Pleijariennakko 1/2008 by Rehti

Artikkeli
Club of Härmä vs Fc Kilpailijat

Club of Härmä aloittaa pytynmetsästyksen Fc Kilpailijoita vastaan. Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Härmä lauma olisi varmasti ottanut vastaansa mielummin monet muun, kuin juuri Kilpurit. Mutta suoritusten ailahtelevaisuus johti neljänteen siaan, joten Härmien on tyytyminen vastukseensa.

Joukkueen pudotuspeli kokemus kuitenkin tukee jatkoon pääsy mahdollisuuksia, vaikka viime kerralla coh joutui heti tylysti ulos häviten 0-3 voitoin Mensalle. Herääkin kymys onko jotain opittu edellisistä pudutuspeleistä, vai jatkuuko tuskien taival. Paljon on myös uusien hakintojen varassa. Onko Cyppresistä ratkaisijaksi myös tiukoissa pudotuspeli taistoissa? Tilastot osoittavat myös sen tosiseikan, että Kilpurit ovat pystyneet joka kerta haastamaan Härmän porukan tiukkaan taistoon.

Club of Härmän ainoa ongelma on tälläkin kaudella ollut puolustuspelaaminen, sillä nimekkäästä hyökkäyksestä huolimatta omassa päässä on kolissut liian useasti. Nesu:kin on kyllä kovan luokan ap ja Cyppressin johdolla hyökkäys tekee voitavansa. Suurin kysymys Härmän kohdalla muodostuukin puolustuspelaamisen organisoinnissa.

Toisaalta juuri Kilpureilla tilanne on aivan toisin päin. Puolustus pää on kyllä toiminut Hamrlik:in ja Joonan johdolla. Mutta hyökkäys päässä ei olla nähty liikaa onnistumisia ja leveys puuttuukin kilpureiden hyökkäys päästä. Kaikki on liikaa pullukan varassa.

Sanomattakin selvää, että Cypress:in onnistumisprosentti on riittävän korkea ratkaisemaan ottelusarja. Ongelmia Kilpureiden puolustukselle tuo myös Capello, joka on yhdessä Cyppresin kanssa ollut yksi kauden pelottavimmista hyökkäys pareista.

Ensimmäisen ottelun merkitys alkavassa sarjassa on erittäin suuri. Jos Fc Kilpailijat pystyvät korjaamaan hyökkäyspään tehottomuutensa ja onnistuu murtamaan Club of Härmän hieman heikon puolustus rintaman, on Kilppureitten voitto enemmän, kuin mahdollinen. Tiukassa sarjassa voi siis käydä kuinka vaan ja tämä on ehkä viihdyttävin ottelupari puolivälierissä.


Seuraa heidän häntää:

Cypress, Club of Härmä:
Runkosarjan pistepörssin ylivoimainen voittaja tuntuu olevan elämänsä kunnossa. Huippuvaarallinen hyökkääjä siis vastustajan puolustuksella, mutta kestääkö nuoren miehen pääkoppa jos onnistumisia ei heti tule? Myös allstars edustajana tällä kaudella.

Capello, Club of Härmä:
Pettämätön yhdistelmä Cyppresin kanssa? Todella liukas kaveri, hyvillä käsillä varustettunu. Ruokkii monesti maaliahnetta pelikaveriaan, mutta pystyy myös itse maalin tekoon. Kaikki riippuu paljon siitä miten Cyppresin ja Capellon yhdistelmä pelaa tärkeässä paikassa.

Hamrlik, Fc Kilpailijat:
Todella kokenut puolustaja Kilpureiden alakerrassa. Pystyy jo kokemuksensa tuomalla varmuudella ratkaisemaan pelin Kilpureiden eduksi. Jos Hamrlik pääsee vauhtiin niin Härmän hyökkääjillä voi olla vaikeaa maalinteossa.

pullukka, Fc Kilpailijat:
Kilpureiden hyökkäyksen sielu. pullukan kunto tulee olemaan kaikki kaikessa Kilpureille, jotta he voivat edetä mitalli peleihin tällä kaudella. Jos pullukka jatkaa samaa raataa, kuin runkosarjassa ja puolustus pitää. Niin kaikki on mahdollista.


Runkosarjassa: Fc Kilpailijat-Club of Härmä 2-2 ja Club of Härmä-Fc Kilpailijat

Arvio: Fc Kilpailijat jatkoon, ehkä hieman yllättäen voitoin 2-3

______________________________________________________________________________


Mensa Club Finland vs |Team Ettan|

Viime kaudella SHL:ssä toiseksi tullut Mensa Club Finland sai puolivälierävastustajakseen ensimmäistä kertaa pudotuspeleissä pelaavan |Team Ettan|:in . Siinä missä Mensa keräsi 32 pistettä tullen tasapisteisiin runkosarjan voittajan Rootsin kanssa, Ettanit sai taistella pääsystä playoffeihin kynsin ja hampain viimeisille kierroksille asti. Kovin tavottein kauteen lähtenyt Mensa Club Finland on lunastamassa odotuksia. Ensimmäisenä tieltä pitäisi kuitenkin raivata Ettanit.

