Kausiennakko by Jope & Fafi

Artikkeli
Taas pyörähtää uusi kausi SHL-liigaa 1/2009 ja on aika pistää kausiennakkoa kehiin tuttuun aikaan eli myöhässä. Pitemmittä puheitta joukkueiden pariin.

Ballito

Taustaa kaudelle:
Viime kausi Ballitolta meni todella hyvin, 4. sija on loppupeleissä erittäin hyvä suoritus nuorelta ja lahjakkaalta joukkueelta. Runkosarjassakin hyvin pelannut Ballito tulee tällä kaudella taistelemaan mitaleista, ehkä jopa siitä kultaisesta. Ballitolla on vahva puolustus, joka muodostuu kahdesta ratkaisevasta tekijästä, Loposta ja Weezystä. Hyökkäyksessä häärii sen verran kovia liimasantereita, ettei maalinteon luulisi tuottavan vaikeuksia.
Heikkoudet: Tappioasemassa lievä turhautuminen, jonka johdosta puolustuksen laiminlyöntiä. Onko joukkue kasvanut henkisesti niihin mittoihin että kasetti kestää tosipelit?
Vahvuudet: Maalinteko ehdottomasti.
Seuraa häntä: naapi, viime kaudella Balliton kantava hyökkääjä, ratkaisi pelejä tarkoilla vedoilla ja on tiimin ehdoton johtohahmo.
Sijoitus: 1-4

Attack

Taustaa kaudelle:
Viime kaudella yhdeksänneksi sijoittunut Attack on vaarallinen joukkue tosipaikan tullen, syöttelypeli on välillä hyvinkin nopeatempoista ja maalinteko tuskin tulee tuottamaan ongelmia. Kysymysmerkki onkin lähinnä puolustus: riittääkö joukkueessa puolustajat ratkaisemaan pelejä Attackin eduksi vai tuleeko peleistä suurilukuisia mutta silti häviöitä?
Heikkoudet: Puolustus?
Vahvuudet: Hyökkäyspeli
Seuraa häntä: J.Rita, pystyykö tämä maalisyöppö johtamaan joukkueen playoffeihin, se jää nähtäväksi.
Sijoitus: 10-14

|Team Ettan|

Taustaa kaudelle:
SHL-konkari Ettan on tunnettu ajoittain todella hyvästä pelistään, tosin ailahteluakin on välillä ollut ja aktiivisuus jää kysymysmerkiksi: riittääkö joukkueen puhti raataa itsensä playoffeihin ja mitaleille vai hyytyykö kone aktiivisuuden puutteen vuoksi? Joukkue en saanut kuitenkin monta uutta ja aktiivista pelimiestä riveihinsä, Hc Fantasiasta moni pelaaja siirtynyt siis Ettanin riveihin, jää nähtäväksi tuottaako se tulosta tällä kaudella.
Heikkoudet: Tosipeleissä ei ole riittänyt rahkeet jatkoon
Vahvuudet: Hyökkäyspeli, tiimissä vilisee liuta snaippereita ja yksi vähemmän snaipperi siniviivatykki Chermie.
Seuraa häntä: Toble, vaarallinen hyökkääjä joka ei varmasti erehdy paikan tullen.
Sijoitus: 5-9

Frankfurt Lions

Taustaa kaudelle:
Tulee ehdottomasti taistelemaan runkosarjan kärkisijoista. Omaa vahvan puolustuksen, joka selittää sen miksi joukkue päästi vähiten maaleja runkosarjassa viime kaudella. Hyökkäyspelinkään ei luulisi tuottavan ongelmia, mutta riittääkö ponnistelut finaaliin asti?
Heikkoudet: Toisinaan ailahteleva hyökkäyspeli
Vahvuudet: Puolustus
Seuraa häntä: Makze, onko herrasta ratkaisemaan pelejä tälläkin kaudella. Karmeasta liimasta tunnettu hyökkääjä tulee varmasti saamaan paljon peliaikaa tällä kaudella.
Sijoitus: 1-4

