PlayOff Ennakko by Beni & Norski

Artikkeli
Ylämummo – Attack

Vastakkain kokenut Ylämummo ja lähes yhtä kokenut Attack. Ylämummo on pelannut aiemmin pari kautta AHL ja nyt on käynnissä kolmas kausi SHL:ää. Aiemmilta SHL kausilta taskussa on hopea ja pronssi. Myös Attackilla on meneillään kolmas kausi SHL:ää ja aiemmilta kausilta plakkarissa on vaatimattomat sijoitukset 9 ja 10. Näiden tilastojen valossa näyttäisi ero varsin selvältä, mutta todellisuudessa tilanne ei ole aivan näin mustavalkoinen.

Attack on pelannut tällä kaudella vähän ailahtelevan kauden, kun alkukaudesta joukkue liekitti voitosta toiseen ja oli hurjassa nosteessa ja loppukaudesta iski pieni lama jostain syystä. Alkoikohan homma tuntumaan liian helpolta ja äkkiä alkoikin ropisemaan kylmää vettä niskaan. Joka tapauksessa tiukat lähtökohdat lähteä vääntämään vahvaa mummoa vastaan pleijareita tappion tunne niskassaan. Ylämummojen kausi oli tasaisen tappava, mutta se terävin vaihde jäi lyömättä pesään, kun joukkue ei kuitenkaan pystynyt runkosarjan voittoa nappaamaan vaan jäi niukasti kakkoseksi. Unqaa tosin saattoi jopa taktikoida tämän tilanteen, miehen mielestä kakkonen kun tuntuu olevan ykkönen.

Vilkaistaanpa hiukan tämän kauden tilastoja tarkemmin. Ylämummojen maalisarakkeesta löytyy luku 89 ja Attackin vastaava on 87. Omiin on helissyt mummojen osalta 61 kihausta ja attackilla 93. Erot tuntuisi siis löytyvän ennenkaikkea puolustuspelaamisesta. Hyökkäys lienee molemmilla joukkueilla yhtä vahva/vaisu. Ottelusarjasta on odotettavissa erittäin tasainen ja varmasti useampi kamppailu kääntyy jatkoajan puolelle. Kaikille katsomoon saapuville annettakoon muutama kaveri seurattavaksi.

Seuraa häntä:
Ylämummot: unQaa, Runkosarjassa pelejä kertyi 23 ja niissä tehot 4+22, joka on varsin kovaa lukemaa alemmalta puolustajalta. Tämän lisäksi unQaa on vahva roolipelaaja ja mummojen joukkueen ilmentymä. Tämän herran vankoille hartioille kasaantuu koko joukkueen pelin perusta. Mikäli unQaa luutii oman maalin edustan yhtä tyylillä kuin runkosarjassa, ei vastustaja montaa maalia kykene sarjan aikana iskemään. Lisäksi maalinedustalla on luonnollisesti tarjolla vain makuupaikkoja. Tosin tämä tilanne luonnollisesti kelpaa myös Attackin rouhijaosaston johtohahmolle niwolle.

Attack: jae, Runkosarjassa pelejä kertyi 26 ja niissä tehot 32+30, näillä lukemilla irtosi pistepörssin sijoitus 10. jae on Attackin kokenut kehäkettu ja pelannut täydet kolme kautta SHL:ää. Yhteensä herralta löytyy 123 tehopistettä, mutta kokemusta ei toistaiseksi ole pleijareista. Tämän en usko vaikuttavan kuitenkaan peliin mitenkään, sen verran kovia pelejä on tullut tahkottua jo pitkään. Pitkälti jaen peliin kulminoituu Attackin hyökkäyspelin onnistuminen. Tämä peluri omaa maagiset kädet ja lätty lähtee kuin raipella konsanaan, tosin veto on monta kaliiperia kovempaa luokkaa. Tulee tarjoilemaan namuja passeja tiimikavereilleen ja näistä pitää lättyä iskeä häkkiin. Tutkan alle voi myös laittaa Rikoksen joka on Attackin timanttinen ap ja ottaa isoa roolia näissä kinkereissä.

Veikkaus:
Ylämummo on tottunut kääntämään kovat pelit voitoksi ja säilyttää vankkumattomasti malttinsa joka tilanteessa, joten veikataan että erittäin tiukan ja tasaisen ottelusarjan päätösottelussa homma ratkeaa jatkoajalla mummojen eduksi.

