Kausiennakko 3/2008 by Samila & Norski

Artikkeli
Ballito

Taustaa kaudelle:
Ballito on pelannut harjoitusotteluita erittäin vahvasti ja tämän hetkinen 4vs4 ranking sijoitus 10, tuskin on sattumaa. Joukkuetta voisi luonnehtia nuoruuden vimmalla eteenpäin porskuttavaksi jengiksi, jota on maustettu ripauksella rautaista kokemusta ja taitoa. Tarttilan pariskunta tuskin ainakaan heikentää ballien mahdollisuuksia tämän kauden liigassa. karsinnoissa vakuuttavat voitot mummoista ja rootseista kertoo myös siitä, että porukka osaa voittaa myös tärkeitä pelejä. Ehdottoman mielenkiintoinen joukkue.

Heikkoudet: kestääkö joukkuehenki jos tulee tason notkahduksia
Vahvuudet: syöttöpeli
Seuraa häntä: Gaattori, kauden tauon jälkeen paluu SHL jäille ja varmasti keikkuu pistetilastojen kärjessä, elli loukkaantumisia tapahdu
Sijoitus: 1-4


Attack

Taustaa kaudelle:
Attack on yksi mielenkiintoisista nousijajoukkueista, joka tulee kahmimaan voittoja heti tulokaskaudellaan. Tasaisella pisteiden metsästyksellä tulee olemaan vielä pleijareissa mukana vuoden lopulla. Joukkue on pelaillut treenipelejä varsin tasaiseen tahtiin ja joukossa on otteluita erittäin koviakin vastaan. Sekä voitettuja otteluita myös SHL joukkueita vastaan, eli potentiaalia selvästi löytyy. Joukkueen peli perustuu parin snaipperin huikeisiin suorituksiin ja armottomaan joukkuepuolustukseen. Winnikiä lukuunottamatta joukkue on täynnä ensikertalaisia ja tämä saattaa näkyä tiukimmissa väännöissä. Myös hasekilta vaaditaan onnistumisia.

Heikkoudet: tulokaspelaajien kyky kääntää tiukat pelit voitoksi
Vahvuudet: puolustuspeli
Seuraa häntä: Ancient, joukkueen hyökkäyspelin sielu, pystyy tarvittaessa ratkomaan pelejä jopa yksin, nyt on aika näyttää mihin rahkeet riittää
Sijoitus: 5-8


|Team Ettan|

Taustaa kaudelle:
Ettanin pojat ovat paukuttaneet tasaisesti runkosarjassa pleijaritaistoon ja pari viimeistä kautta sijalle seitsemän. Homma jatkunee samalla kaavalla ja nuuskat tullaan näkemään pudotuspeleissä varmuudella. Parin kauden takainen hopeajoukkue on kokenut pieniä pelaajamuutoksia, mutta tämähän kuuluu asiaan. Viimeisimpien harjoitusottelujen listaa selatessa voi havaita että joukkue alkaa pikkuhiljaa kauden kynnyksellä löytää virettään. Jännä nähdä kuinka menestykseen vaikuttaa viime kauden maalipyssyn Robinin puuttuminen. Liimis sen sijaan jatkaa edelleen ja tulee olemaan tällä kaudella tärkeä mies joukkueen hakiessa jälleen menestystä. Mielenkiintoinen kaveri puolustuspäässä on Dice.

Heikkoudet: Aiemmilla kausilla aktiivisuus, miten tällä kertaa
Vahvuudet: näyttävä pelinrakentelu
Seuraa häntä: Majion, joukkueen monitoimimies, on yksi liigan kovimmista ylemmistä pakeista, pystyy myös nousemaan maalintekoon, mikäli tilaa annetaan
Sijoitus: 5-8


Frankfurt Lions

Taustaa kaudelle:
Kolmas kerta toden sanoo, tähän uskoo varmasti FL:n pojat jatkossakin. Kaksi kertaa aiemmin joukkue joutui pettymään karsinnoissa, jääden ulos liigasta, mutta tällä kertaa tie aukeni. Joukkue on pysynyt hienosti kasassa, huolimatta vaikeistakin hetkistä aiemmin. Selatessa joukkueen viimeisimpiä harjoitusotteluita, sieltä löytää helposti muutaman mielenkiintoisen voiton. FL on kaatanut mm. völligin, hautausmaa tarkastajat ja muutaman muut erittäin kovan joukkueen. Silti liigapeleissä ei ole toistaiseksi menestystä juurikaan herunut, lukuunottamatta hopeamitaleita IKS liigasta. Nyt olisi paikka osoittaa ennakko odotukset vääriksi ja iskeä kampoihin kokeneemmille joukkueille. Pitkään yhdessä pelannut porukka ainakin tuntee toisensa ja ajatukset pitäisi osua yhteen.

