: hyvä syöttöpeli ja maalinteko
Seuraa häntä: Zubov, puolustuspään muuri jolla erittäin tarkka veto myös
Sijoitus: 1-4

Pelaajakommentit
Peyja:
Me lähdetään innokkaasti liikkeelle ja odotamme tiukkoja otteluita.
Tavoitteena olisi lähinnä päästä SHL:ssä pleijareihin ja sitä kautta aina finaaliin saakka.
Runkosarjan voittaa PSV Eindhoven

Nemesis

Taustaa kaudelle: Nemesis on kokenut joukkue, josta kertoo mm. hyvin menneet IKS-kaudet. Pelaajat ovat kovia, mutta joukkueen yhteispelissä on ollut ajoittain ongelmia ja tästä johtuen esitykset ovatkin olleet varsin ailahtelevaisia. Nemesis on kuitenkin yllätysvalmis porukka ja voi hyvinkin yllättää tiukassa runkosarjassa, jos vain yhteispeli toimii ja ratkaisijoita löytyy tärkeissä peleissä. Odotukset kuitenkin sinne sijoille 13-16 ja kauden päätteeksi olisi karsinnat edessä. Aika näyttää.

Heikkoudet: pelien epätasaisuus
Vahvuudet: vahva ja tukeva pelaajamateriaali. Kovia nimiä.
Seuraa häntä: D-light, joukkueen puolustuksen avainpelaajia
Sijoitus: 13-16

Pelaajakommentit
Calja:
Pelaajat on tietenkin innoissaan paikasta tasokkaassa liigassa ja hyvällä mielellä lähdetään pelaamaan.
Tavoitteena tietysti pärjätä hyvin heti ensimmäisellä kaudella ja pleijaripaikka on toki tähtäimessä.
Runkosarjan voittaa Fc Kilpailijat

|Team Ettan|

Taustaa kaudelle: Joukkue nousi hienosti karsinnoista liigaan kaudelle 1/2008 ja lähtee varmasti ilman suurempia odotuksia ensimmäiseen kauteensa. Ettaneissa on kuitenkin potentiaalia nousta vaikka kuinka kovaksi yllättäjäksi tällä kaudella, mutta kun taistelu on kuitenkin kovaa, niin rankataan ettani oletusarvoisesti karsintoihin kauden päätteeksi. Kuka ottaa vastuuta hyökkäyspelin onnistumisesta ja maalinteosta?

Heikkoudet: ajoittaiset maalinteko-ongelmat
Vahvuudet: puolustuspeli
Seuraa häntä: Jylpster, kokenut puolustuspään raataja jolle on varmasti vastuuta luvassa ja on siihen oletettavasti myös valmis
Sijoitus: 13-16

Pelaajakommentit
Majion:
Ihan hyvin fiiliksin täs lähetää uusiin haasteisiin ja toivottavasti saadaan peliin mukaan myös niitä pelaajia jotka ovat vähemmän karsinnoissa esiintyneet...
Tavoitteet tulevalle kaudelle on päästä pleijareihin
Runkosarjan voittaa PSV Eindhoven

Roots

Taustaa kaudelle: Roots oli ehdottomasti floppi viime kaudella. Runkosarjan sijoitus oli vasta 13, joka tarkoittaa sitä että Roots oli viimeinen pudotuskarsija. Karsinnoissa Roots oli vasta kuudes, mutta Sinappikoneen ja paanien siirryttyä Kiekkoliigaan Rootskin sai vielä mahdollisuuden näyttää taitonsa kaudella 01/2008. Kokoonpano on pysynyt hyvin pitkälti samana, joten riittääkö se kuitenkaan? Lappis on varmasti potkinut poikiin vauhtia joululoman aikana ja kenties otteet paranevat hiukan viime kauteen nähden?

Heikkoudet: hyvät yksilöpelaajat puuttuvat, kokoonpanossa ei ole varsinaista pelin sytyttäjää
Vahvuudet: joukkuepelaaminen
Seuraa häntä: RBlomeru, Rootsin viime kauden hätävara, joka esiintyi hienosti
Sijoitus: 9-12

Pelaajakommentit
Lappis:
Roots lähtee kauteen luottaen vanhoihin tuttuihin pelaajiin. Muutama paluumuuttaja on myös matkassa(Seven ja Tunas). Tavoitteena on pudotuspelit. Viimekauden lipsuilu on vielä hyvin mielessä ja emme tosiaankaan halua samaan tilanteeseen kauden lopuksi.
Sarja näyttää vielä tiukemmalta kuin viimekaudella. Mestarisuosikkejani ovat Tarttila Rangers ja Team Sahara
Tietoja
Kirjoittanut: Norski
Julkaistu: 30.12.2007 22:04
Luettu: 928 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.