Otteluvoitot: 3-2

Attackin tunnelmat:
Jos beni pelaa, niin on ihan läpihuutojuttu. Kisajuomat pysyy kaapissa ja kahvinvoimalla painetaan. Mestaruus tavoitteena ja sen jälkeen kliigan mestaruus, eli värisuora tavoitteena. Ja tämmöstä http://i27.tinypic.com/nz5a1t.jpg
Ylämummon tunnelmat: Ei oo meillä mitään jakoa attackia vastaan, kun ne ovat niin ennakkosuosikkeja. Siellä on kuitenkin hokiliigan kaikkien aikojen pelaajaa ja tällästä niin nöyrästi lähdetään. Toivottavasti ei kauheesti tukkaan saada. Saadaan pelit pelattua jos ei kauheen moni painu teholle.


Löylynheittäjät – Penguins

Mielenkiintoinen ottelusarja, jossa vastakkain Löllärit useamman kauden liigakokemuksella. Joukkue aloitti liigataipaleensa SHL:ssä pelaamalla pari kautta suhteellisen heikolla menestyksellä ja tämän jälkeen aktiivisuus loppui. Jengi aloitti kuitenkin vahvan kairaamisen kohti kiekon eliittiä ja lähti rouhimaan IKS:n kautta itseään jälleen kovien joukkoon. Pari kautta IKSissä opetti pojille taas voittamisen kulttuuria, mutta myös luonnetta kestää karvaita tappioita. Jälkimmäinen IKS kausi päättyi ankaraan pettymykseen ja sijoitukseen 11, mutta siitä huolimatta joukkue tuli valituksi SHL karsintoihin, joidenkin mielestä jopa aiheetta. Penguins on monille tuntemattomampi tapaus ja joukkue on luonut uraa AHL ja WAHL liigojen kautta. Näistä sarjoista ei ole mainittavaa menestystä herunut ja tähän ensimmäiseen SHL kauteen lähdettäessä odotukset eivät olleet kovin korkealla.

Tämä kausi on sujunut Lölläreiltä odotettua rajummin ja joukkue on noussut ennakkosuosikkien joukkoon puhuttaessa mahdollisista mestaruuden kaappaajista. Löylyt päätyivät tiukassa sarjataulukossa peräti neljänneksi ja nappasi näin arvokkaan paikan 1divarin karsintoihin sekä kotiedun pleijareihin. Joukkue pelasi vahvan ja tasaisen runkosarjan ilman suurempia notkahduksia. Penguinsin osalta tilanne hyvin samanlainen kuin löylyillä, eli varsin tasaista jälkeä läpi kauden, tosin se viimeinen puristus jäi puuttumaan jotta olisi onnistunut puskemaan muutaman sijan ylemmäs. Tästä tasaisuudesta kertoo myös suhteellisen iso lukema tasureita kauden aikana, näitä kertyi peräti 6 kappaletta.

Tilastojen faktat pöytään. Löylyt ovat tulittaneet tämän kauden runkosarjassa peräti 129 maalia, joka on enemmän kuin millään muulla joukkueella. Pingviinien vastaava lukema on 94. Tässä on peräti 35 maalin ero. Päästettyjen maalien suhde on 123 : 82. Tämä menee pinkkareiden eduksi jopa 40 maalin turvin. Tästä päästäänkin siihen faktaan, että löylyjen hyökkäysvoima on murhaavan tehokasta, jota vastaan isketään pingviinien hurjan tehokas puolustus. Pingviinit päästivät runkosarjassa neljänneksi vähiten maaleja.

Seuraa häntä:
Löylynheittäjät: Donovan, Runkosarjassa pelejä kertyi 19 ja pisteitä näissä yhteensä 41+35 = 76. Näillä tehoilla irtosi pistepörssin 3. sija, mutta oli sarjan tehokkain pelaaja p/o mittarilla tarkasteltaessa. On erittäin merkittävässä roolissa löylyjen hyökkäyspelin dynamona. Tästä 17v oululaisesta on myös mielenkiintoisia faktoja oikean elämän puolelta ja nyt punnitaankin nuoren miehen mielenkiinnon kohteet. Joidenkin huhujen mukaan kaveri on nähty tutuissa “teinimestoissa” tiirailemassa kesäisen näköisiä blondeja, mutta oma joukkue varmasti odottaa vahvaa sitoutumista kuntokuureihin ja 24/7 nolifettämiseen, ettei timanttisin terä ja pehmeys ranteista pääse katoamaan. Toinen TÄRKEÄ lenkki joukkueelle on burger, tämä hassun nickin omista limppu tulee luutimaan kaikki pelit ja vastaa yksin siitä ettei omassa häkissä kolise ja voi samalla ihastella kun omat hyökkääjät taikovat maaleja.

