Kausiennakko 2/2009 by Norski & Beni

Artikkeli
JYP

Taustaa kaudelle:
Jyppi nousi hienosti karsinnoista liigaan ja suorastaan dominoi karsintoja. Odotukset on varsin korkealla myös alkavalla SHL kaudella. Joukkue on aiemmin pelannut AHL ja WAHL liigoja, mistä on mm . viime kaudella taskussa runkosarjan sija 4 ja sitten karsiutuminen heti pleijareiden ensimmäisellä kierroksella. Jypillä on hyvä ja tiivis paketti kasassa pelaajiston suhteen ja tällä hetkellä hakusessa ei ole edes uusia miehiä. Heidän pelinsä perustuu erittäin vahvaan hyökkäyspeliin ja maalintekotaitoon.

Heikkoudet: Joukkueen heikkoudet löytyy ehdottomasti puolustuspäästä ja tänne sektorille onkin hommattu lisämiehinä mm. Riipperi, jolla onkin nyt erittäin vaativa työ luutia oman maalin edusta sellaiseen kuosiin että joukkueella on mahdollisuudet ottelusta toiseen voittoihin

Vahvuudet: Joukkueen hyökkäyspeli, jossa kiekko liikkuu sulavasti pelaajalta toiselle. Jypiltä löytyy myös valtavasti yksilötaitoa ratkaista otteluita.

Seuraa häntä: Elegance, joukkueen ehdoton timantti ja hyökkäyspelin dynamo. Tämä herra on joukkueelleen jopa tärkeämpi kuin Jari Litmanen Fc Lahdelle.

Sijoitusarvio: 1-4


Malaga

Taustaa kaudelle:
Malaga on aiemmin ruuvannut liigakentillä ainoastaan OHL liigaa, joka on hiukan tuntemattomampi vielä näissä kuvioissa. Joukkue korjasi tältä reissultaan pronssiset mitalit kaulaansa, joten menestyksen makuun on jo päästy ja nälkä on varmasti kasvanut syödessä. Malagalta voidaankin odottaa heti tulokaskaudellaan hyviä suorituksia ja etenkin joukkueen huikea hyökkäyspeli antaa kyllä voiton mahdollisuuden joka ottelussa. Myös harjoituspelien suhteen joukkue on ollut varsin aktiivinen, joten varmasti kisakunto on viritetty huippuunsa. SHL karsinnoissa joukkue kaapi vakuuttavasti itsensä kolmen parhaan joukkoon.

Heikkoudet: Joukkueen henkinen kantti on varmasti yksi suurimpia kysymysmerkkejä, vaikka taitoa löytyy vimmatusti , niin miten kestää pää kun kun pelit kovenevat entisestään.

Vahvuudet: Jo aiemmin mainittu hyökkäyspeli on vahvalla tasolla ja joukkue rakentelee parhaimmillaan näyttäviä kuvioita.

Seuraa häntä: Gal-e, joukkueen todellinen maalinsylkijä ja pistenikkari. Varmasti luvassa isoa roolia ja odotukset on kovat. Tulosta pitää syntyä jos mielii johdattaa joukkueensa pudotuspeleihin.

Sijoitusarvio: 5-8


Ylämummo

Taustaa kaudelle:
Joukkueen kautta aikain neljäs SHL kausi starttaa pian ja joukkue on kasannut runkoaan osittain jopa uudelleen. Tuttuja miehiä joukkueessa jatkaa Beni, unQaa, Naiminen, M.Bartekki ja muuten on karuselli laitettu uuteen uskoon. Uusimpina tulokkaina jonte ja ehrhoff. Tässä lieneekin yksi mielenkiintoisimmista seikoista, milloin ylämummo saa joukkuepelinsä sellaiseen kuosiin että voittoja alkaa paukkua. Vahvoja huhuja on myös kuulunut että joukkueen vastuuhenkilöillä mieli vie pitsan pariin ennemmin kuin kiekkoa pelaamaan? Ylämummot on pelannut aina vahvasti SHL:ssä ja taskussa on jo hopea sekä pronssi mitalit viime kaudelta. Varmasti kaunista kiekkoa nähdään myös tällä alkavalla kaudella.

Heikkoudet: Joukkueen pelailut hälläväliä asenteella ja ajoittaiset aktiivisuus ongelmat, miten saadaan koottua rivit?

Vahvuudet: Hyvä joukkuepeli ja mahtava maalintekotaito silloin kun peli kulkee niin hyvin kuin se vain voi.