HC Revolution

Taustaa kaudelle:
Hyvän syöttelypelin omaava joukkue, jonka puolustuksen muurina toimii Mäiske. Viime kaudella vire riitti playoffeihin asti, mikä on hyvä suoritus. Mikäli kaikki palaset ovat tauon aikana loksahtaneet kohdalle, tulee Revot varmasti taistelemaan mitaleista, ellei jokin mene kauden aikana pieleen.
Heikkoudet: Välillä varsin ailahtelevaa peliä, varsinkin tappioasemassa.
Vahvuudet: Hyökkäys, maalintekoon kykeneviä hyökkääjiä riittää.
Seuraa häntä: juz, äärimmäisen vaarallinen hyökkäyspäässä, ei tuhlaile paikkoja, mutta riittääkö vire kantamaan joukkuetta voittoihin?
Sijoitus: 1-4

Team SaHaRa

Taustaa kaudelle:
Hieman ailahtelevaa peliä ollut runkosarjassa, tuleeko tähän muutos? Joukkueella on muutama erittäin vaarallinen hyökkäyspään pelaaja, mutta riittääkö se taistelemaan playoffs paikasta? Luultavasti kuitenkin joukkue tulee taistelemaan lähinnä aktiivisuuden ja liigapaikan säilyttämisen kimpussa.
Heikkoudet: Varsin ailahtelevaa peliä.
Vahvuudet: Vireen löytyessä pystyy haastamaan ihan kärkijoukkueitakin
Seuraa häntä: Superfly, Saharan hyökkäyksen tärkein lenkki, tulee tekemään ratkaisevia maaleja ja sytyttämään joukkueen taistoon.
Sijoitus: 10-14

Hockey Suomi

Taustaa kaudelle:
SHL-konkari, viime kauden pronssijoukkue on vahva lähes joka osa-alueella. Kokemus liigasta ja avainpelaajat tulevat nostamaan joukkuetta runkosarjassa kärkisijoille. Riittääkö hyvät otteet loppuun saakka? Pystyykö Hollow kantamaan joukkueen finaaliin asti?
Heikkoudet: Puolustuksen ailahtelu
Vahvuudet: Hyökkäyspeli, tappioasemassakin hyökkäyspeli toimii loppuun saakka.
Seuraa häntä: Hollow, Hockey Suomen kantava lenkki, suorastaan ikoni, tulee saamaan runsaasti peliaikaa ja tekemään ratkaisevia maaleja.
Sijoitus: 5-9

Ylämummo

Taustaa kaudelle:
Viime kaudella kakkoseksi sijoittunut Ylämummo on varmasti tälläkin kaudella kiinni mitalitaistossa. Tiimi omaa kurinalaisen puolustuksen ja erittäin hyvän hyökkäyspelin, mikä tulee riittämään kärkisijoille asti. Joukkue on täynnä kokeneita pelimiehiä, joten mikään peli ei mene ainakaan jännityksen piikkiin.
Heikkoudet: Saattaa heittäytyä hiukan ylimieliseksi, aliarvioida vastustajaa. Kostautuuko tämä tosipeleissä?
Vahvuudet: Täynnä tähtikaartia, jotka ratkaisevat pelejä kovalla prosentilla
Seuraa häntä: Lirppu, Kiekkoliigasta kultaa saalistanut hyökkääjä omaa millintarkan laukauksen, varmasti tulee tekemään useammankin maalin kaukaa b-pisteeltä.
Sijoitus: 1-4

Roots

Taustaa kaudelle:
SHL-konkarijoukkue, joka on viime kausina pelannut ailahtelevasti, mutta pystyy silti haastamaan jokaisen joukkueen tiukkaan taistoon ja riistämään tärkeitä pisteitä. Ei luultavasti tule taistelemaan playoffseissa, mutta silti hyvänä päivänä vaarallinen joukkue. Pelkkä kokemus liigasta ei kuitenkaan siivitä joukkuetta kärkikahinoihin.
Heikkoudet: Ailahtelevaisuus, hieman höntsäilyksi menevä peli aika-ajoin
Vahvuudet: Kokemus, iäkästä sakkia ja kokeneita pelimiehiä
Seuraa häntä: Kurosawa, tiimin ehdottomasti ykköspuolustaja. Kokenut kalastaja tulee virvelöimään siniviivalta maaleja sisään mikäli aktiivisuus riittää.
Sijoitus: 10-14