Penguins: Zyd, Runkosarjassa pelejä kertyi 19kpl ja näissä tehoja yhteensä 5+28= 33. Vahvaa saldoa yp:n tontilla luutivalta pelimieheltä. Kuuluu ehdottomasti SHL:n puolustajien eliittiin omalla tontillaan ja tulee olemaan ehdottoman tärkeä joukkueelleen. Jakelee vahvasti lättyä joukkueensa snaippereille ja kairaa maalipaikkoja. Pystyy myös tarvittaessa iskemään kiekkoa maaliin jos paikka tulee. Huhujen mukaan Zyd kuuluu kunnioitettavaan nolife osastoon ja tuskin jättää yhtäkään peliä väliin, vaan on auttamassa joukkuettaan voittoihin. Toinen seurattava pelaaja voisi olla Asterix, joka jyskytti runkosarjassa mukavat tehot 24+29. Kaveri on jo osoittanut kykynsä, mutta nyt tiukassa paikassa selviää, kestääkö kaverin kasetti tosi pelejä vai iskeekö kramppikuume, kun oma joukkue odottaa tehoja ja yleisössä fanijoukot kannustavat villisti.

Veikkaus: Erittäin tasainen pariskunta, mutta kun toinen on pakko veikata voittajiksi, niin tässä kohtaa on pakko luottaa hyökkäyspään voimaan. Löylynheittäjät painavat mitä todennäköisimmin voittoon tiukan ottelusarjan päätösottelussa.

Otteluvoitot: 3-2

Löylynheittäjien tunnelmat: Helppoo kun heinänteko! Jatkoon painellaan 4-2 voitoin. Eihän poffeissa voi muuta hakeakkaan kuin mestaruutta.
Penguinsin tunnelmat: Ollaan hyvillä mielillä suorasta kakkosdivaripaikasta kauden jälkeen, ja tavotteet oli muutenki 8 joukossa ennen kauden alkua. Kaikki tästä lähtien on plussaa meidän sarakkeisiin, koska meistä ei juuri mitään odotettu. Poffeissa neljän sakkiin olisi tavoite ja tietty näyttää epäilijöille että mekin osataan pelata.


Kiekon Kaiku - Ballito

Vastakkain runkosarjan voittaja Kiekon Kaiku ja viimeisenä playoffeihin selviytynyt Ballito.
Kiekon Kaiku on tehnyt tälle kaudella comebackin SHL:ään ja tulos on ollut vakuuttavaa.Voitosta voittoon ja vain muutama tilastotappio mahtuu poikien runkosarjaan.

Vastaavasti ennakkoon ajateltu vahva Ballito käyskenteli runkosarjan dieselin voimalla ja 8 sija varmistui vasta viimeisellä kierroksella kun Hockey Suomi kompastui Evolution Uvexiin.
Ballitolla on menossa 3 kausi SHL:ssä ja joka kerta pojat ovat selviytyneet playoffeihin joten kokemusta heiltä löytyy näistä peleistä.

Runkosarjan keskinäisissä kohtaamissa Ballito oli molemmissa otteluissa vahvempi joten on odotettavissa kiimainen ja varmasti tiukka puolivälieräsarja.Tilastojen valossa Kaiku pelasi vahvan runkosarjan ja heidän maalieronsa oli +25 kun taas vastustaja Ballito jäi -10.

Seuraa häntä:
Kiekon Kaiku: Brutus, joukkueen paras pistemies runkosarjassa joka oli kauheassa vedossa silloin kun vain jaksoi hokkarit vetää jalkaan.Mies nakutti 20 otteluun 40+34 joten on pelottavaa nähdä jatkuuko tahti yhtä hurjana kuin runkosarjassa.Toinen mainittava pelimanne löytyy alakerrasta nimittäin HoPoKo.Mies oli Kaiun alakerran munalukko tehden kuitenkin ihan hyvin pisteitäkin.Jos HoPoKo jatkaa pihtaamistaan eikä päästä Balliton poikia apajille tulee Kauilla olemaan vahva etu tässä sarjassa.