Heikkoudet: Ailahtelevat peliesitykset liigakentillä
Vahvuudet: Maalinteko
Seuraa häntä: Bresagk, IKS viime kauden recordi 6 peliä 15 maalia kertoo omaa kieltään junnun taidoista, verkko tulee vinkumaan myös SHL:ssä. Sopiva pelote vastustajille.
Sijoitus: 9-12


HC Revolution

Taustaa kaudelle:
Viime kaudella joukkue rämpi pahoin ja toimi lähinnä ilmaisena pistesampona muille joukkueille. Revoilta karkasi myös kaksi kovinta tehomiestä kauden päätteeksi muualle, joten mistä kaivetaan korvaajat näiden herrojen tilalle? Tällä kaudella tuskin on odotettavissa yhtä kylmää kyytiä kuin mitä viime kaudella, mutta kurinalaisempaa puolustamista homma vaatii. Kauden alla pelatut harkkamatsit ovat sujuneet melko mukavasti ja tätä taustaa vasten on odotettavaa, että joukkue tulee haastamaan vahvasti monia ennakkosuosikkeja. Silti ei ennakkoon ajateltuna taida riittää aivan pleijaritaistoon vielä tällä kaudella. Ari tulee olemaan yksi joukkueen tukipilareista ja hänen pitäisikin ottaa joukkueen tehomiehen viitta itselleen.

Heikkoudet: Tappioasemassa lievää tuskastumista
Vahvuudet: Pelin kulkiessa hyvä taisteluilme ja maalinteko
Seuraa häntä: Lazo, tulee varmasti saamaan paljon vastuuta joukkueen puolustuspäässä ja nyt olisi paikka laittaa revon peli pyörimään, maistuuko?
Sijoitus: 9-12


Team SaHaRa

Taustaa kaudelle:
Viime kaudella joukkue päätyi runkosarjassa tasapaksun kauden päätteeksi sijalle 10. Yksi porukan kantavista voimista oli juju, joka ratkaisi monia otteluita joukkueen hyväksi. Tälle kaudelle on taas hankittu joitain uusia miehiä tilalle, mutta kuka ottaa nyt sniperin roolin. Puolustus päähän löytyy raudanlujaa osaamista K.Carsonin muodossa, joten siitä homma tuskin jää kiinni. Harjoituspeleissä ollut vahvaa ailahtelevaisuutta havaittavissa, joten jatkuuko sama touhu liigassa? Nyt lienee vastuuta luvassa myös nimihirviöille aat5i ja aabr0. Ennakkoon ajateltuna tulee varmasti taistelemaan tasaisessa liigassa tiukasti muita joukkueita vastaan, mutta ratkaisevissa otteluissa kenties ailahtelevaisuus astuu kuvaan ja arvokkaita pisteitä jää puuttumaan, jotta paikka pleijareihin aukeaisi.

Heikkoudet: Ailahtelevaisuus
Vahvuudet: Kokoonpano ja aktiivisuus
Seuraa häntä: Superfly, joukkue kaipaa maaleja ja ajatusta hyökkäyspäähän, tarjotaan näin kauden kynnyksellä ratkaisijan viittaa superille, kausi näyttää miten kaveri vastaa haasteeseen
Sijoitus: 9-12


Hockey Suomi

Taustaa kaudelle:
Hockey Suomi on perinteikäs seura, joka lähtee jo viidennelleen kaudelle! Kokoonpanon runko on pysynyt hyvin pitkälti samana, kuin edeltävillä kausilla. Wanhoja HooÄssäläisiä ovat mm. Riquelme, muukka, tebu, Porta, Hollow, Wipa ja Kummisetä. He ovat muodostaneet rungon, joka ei ihan pienestä hätkähdä. Muita mielenkiintoisia nimiä on myös Reijo, ambu ja immOt. Hockey Suomi ei ole juuri koskaan päässyt juhlimaan täysin putkeen menneellä kaudella, vaan useimmiten playoffit ovat päättyneet heti ensimmäiselle kierrokselle. Sijat ovat olleet 5-8 välimaastossa. Runkosarja on mennyt yleensä ihan hienosti, joten sitä voi odottaa myös tälläkin kaudella. Harkkamatsit ovat olleet vähän mitäänsanomattomia offseasonilla, mutta kuitenkin taso on pysynyt. Jokohan nyt olisi aika päästä kisailemaan mitaleista?