Seuraa häntä: Jonte, joukkueen uusin hankinta ja nemesiksen entinen snaipperi. Tämän miehen niskaan varmasti kasataan valtavasti vastuuta ja tiukkojen vastuuhenkilöiden paineessa verkon pitää pölistä vastustajan maalissa.

Sijoitusarvio: 1-4


Roots

Taustaa kaudelle:
Joukkueen kahdeksas SHL kausi on alkamassa ja huomion arvoista on se, että joukkue on pelannut joka kauden mitä SHL:ää on pelattu. Tämä vahva historia ja erittäin kokenut joukkue tietää miten homma laitetaan toimimaan ja varmasti tällä kaudella nähdään jälleen vahva roots. Joukkue jatkaa pitkälti samoilla miehillä, mitä on nähty kaudesta toiseen rosterissa, joten yhteispeli lienee pikkuhiljaa löytymässä. Viime kaudella joukkue jätettiin tylysti runkosarjan häntäpäähän, mutta olisiko jälleen aika nostaa hiukan kurssia. Niin kuin eräs rootsin pelaaja on sanonut ”joskus vaan kulkee ja joskus ei kulje”, ehkäpä tällä kertaa on se kerta kun taas kulkee. Tulee taistelemaan varmasti lähelle pleijaripaikkaa.

Heikkoudet: Ajoittain ailahtelevat otteet ja lievät maalintekoon liittyvät vaikeudet

Vahvuudet: Pysyvä ja tukeva runko, sekä vahva henkinen kantti. Näillä palikoilla on hyvä lähteä painimaan.

Seuraa häntä: Hamrlik, Rootseihin joitain aikoja sitten siirtynyt kaveri, jolla on kokemusta aivan kiekon kovimmalta sarjatasolta saakka ja tuo varmasti oman panoksensa joukkueen pelinrakentamiseen.

Sijoitusarvio: 9-11


Löylynheittäjät
Taustaa kaudelle:
Löylyt tekevät paluun SHL kentille muutaman kauden tauon jälkeen. Viime kausi meni joukkueen osalta, ehkä jopa yllättävän alavireisesti IKS liigassa ja sieltä jäi muistoksi 11. sija. Tämä ei sinänsä merkitse yhtään mitään, kun huomioidaan miten joukkueen puolustuspää on saanut uusia vahvistuksia viime viikkojen aikana. Hyökkäyspää on aina ollut löylyillä kunnossa ja on myös tulevalla kaudellakin. Viimeksi kun löylyt vieraili SHL:ssä niin joukkue kaivoi tiensä parhaimmillaan jopa pleijareihin, joten kokemuspohja on hyvä. Varmasti myös alkavalla kaudella tullaan näkemään löylyttäjät tiukassa taistossa pleijaripaikasta. Harkkamatseja joukkue tahkoaa vimmatusti, joten paras kuntopiikki varmasti osataan ajoittaa oikeaan saumaan.

Heikkoudet: Uusiksi mennyt pakkikalusto, joukkue on joutunut hankkimaan lähes kaikki pakit uusiksi, joten heidän pääseminen mukaan kuvioihin vie varmasti hieman aikaa.

Vahvuudet: Villit hyökkäyspään snaipperit, jotka tulevat pöllyttämään vastustajan verkkoja varmasti urakalla.

Seuraa häntä: moneys, mielenkiintoinen hankinta löylyjen puolustuspäähän. Voisi olettaa että isoa ruutua on miehelle tarjolla ja nähtäväksi jää miten hän sen hoitaa.

Sijoitusarvio: 12-15


Arsenal

Taustaa kaudelle:
Arsenalin toinen SHL kausi alkamassa ja viime kaudella joukkue jumittui nihkeästi aivan taulukon häntäpäähän. Joukkueesta kuitenkin huokui kauden jälkeen sellainen henki, että seuraavalla kaudella tullaan ja kovaa. Tämä varmasti pitää paikkansa kun katselee joukkueen tuoreimpia hankintoja, josta löytyy hyvää taitoa hyökkäyspäähän, eli maalintekotaitoa varmasti löytyy jatkossa riittävästi. Koko joukkueen puolustusasenteessa oli viime kaudella rutkasti parannettavan varaa ja mikäli tämä ongelmakin on saatu ratkaistua, niin näyttää arsenalin kannalta huomattavasti valoisammalta. Odotettavissa onkin tasonnosto viime kaudesta mutta nähtäväksi jää mihin asti se tällä kertaa riittää

Heikkoudet: Ailahtelevat peliesitykset ja tiukkojen pelien kääntäminen voitoksi ei ole vielä aikaisemmin onnistunut

Vahvuudet: Laaja materiaali, joten aktiivisuutta riittänee ja pelit tulevat pelatuksi hyvissä ajoin

Seuraa häntä: zälä, kuninkaan paluu. Arsenalin pitkäaikainen pelaaja joka kävi välillä jopa kiekkoliigaa höntyämässä kaunareiden riveissä, mutta nyt ollaan jälleen arsenalin paidassa monta kokemusta rikkaampana. Tulee olemaan vaikea pideltävä vastustajalle.