Arsenal

Taustaa kaudelle:
Tulokaskausi SHL-liigassa. Kokenut joukkue vilisee kovia pelimiehiä, mutta riittääkö taso kärkikahinoihin? Arsenal tulee tällä kaudella taistelemaan liigapaikan säilyttämisestä, mutta vaikka tiimissä kuhiseekin monta hyvää maalitykkiä, niin riittääkö puolustuspäässä riittävän varmoja miehiä kääntämään pelit voitoksi?
Heikkoudet: Ailahteleva peli
Vahvuudet: Hyökkäyspeli ja kokemus
Seuraa häntä: zälä, kiekkoliigassa pyörinyt hyökkääjä tulee tällä kaudella kantamaan vastuuta joukkueessa.
Sijoitus: 10-14

Clovers

Taustaa kaudelle:
Vei liigakarsinnat lähes näytöstyyliin. Omaa vahvan puolustuksen, mutta hyökkäyspeli on kysymysmerkki. Riittääkö hyökkäyspäähän tehoa jotta pelit voitettaisiin?
Heikkoudet: Ailahteleva hyökkäyspeli.
Vahvuudet: Puolustus, varma ja horjumaton puolustuspeli, jonka johdosta matsit jäävät vähämaalisiksi.
Seuraa häntä: Nabu, pitkään pelannut konkaripakki tulee ratkaisemaan pelejä omalla taidollaan, mutta riittääkö se kärkikahinoihin?
Sijoitus: 5-9

Evolution uvex

Taustaa kaudelle:
Viimeaikoina hieman epäaktiivinen joukkue, jonka ailahteleva peli ja uusi rosteri tuo esiin kysymyksen: riittääkö joukkueen pelimiehet haastamaan kokeneita ja kauan yhdessä pelanneita joukkueita, vai hajoaako joukkue kesken kauden?
Heikkoudet: Ailahteleva peli ja uusi pakka.
Vahvuudet: Hyvän vireen saavutettuaan jengi on vaarallinen vastustaja.
Seuraa häntä: Finell, aikoinaan Leningrad Cowboyseista tunnettu snaipperi oli vaarallinen maalitykki, mutta onko lukuisat tauot tehneet tehtävänsä vai löytyykö Finelistä kantava lenkki uvexille?
Sijoitus: 10-14

Anaheim Mighty Ducks

Taustaa kaudelle:
Liigatulokas. Avasi kautensa vahvasti kahdella voitolla, omaa erittäin kovan hyökkäyspelin aika-ajoin ja puolustuksesta löytyy kokenut pelimies Ratakses. Riittääkö joukkueen hyvä vire kauden loppuun?
Heikkoudet: Vain muutama pelaaja, jotka pystyvät ratkaisemaan pelejä
Vahvuudet: Hyvä joukkuehenki ja sitä kautta taistelu voitoista.
Sijoitus: 5-9

Nemesis

Taustaa kaudelle:
Viime kaudella playoffeissa niukka 3-2 tappio mestarijoukkueelle Club Of Härmälle. Edeltävällä kaudella hopea tipahti plakkariin, joten Nemesis nähtänee myös tällä kaudella kärkikahinoissa. Kaikki narut voittoon ovat aivan käsien ulottuvilla! Onko Johnny se tarvittava lukko alakertaan, onko Jopesta rikkomaan viime kaudella tehdyn piste-ennätyksensä?
Heikkoudet: Ailahtelevaisuus
Vahvuudet: Syöttöpeli ja joukkueen yhtenäisyys
Seuraa häntä: Jope, viime kaudella tehty piste-ennätys ruokkii varmasti kahmimaan pisteitä myös tälläkin kaudella.
Sijoitus: 1-4
Tietoja
Kirjoittanut: Samila
Julkaistu: 14.01.2009 16:01
Luettu: 1062 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.