Heikkoudet: Pelitason ailahtelevaisuus
Vahvuudet: Pysyvä runko
Seuraa häntä: Reijo, Mensan kasvatti, SBH:n tähti. Pelit ovat kulkeneet nätisti Hockey Suomen paidassa ja vastuuta on varmasti roimasti luvassa. Pelasi viime kaudella mm. SHL:n allstarsissa.
Sijoitus: 1-4


Nemesis

Taustaa kaudelle:
Kausi 03/08 on Nemesiksen kaikkien aikojen kolmas kausi SHL:ssä. Debyyttikausi meni koomaillessa, joten tuloksena oli ainoastaan sija 11. Toinen kausi menikin jo hieman paremmin ja Nemesis pääsi taistelemaan jopa siitä kirkkaimmasta mitalista! Kilpurit kuitenkin oli tällä kertaa hiukan parempia, joten Nemet joutuivat tyytymään hopeamitaliin. Hieno saavutus sekin on. Jos myös IKS-tilastoja katsoo, niin Neme on ollut sielläkin ihan kärkipäässä. Saldona niiltä ajoilta kaksi pronssimitalia. Harjoitusottelut ovat menneet hienosti ennen kauden alkua, joten voisi odottaa että Nemesis taistelisi jälleen mitaleista. Johtokunta näin ollen uskoo että Nemesis on jälleen liigan kärkipäätä.

Heikkoudet: Calja, joka on viettämässä laatuaikaa valtion kustannuksella
Vahvuudet: Yhteispeli
Seuraa häntä: D-light, joukkueen puolustuksen avainpelaajia.... No ei nyt, läppä läppä! Calja, miten mies pärjää armeijassa? Hajoaako mies itse, vai hajoaako joukkue? Hajoaako mitään? Pelaako Calja ensi kaudella?
Sijoitus: 1-4


Ylämummo

Taustaa kaudelle:
8.9.2008 on mummoille ikimuistoinen päivä, kun debyyttikausi SHL:ssä alkaa! Kovan pakan hommannut Ylämummo taistelee varmasti playoffeissa kauden päätteeksi, mikäli pakka pysyy koko kauden kasassa. Varteenotettavia pelaajia: Beni, Bande, Femma, Darko ja Naiminen. Myös Lirpun eksyminen Mummojen pakkaan voi olla mahdollista...? Aika näyttää. Selkeästi kovanimisin nippu ei automaattisesti tarkoita sitä, että Mummot taistelisivat kirkkaimmista sijoista. Debyyttikausi voi olla yllätyksiä täynnä. Harjoitusottelut ovat kulkeneet loistavasti. Räng on tärg, korg ja rötg. Ylämummoista kannattaa seurata sitä, pysyykö kaikki tähtipelaajat koko kauden tiimissä, vai kutsuuko kalaisemmat apajat pelureita. Jos näin käy, joukkue on pulassa.

Vahvuudet: Kova kokoonpano
Heikkoudet: Benin maalintekotaidot
Seuraa häntä: Bande, entinen Mensa-hyökkääjä siirtyi Ylämummoihin paremman palkan perässä. Kiekkoliigan kakkosdivarissa kohtuullisen kauden pelannut miekkonen voi hyvinkin dominoida pistepörssin kärkeä yhdessä Cypressin kanssa.
Sijoitus: 5-8


Club of Härmä

Taustaa kaudelle:
Cypress of Härmälle tuleva kausi on viides kaikenkaikkiaan. Kirkkain mitali puuttuu CoHilaisten kaulasta vieläkin! Hienosti joka kaudella runkosarjassa pärjännyt CoH lähtenee tälläkin kaudella metsästämään SHL:n voittoa. Jokohan nyt olisi aika ottaa niskasta kiinni ja pärjätä niissä tosipeleissä? Joukkue on kuitenkin nyt jo sen verran kokenut, ettei pelit voi mennä tärräämisen piikkiin. Harjoitusottelut ovat kulkeneet CoHilla aina, kuten myös nyt ennen kauden alkua. Ehdottomasti voittaja-ainesta tällä kaudella! Pakka on pysynyt hyvin kasassa ja Cypress ei ole vieläkään jäänyt I am bot:ista kiinni. Mikäli puolustus onnistuu tällä kaudella, CoH juhlii mestaruutta.