Sijoitusarvio: 12-15


Penguins

Taustaa kaudelle:
Pingviinit selvittivät karsinnat nihkeästi, mutta joka tapauksessa liigapaikka aukeni ja tämä varmasti kasvatti myös joukkueen itseluottamusta hiukan. Joukkue on aiemmin pelannut WAHL liigaa, jossa ei kuitenkaan merkittäviä saavutuksia ole hankittuna. Tulee kuitenkin olemaan ehdoton musta hevonen tälle kaudelle ja tulee varmasti aiheuttamaan yllätyksiä monelle vastustajalle. Vaikka joukkueen pelillinen taso on parhaimmillaan loistavalla tasolla, niin silti uskotaan että vielä ei ihan vauhti riitä taisteluun pleijaripaikasta. Tämä on joukkueelle kuitenkin hyvä kausi hankkia kokemusta ja saada ehdottoman tärkeä mentaalinen puoli kuntoon jatkoa ajatellen.

Heikkoudet: Kokemuksen puute varmasti heijastuu ainakin alkukauden peleihin, joten nähtäväksi jää miten homma lähtee kulkemaan

Vahvuudet: Maalintekotaito, josta kertoo myös se, että joukkue takoi karsinnoissa kolmanneksi eniten maaleja

Seuraa häntä: Asterix, voimaa löytyy kuin pienestä kylästä ja tämä viikinki varmasti survoo maittavat tehot tämän kauden liigassa, olettamus on sinne top15 joukkoon pistepörssissä mikäli peliaikaa tulee riittävästi

Sijoitusarvio: 12-15


Evolution uvex

Taustaa kaudelle:
Evojen kausi sujui viimeksi varsin tasaisesti ja lopulta paikka pudotuspeleihin irtosi. Joukkue karsiutui kuitenkin heti ensimmäisellä kierroksella. Kokoonpano on mennyt evolutionilla lähestulkoon uusiksi ja edelleenkin joukkueen sivua silmäillessä näyttäisi jonkin asteinen tryout härdelli olevan käynnissä. Muutamia erittäin mielenkiintoisia hankintoja joukkueella kuitenkin jo näkyy. Hyökkäyspäästä löytyy varmasti jatkossa lujaa taitoa. Mikäli joukkue saa pikaisesti joukkuepelinsä kulkemaan ja pakka pysyy kasassa läpi kauden, niin tilanne voi näyttää jopa ihan hyvältä tämän kauden osalta. Viimeisimmät harjoitusottelut on myös kulkeneet varsin mallikkaasti ja siellä on kaatunut jopa erittäin kovia joukkueita, tämä lupailee hyvää.

Heikkoudet: Pelaajarungon lähes täydellinen uusiminen vaikuttanee esityksiin alkukaudesta

Vahvuudet: Hyökkäyspään taitoa luulisi joukkueelta löytyvän tällä hetkellä riittävästi kaatamaan vastustajia

Seuraa häntä: gjoran, yksi erittäin mielenkiintoinen hankinta tämän kauden liigassa. Kangasalan voitoista evoihin hypännyt gjoran, pystyykö mies omalla panoksellaan nostamaan joukkueensa tasoa juuri sen riittävän verran ylöspäin?

Sijoitusarvio: 12-15


Kiekon Kaiku

Taustaa kaudelle:
Paluu SHL ympyröihin muutaman kauden tauon jälkeen. Joukkueessa on pelannut pitkään samat runkopelaajat ja varmasti taitotaso on karttunut kuluneiden kausien aikana. Kaiku on kokenut IKS jengi ja viimeisimpinä hankintoina on tullut vakuuttavaa taitoa molempiin päihin, sekä hyökkäys että puolustus. Viime aikoina myös harkkapelit on alkanut kulkemaan hienolla tavalla ja räng on vahvassa nousussa. Odotettavissa on että tämä kokenut joukkue pystyy pelaamaan tasavahvan kauden ja siitä syystää tulee taistelemaan ihan pleijaripaikan tuntumassa.