Joukkueiden tämän kauden kohtaamisissa pisteet menivät jakoon, ensin Mensa kukisti Ettanit 5-0 kotikentällä, mutta vieraissa hävisivät niukasti 3-2. Maali ero kuitenkin 7-3 Mensojen eduksi. Tässä sarjassa Mensa tuskin jättää mitään sattuman varaan. Joukkue on pysynyt hyvin kasassa jo pitemmän aikaa ja joukkueessa on paljon kovan luokan pelureita. Mensojen ainoa menetys on sedän lähteminen joukkueesta juuri playoffien kynnyksellä, mutta sadlerista löytyy kova korvaaja sedän paikalle. |Team Ettan| pelasi hyvän loppu kauden, mutta tasaisuus näyttäisi silti puuttuvan. Myös playoff kokemattomuus voi kostautua viime kaudella aina finaaleihin saakka yltänyttä Mensaa vastaan.


Seuraa heidän häntää:

Samila,Mensa Club Finland:
Joukkueen \"kapteeni\" teki runkosarjassa 57 (7+50) pistettä ollen joukkueensa paras pistemies. Kovasti töitä tekevä Samila parantaa yleensä peliään panosten kohotessa. Usein ratkaisu maalien syöttäjänä kuulutetaankin Samilan pelinumeroa.
Joukkueen kokenein pelaaja paitsi puolustaa lujaa, pystyy myös ratkaisuihin hyökkäyspäässä.

ämg aka Riitta, Mensa Club Finland:
Ämg on todella pirteä pakkaus kentällä olessaan ja aiheuttaa paljon päänvaivaa vastujan puolustukselle. Yllättävät vedot ja komeat tarjoilut ovat ämg:n tavaramerkkejä. ämg:ltä onkin lupa odottaa ratkaisuja playoffseissa mikäli pää kestää.

Majion, |Team Ettan|:
Hyvän kauden pelannut alempi puolustaja kantaa suuren vastuun playoff:ssa Ettaneiden menestyksestä. Jos Majionille osuu hyvä päivä voi hän siivittää joukkueensa voittoon kovasta Mensa:sta. Mutta jos jossakin mättää, niin mensa jyrää auttamatta.

Runkosarjassa: Mensa Club Finland-|Team Ettan| 5-0 ja |Team Ettan|-Mensa Clun Finland 3-2

Arvio: Mensa Club Finland jatkoon voitoin 3-1.


______________________________________________________________________________


Roots vs Paitsio


Kaksinkertainen SHL:än pronssi joukkue roots lähtee playoff:seihin ensimmäistä kertaa runkosarjan voittajana, joten lupa on odottaa Roots:in pojilta kovia suorituksia playoff:ssa. Viime kauden pettymys pystyttiin hyvin nielemään ja Roots onkin ollut kovempi, kuin koskaan aiemmin. Rootsin avausvastustajana on pudotuspeleihin nipin napin yltänyt Paitsio, jonka alkukauden huuma on hiipunut hiipumistaan ja pelaajien keskuudessa on huomattivissa jonkin asteista ärtyneisyyttä. Paitsiolla on kova urakka edessä jos meinaavat savuttaa tästä sarjasta voittoja.

Ero playoff-kokemuksessa joukkueiden välillä on vastuuhenkilöistä lähtien huomattava Rootsin eduksi.Vaikka Paitsiossa on muutama pelaaja, jotka pystyvät joskus kannattelemaan joukkuetta jopa yksin taistossa mukana, pitää kuitenkin muistaa Rootsin kokoonpanon leveys, Roots pystyy yksinkertaisesti ratkaisemaan pelejä laajemmalla rintamalla kuin Paitsio. Myös pelaajien kylmähermoisuus on joukkueissa aivan eri luokkaa. Siitä kertoo se, että Roots on molemmilla pudotuspeli kerroillaan raivannut tiensä aina pronssi otteluun saakka - ja voittanut vielä sen.
Rootsissa vaihtuvuus on ollut pientä viime kausina ja pelaajat tietävät, mitä playoffseissa pärjääminen vaatii. Lappiksella, Asentajalla, Stommella, pökäleellä ja kumppaneilla on parin pronssisen lätkän jälkeen suurempi nälkä kuin karhulla talviunien jälkeen. Ja nälkää on varmasti myös uusilla pelaajilla.

Mutta on Paitsion pojat juuri Rootsin pelityyliä vastaan hyviä? Siitä kertoisi kauden aikaisemmat kohtaamiset. Nähtäväksi jääkin tuleeko se tuottamaan ongelmia Rootsille.


Seuraa heidän häntää:

Lappis, Roots:
Jälleen allstarssiin:kin valittu konkari puolustaja Rootsin johdosta on osoittanut mitä huipulla pelaaminen vaatii. Uskomaton ap, joka turhauttaa vastustajan todella nopeasti. Jakelee myös tarvittaessa komeita avauksia. Ja tilaisuuden tulessa omaa myös hyvän siniviiva vedon.