Ballito: naapi, mies pelasi jälleen vahvan ja tasaisen runkosarjan ollen Balliton tehokkain jantteri pisteiden muodossa.naapi on Balliton hyökkäyksen sielu ja \"se\" mies jolle paineet kasautuu hyökkäyspelin osalta.Jaksaako naapi kantaa isoa taakkaa ja laittaa oman kroppansa likoon taistelussa välieräpaikasta?TUle katsomaan ja hulinoimaan katsomoon kun nämä joukkueet kohtaavat viimeisissä pudotuspeleissään SHL-Liigan alaisuudessa.


Veikkaus:
Kokeneempi joukkue Ballito lähtee ottelusarjaan hivenen altavastaajana joten uskon että tämä tilanne sopiii heille ja he yllättävät runkosarjan voittajan otteluvoitoin 3-1.Oliko Kaiun \"mestaruuslakana\" turha ja voiko pojat polttaa lakanansa roviolla se selviää seuraavan viikon kuluessa.

Otteluvoitot:
1-3


Hc Revolution - Hc Fantasia

Vastakkain viime kauden mestari HC Revolution ja jokaisen anopin unelmavävy HC Fantasia.Revolution urakoi viimeisenä deadlinepäivänä suuren määrän pelejä ja se nosti heidät runkosarjassa sijalle 3.Vastaavasti HC Fantasia löytyy taulukosta yllättävänkin korkealta sijalta 6.Ennakkoon ajateltuna tämä pitäisi olla kts helbbo Revolutionille mutta saa nähdä lähteekö joukkue takki auki tähän sarjaan.

Runkosarjassa HC Revolutionin kausi oli ailahtelevainen mutta loppujen lopuksi pojat ovat varmasti tyytyväisiä 3 sijaansa.Välillä tuli pitkiä voittoputkia mutta vastapainoksi muutaman ottelun mittaisia tappioputkia mahtuu myös heidän kauteensa.Joukkue mätti toiseksi eniten maaleja ja päästi toiseksi vähiten joten kummatkin osa-alueet näyttäisi olevan hallussa hallitsevilla mestareilla.

Runkosarjan 6 Fantasia on varmasti tyytyväinen siihen että pojat kairasivatkin itsensä 8 joukkoon ja siten suoran paikan ensi kauden 2 divariin.Suht tasaisen kauden pelannut Fantasia koki varmasti oman \"mestaruutensa\" kaatamalla Ylämummon runkosarjan ensimmäisessä ottelussa 0-1.Fantsut vetivät runkosarjan melkoisella sosiaalipeluutuksella joten nähtäväksi jää jatkuuko Nuori Suomi periaate myös \"isoissa peleissä\".

Seuraa heitä:
HC Revolution:Lazo,Kenties SHL:n paras yp joka voitti joukkueensa sisäisen pistepörssin kovilla tehoilla 22 otteluun mies nakutti 64 pistettä.Lazo tulee olemaan se mies kenen mukana Revot loistaa tai kaatuu tässä sarjassa.Mies oli uskomattomassa tikissä runkosarjassa niin hyökkäyspäässä kuin myöskin tilkitsemässä omaa maaliaan.

HC Fantasia:pyby,Mies joka on voittanu Tenkratin pistepörssissä on timanttinen hyökkääjä.Saako mies siivua myös tärkeissä peleissä vai joko Fantasian maha on täynnä.Jos sosiaalikiekko loppuu niin pyby voi olla se mies joka yllättää koko kiekkokansan ja vie Fantasian välieriin.

Veikkaus:
Jos Norskin aimbot pysyy poissa kuvioista tulee HC Revolution marssimaan vakuuttavasti tästä sarjasta jatkoon.Mutta jos Revolution lähtee takki auki on Fantasialla mahdollisuus pudottaa pommi.Kuitenki veikataan että Revolution marssii tästä sarjasta jatkoon voitoin 3-1.

Otteluvoitot: 3-1
Tietoja
Kirjoittanut: Norski
Julkaistu: 21.07.2009 00:19
Luettu: 986 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.