Heikkoudet: Ajoittaiset maalinteko ongelmat saattavat olla joukkueen akilleen kantapää, sekä ailahtelevaiset peliotteet.

Vahvuudet: Organisoitu puolustuspelaaminen on vakuuttavalla tasolla

Seuraa häntä: Teemu, tämä tietokonevelho jonka käsittelyssä koodi taipuu kuin koivun oksat, varmasti taipuu myös kiekon pelaaminen. Rakentaa varmasti joukkueen peliä hienosti.

Sijoitusarvio: 9-11


HC Revolution

Taustaa kaudelle:
HC Revolution lähtee kaudelle viime kauden mestarin paineet niskassaan.Hienosti runkosarjan voittanut ja playoffeissa mestaruuden napannut Revolution on ison haasteen edessä.Onko mestaruuskrapula vielä päällä,kun uusi kausi ja uudet kujeet tulevat eteen?Joukkueen pelaajistossa ei ole tapahtunut suuria muutoksia,joten tätäkin asiaa peilaten on helppo sanoa,että Revolution lähtee mestarisuosikkina kaudelle 2/09.

Heikkoudet: Kestääkö kavereilla kasetti jos alkukausi ei lähdekkään ruusuisesti käyntiin?Viime kaudella oli havaittavissa suurinumeroisia otteluita,joten jos joukkue ei pelaa tiiviisti joukkueena,niin voi tulla hankala alkukausi.

Vahvuudet: Joukkueen hyökkäyskalusto on vahva ja kokenut SHL ympyröissä joten tulemme varmasti näkemään vahvaa hyökkäyspelaamista joukkueelta.

Seuraa häntä: Joukkueen aina vaarallinen juz tulee tälläkin kaudella nakuttamaan varmasti yli 50 pst ja pitkälti hänen harteillaan on joukkueen hyökkäyspeli.

Sijoitusarvio: 1-4


Hockey Suomi

Taustaa kaudelle:
Jo 7:n SHL kautensa aloittava perinteikäs Hockey Suomi starttaa kauteen vahvalla miehistöllä.Joukkue on erittäin kokenut liigakentillä ja se tullaan varmasti huomaamaan kauden edetessä.Joukkueen runko on ollut kasassa jo pitkään ja joukkue on aina ollut joukkue isolla J:llä.Viime kaudella harmittavasti juuri playoffien ulkopuolle jäänyt joukkue lähtee varmasti tälle kaudella kohentamaan sijoitustaan.

Heikkoudet:
Löytyykö hyökkäyksestä tarvittavaa tulivoimaa siivittämään Hockey Suomi tällä kaudella playoffeihin?Joukkueessa ei ole selkeää ykköspyssyä,joten jos sitä ei löydy voi tulla tiukat paikat.

Vahvuudet: Joukkueesta löytyy SHL:n kovin puolustaja The \"HUGE\" GayH,joka varmasti tulee nakuttamaan vähintään 50pst tällä kaudella,jos jaksaa vain pelata edes puolet peleistä.Joukkueen puolustus on muutenkin erittäin vahva ja kokenut,joten uskon että Hockey Suomi tulee päästämään vähän maaleja tällä kaudella.

Seuraa häntä: Joukkueen the one and the only GayH tulee olemaan joukkueen suurin tähti tälläkin kaudella ja häneltä odotetaan isoja tekoja Hockey Suomen leirissä.Jaksaako nakuttaa 50 pst tulee olemaan kaikkien katsojien huulilla?

Sijoitusarvio: 5-8


Attack

Taustaa kaudelle:
2 kautta SHL:ssä pelannut Attack koki viime kaudella suurta pelaajavaihtuvutta ja sama trendi on jatkunut tällekkin kaudelle.Joukkue lähtee kauteen suhteellisen suppealla materiaalilla joka voi olla heille eduksi.Joukkue sai tälle kaudelle kiekkoliigassa tuhoa tehneen niwon riveihinsä,joten joukkueelta on hyvä odottaa petrausta viime kauden sijoitukseen.

Heikkoudet: Suhteellisen kokematon puolustus voi olla joukkueen kulmakivi tällä kaudella?On pitkälti Subarun tehtävä koittaa tilkitä oma maalinsuu ja jos siinä ei onnistu tulee vaikea kausi eteen Attackin pojille.

Vahvuudet: Joukkueen hyökkäys on huomattavasti kokeneempi kuin puolustus,joten on todennäköistä,että hyökkäyspelissä on tarvittavaa \"pelinopeutta niittaamaan laattaa pussiin\".