RBlomeru, Roots:
Rootsin sisäisen pistepörssin jaettu ykkös sija Asentajan kanssa kertoo jo omaa kieltään. Tämä vauhdikas hyökkääjä osaa rankentaa peliä, tehdä maaleja, karvaja ja tarvittaessa myös puolustaa - voiko muuta enää vaatia? Toisaalta myös kokemattuus playoffseissa voi jättää maalintekoa enemmän juuri Asentajan harteille..

Allue, Paitsio:
Hienon kauden pelannut Allue on pitänyt Paitsiota tällä kaudella melkein yksin playoff taistelussa mukana. Allue on kunnostautunut nimen omaan pelinrakentajana, mutta jonkun pitäisi vielä tehdä ne maalitkin? Allue oli myös mukana tämän kauden allstarssissa.

Tatu76, Paitsio:
Yksi joukkueen kokeneimmista pelimiehistä on paljon vartijana puolustuksessa, mutta Tatulta vaaditaan myös maaleja, jotta Paitsio voisi lyödä Rootsille kampoihin. Onko tämä liian suuri urakka yhdelle miehelle?


Runkosarjassa: Paitsio-Roots 3-1 ja Roots-Paitsio 3-3

Arvio: Roots jatkoon voitoin 3-2


______________________________________________________________________________



Kauniit ja Rohkeat vs Hockey Suomi

Kumpikin joukkueista raivosi viime kaudella komeasti tiensä pleijaripeleihin aivan kuten tälläkin kaudella. Viime kauden pleijarit tosin päättyivät kummankin joukkueen osalta varsin viileään kyytiin, kun Consut tiputti hockey suomen voitoin 3-0 ja paanit nuiji kaunarit silloin 3-1. Tästä parista onkin odotettavissa yksi puolivälierien tasaisimmista. Kun katsellaan joukkueiden kolme edellistä peliä runkosarjan osalta saadaan saldoksi HS 3 peliä ja 3 voittoa, kaunareiden vastaava saldo on 3 peliä 2 voittoa ja yksi tasapeli. Voidaankin päätellä että kumpikin joukkue on löytänyt loppukaudesta armottoman vireen ja pleijarifiiliksen.

Joukkueiden kokemuksessa on hienoinen ero, joka kääntyy hockey suomen eduksi. Siinä missä kaunarit ovat puskeneet jokaisella shl kaudella, on hs käynyt kokeilemassa yhden kauden ajan kiekkoliigassakin. Kaunareiden kokoonpano meni viime kauden päätteeksi aivan uusiksi kun puolet joukkueesta loikkasi kilpureihin ja loput jäivät pitämään joukkuetta kasassa ja mukaan saatiinkin päteviä pelimanneja, joiden ansiosta joukkue on ollut kovimmassa lyönnissä mitä koskaan. Hockey Suomella sen sijaan on ollut varsin pysyvä kokoonpano kaudesta toiseen pieniä poikkeuksia lukuunottamatta.

Ottelusarjan ratkaisut kulminoituu selkeästi muutamaan pelaajaan ja selvät taisteluparit on löydettävissä. Sekä hyökkäyspään maalipyssyt sekä koko joukkueen puolustusmoraali ovat ratkaisevassa asemassa. Kyseessä kuitenkin hyvin samalla tyylillä pelaavat joukkueet, joten luvassa on varsin vauhdikasta kiekkoa.

Seuratkaa heitä

Hollow, Hockey Suomi:
SHL:n tämän kauden AllStarsissakin esiintynyt maalitykki vailla vertaa, joka on pommittanut tällä kaudella peräti 29 maalia. Tulee aiheuttamaan kaunareiden pakeille kiirettä.

Ele, Hockey Suomi
HS:n pelin moottori ja puolustuksen profiilipelaaja. Tämä 22 runkosarjapeliä urakoinut pakki tulee olemaan jälleen kerran tärkeässä roolissa joukkueensa menestyksessä, varma puolustuksessa mutta vaarallinen myös hyökkäyksissä.

IanGillan, Kauniit ja Rohkeat
Hollowin tapaan oli oman joukkueensa paras maalintekijä ja esiintyi myös allstars peleissä tällä kaudella. Kaunareiden hyökkäyspeli on pitkälti kiinni ianin ratkaisuista ja pelihuumorista. Nähtäväksi jää kuinka tulisesti pyssy paukkuu.

Overdoz, Kauniit ja Rohkeat
Pelasi kaunareiden puolustuksessa perusvarman kauden ja vastuuta on takuulla luvassa myös pleijareissa. Tiukassa paikassa HS:ää vastaan, mutta samalla erinomainen mahdollisuus päästä näyttämään taitonsa. Suoriutuu varmasti kiitettävästi.


Runkosarjassa: Hockey Suomi - Kauniit ja Rohkeat 3-3, Kauniit ja Rohkeat - Hockey Suomi 3-2

Arvio: Kauniit ja Rohkeat jatkoon voitoin 3-2
Tietoja
Kirjoittanut: Norski
Julkaistu: 13.03.2008 23:17
Luettu: 805 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.