Vahvuudet: Maalinteko!
Heikkoudet: Playoffit
Seuraa häntä: Sence, onnistuuko hän tilkitsemään oman veräjän voitokkaasti? Maalinteko on CoHilla kunnossa, mutta miten on puolustuksen laita? Sence tulee olemaan CoHin kantava voima tulevalla kaudella.
Sijoitus: 1-4


Roots

Taustaa kaudelle:
Rootsin edelliskausi meni totaalisesti penkin alle. Jopa pudotuskarsinnat menivät aivan perseelleen. Rootsin onneksi kuitenkin joukkue Lännen Kiekko suljettiin pois ennen kauden alkua, joten siitä vapautui perinteikkäälle seuralle jopa KUUDES(!) mahdollisuus lähteä tavoittelemaan SHL:n kultaa! Joukkue on voittanut kolme kertaa pronssia, joten näin ollen heillä on eniten mitaleita koko SHL:n historiassa. Roots on mitä ihmeellisempi tiimi. Peli kulkee joskus kuin unelma, mutta toisinaan he ovat totaalinen floppi. Siksi on vaikea arvioida, miten tuleva kausi tulee menemään. Joukkueen runko on vahva, pomminkestävä suorastaan. Samat vanhat naamat pelaavat joukkueessa edelleenkin. Harjoitusottelutkaan eivät ole menneet aivan putkeen. Mistä lie johtuu? Onko tämä vihdoin ja viimein Rootsin viimeinen kausi, vai vieläkö wanha jaksaa yllättää? Toivottavasti joukkue saa itseluottamuksensa takaisin!

Vahvuudet: Joukkuehenki
Heikkoudet: Keskittyminen pelaamiseen
Seuraa häntä: Marvins, miehen debyyttikausi SHL:ssä. Rootsin ainoa mies, jonka plusmiinustilastot eivät ole pakkasen puolella tätä kirjoittaessa. Voi olla tärkeä mies Rootsille!
Sijoitus: 5-8


HC Fantasia

Taustaa kaudelle:
Tuleva kausi on Fantsujen neljäs SHL:ssä. Viime kausi oli kaikkein paras Fantasialla: sija 5! Sitä edeltävät kaudet eivät ole olleet huuraamisen arvoisia. Paluumuuttaja Norski on varmasti joukkueelle tärkeä lenkki puolustukseen. Harjoitusottelut eivät ole kulkeneet halutulla tavalla. 3vs3-pelit ovat menneet jotenkuten, mutta 4vs4-pelit tökkivät pahemman kerran. Mikä on se taikalause jolla saadaan nekin kulkemaan, jotta ensi kaudesta ei tule aivan yhtä floppia kuin Fantasian aikaisemmista kausista? Puolustus on ollut aina Fantasian vahvuus, kuten myös tälläkin kaudella. Entäpä hyökkäyspää? Löytyykö sieltä tarpeeksi tulivoimaa? Fantasialta ei liiemmin odoteta tulevalta kaudelta, mutta hyvän pullan sattuessa saattaa sorsakin saada kiinni!

Vahvuudet: Puolustus
Heikkoudet: Ajoittainen ryntäily ja rauhallinen tilanteiden rakentelu
Seuraa häntä: Tepsu, ylivoimaisesti joukkueen paras maalintekijä. Saako Tepsu maaleillaan Fantasian playoffeihin asti!?
Sijoitus: 9-12



Niille jotka ihmettelevät haastattelujen puutetta, kerrottakoon että kauden aikana tullaan tekemään hieman kattavampia haastatteluja joka joukkueen pelaajista, joten varautukaa pieneen piinalliseen tuokioon, jossa paljastuu synkimmätkin salaisuudet!
Tietoja
Kirjoittanut: Norski
Julkaistu: 08.09.2008 23:43
Luettu: 979 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.