Seuraa häntä: Kaudella 3/08 kovassa tikissä ollut jae on varmasti tälläkin kaudella kauheassa lennossa ja tulee nakuttamaan kovaa tahtia pisteitä joka pelissä.

Sijoitusarvio: 5-8


Ballito

Taustaa kaudelle:
Kaudella 1/09 vahvasti pelannut Ballito lähtee tälle kaudella mitalin kiilto silmissään.Viime kaudella tiukassa pronssiottelussa Ylämummoa vastaan 2-3 hävinnyt Ballito,on todella kova nimi kun puhutaan kotiedun tavoittelijoista kaudella 2/09.Joukkueen runko on pysynyt samana jo pitkään ja pojat ovat saaneet pelata samalla porukalla yhdessä.Tämä tulee varmasti näkymään myöskin tällä kaudella vahvemmin kuin koskaan.

Heikkoudet: Joukkueen peliesitykset ovat ailahdelleet paljon runkosarjan aikana,joten se tasainen suorittaminen tulee olemaan tärkeää Balliton kannalta,jos he meinaavat taistella kärkisijoista runkosarjassa.

vahvuudet: Joukkueen hyökkäyspään kaksikko naapi-Gaattori tulee nousemaan isoon rooliin kun puhutaan pelien ratkaisijoista.Viime kaudella playoffien pistepörssin voittanut naapi tulee olemaan paha pideltävä vastustajille.

Seuraa häntä: Voittaako naapi pistepörssin ja lyökö Cypressin ennätykset on tämän kauden iso kysymys?

Sijoitusarvio: 1-4


|Team Ettan|

Taustaa kaudelle:
Pitkän historian SHL:n alaisuudessa pelannut Ettanit lähtevät kokeneella miehistöllä kauteen.Joukkue on saavuttanut kautena 1/08 hopeisen mitalin SHL:stä.Joukkue on sen jälkeen ollut usein playoffeissa mukana ja varmasti tälläkin kaudella tulee olemaan yksi niistä joukkueista,jotka taistelevat paikasta 8 parhaan joukossa.

Heikkoudet: Joukkue on usein ollut epäaktiivinen ja näin ollen pelit ovat usein jääneet viime tippaan.Toivottavasti tällä kaudella pojat ovat aikaisemmin liikkeellä kun pelejä pelataan.

Vahvuudet: Kokenut joukkue jolla ei yleensä käsi tärise ja tämää näkyy tasaisina esityksinä pitkin kautta.

Seuraa häntä: Onko Liimis nimensä veroinen liimailija ja iskeekö Toble laatan pussiin kun paikkaa tarjotaan.

Sijoitusarvio: 9-11


HC Fantasia

Taustaa kaudelle:
Aiemmin SHL:ä pelannut joukkue joka ei suuria saavutuksia ole tähän asti saavuttanut,lähtee kaudelle erittäin nälkäisenä jos on uskominen joukkueen tähtipelaajaa Norskia.Fantasian leirissä on jo puhuttu mestaruudesta ja Norskille pistepörssin voitosta joten on varmasti todennäköistä,että joukkue taistelee tällä kaudella paikasta auringossa.Viime kaudella IKS-Liigaa pelannut joukkue on erittäin tasainen ja joukkueessa ei selkeitä tähtipelaajia erotu edukseen.

Heikkoudet: Tasainen joukkue joka ei ole oppinut voittamaan \"isoja pelejä\".Kääntyykö kurssi tällä kaudella vai onko tuloksena tuttu tasainen kausi ilman suuria juhlia.Toinen nähtävä asia on kestääkö Fantasian hallin pleksit kun Norski saa kiekon viivassa?

vahvuudet: Joukkuehenki on tässä joukkueessa mainittavan arvoinen asia.On hieno nähdä kun kaverit nauttivat pelaamisesta Fantasia paidassa.Joukkuehenki on iso asia kun alkaa isot pelit lähestyä.

Seuraa häntä: Viime kaudella joukkueen paras pistemies Dobbel,tulee olemaan isossa roolissa Fantasia hyökkäyksessä.Lahden suunnalta on tietooni kantautunut tarinaa kuinka Dobbel selättää naisen kuin naisen.Selättääkö Dobbel myös SHL:n jää nähtäväksi?

Sijoitusarvio: 5-8
Tietoja
Kirjoittanut: Norski
Julkaistu: 10.05.2009 22:08
Luettu: 1119 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.