SHL historiikki ja päätöspuheenvuoro

Artikkeli
SHL:n kujanjuoksu
Otetaan alkuun hiukan historiaa ennen SHL:ää. Kaiken pahan ja hyvän takana on alun alkujaan ollut Lius ja Norski, eli minä. Yhteistyö Liuksen kanssa alkoi jo lähes heti kun aloitin kiekonkin. Olin hönännyt regejä muutaman viikon ja lius scouttasi tarkasti, että siinä on puukäsi ap, otetaan jengiin. Oli syntynyt Vastarannan Kiiskit! Tarpeeksi kun olimme harkkamatseja tahkonnut ja olimme jopa hakeneet joihinkin liigoihin mm Datsun-liigaan, huonolla menestyksellä tosin. Lius tuli ehdottamaan ideaa, joka säväytti ”Hei norski, ei me päästä mihinkään liigaan tällä jengillä. Osaisitko tehdä tollaset liigasivut jos laitetaan oma liiga pystyyn”. Ja siitä se sitten lähti…

Alkuun väännettiin hirveällä vauhdilla pystyyn tavalliset HTML sivut, ilman minkäänlaista automatiikkaa, eli kaikki tilastot yms olisi päivitettävä käsin. Tämä ei suinkaan hidastanut tätä timanttista kaksikkoa, vaan puskettiin hurjalla boostilla eteenpäin. Lius suoritti tiukkaa joukkuehankintaa samalla kun itse fiksailin sivuja kuntoon. Oli syntynyt liiga nimeltä Tippeligan, jopa yllättävän omaperäinen nimi näin jälkeenpäin ajateltuna. Homma lähti rullaamaan muistin mukaan 10 joukkueen voimin, alku oli kankeaa ja vaikeuksia tuotti sivuston päivittäminen käsipelillä. Pikkuhiljaa hommat kaatuivat niskaan ja joukkueilla loppui mielenkiinto pelaamiseen, kun päivitykset kestivät liian pitkään. Tippeligan oli aika poistua liigakartalta.

Itselle jäi kuitenkin pakkomielle saada homma toimimaan. Lähes välittömästi oli jo uudet hankkeet mielessä. Olinhan tässä vaiheessa jo keksinyt, kuinka liiga oikeasti saadaan pyörimään. Alkoi armoton koodaustyö, joka kesti useita kuukausia. Halusin että sivuston toiminnallisuus ja tilastomasiinat yms ovat kunnossa, ennen kuin haalin muita apuvoimia ympärilleni. Elettiin kutakuinkin joulukuuta 2006, kun sivut alkoi jo näyttää joltakin ja oli aika esitellä idea pitkäaikaiselle ja timanttiselle aisaparilleni Liukselle. Jälleen oltiin täynnä intoa, nythän homma voisi jopa onnistua. Ulkomuistista heitettynä johtokuntaan taidettiin kasailla kahden edellämainitun lisäksi Kanzer, Widing, Numminen, Def, ämg… Hieman tämän alkuhässäkän jälkeen saatiin myös joerry mukaan kuvioihin, joka sittemmin oli yksi merkittävimpiä henkilöitä SHL historiassa. Liiga kulki vielä ennen tätä joulukuun aikaa työnimellä GoldenLeague, mutta jostain syystä joku ehti juuri ennen sivuston julkaisua tehdä vastaavan nimisen liigan, joten nimeä oli pakko muuttaa. SHL, eli Sunrise Hockey League taisi tulla ensimmäisenä Nummisen suusta. Vielä siinä vaiheessa kun sivuja työstettiin, saatiin mukaan myös graafikkojen kuningas Rita, joka laittoikin sivuston ulkoasun hienoon kuntoon. Joskus joulukuun puolen välin tienoilla oli aika sitten julkaista sivut koko kiekkokansalle ja samalla haluttiin myös näkyvyyttä touhuun. Päätettiin järjestää hakuajan aikana myös polttopalloturnaus, joka oli siihen aikaan suosittu laji kiekon sisällä. Tässä meillä oli jopa hieno nippu pelimerkkejä jaossa ja tämän turneen vei silloin nimiinsä Tony. Joukkueiden haaliminen tuntui aluksi hankalalta operaatiolta. Kuitenkin jo ensimmäisestä foorumi postauksesta kiekko.tk sivuilla, voidaan havaita kuinka tosissaan meidän porukka oli tämän homman suhteen ja tiesimme onnistuvamme.

Jokainen teistäkin uskoo omiin tekemisiinne ja tekee töitä sen eteen. Niin myös mekin haluamme tehdä ja nyt ylpeänä esitämme yhden työmme tuloksista: SHL:n - liigan jossa voitte näyttää kiekkoilevalle yhteisölle taitonne. On aika täyttää yksi tavoite, haave ja unelma - laittaa pystyyn toimiva liigakokonaisuus. Tavoitteenamme ei ole tehdä yhtä pikkuliigaa muiden joukkoon vaan yhden kiekon merkittävimmistä liigoista, jossa joukkueet ovat laadukkaita. Liigamme noudattaa tiettyjä perinteitä kuten 4vs4-formaatti ja 3*5min erät. Haluamme myös tuoda piristäviä lisäyksiä, joten jäähyt ovat käytössä. Tämähän on kiekon trendi, joten tuulimyllyjä vastaan ei aleta tässäkään taistelemaan.

SHL yrittää siis murtautua kiekon kivikovien liigojen joukkoon. Jotta tämä olisi mahdollista, on taustatyö tehty hyvin. Panostus on johtokunnan osalta 100%:sta. Ensimmäinen tapahtumakin järjestettiin viime lauantaina, jolloin suuren suosion saanut polttopalloturnaus vietiin kunnialla läpi. Silloin kovimmaksi kiekon väistelijäksi tituuleerattiin Tony. Sivustot ovat toinen ylpeyden aiheemme, niihin on panostettu reilusti ja olemme saaneet sivut sekä selkeiksi että näyttäviksi. Sivustollamme on myös elintärkeä tilastomasiina, joten tilastointi pysyy hyvin kasassa ja sivujen päivitys sujuu nopeasti. Tässähän on ollut monen uuden liigan ongelma. Haluamme, että sivuilta löytyy helposti kaikki oleellinen ja saadaan heti kauden alussa pelit rullaamaan.

Tämä taisi vakuuttaa muutkin kuin vain meidät, joten hakemuksia alkoikin paukkua hyvään tahtiin ja kun hakuaika oli päättynyt, meillä oli kasassa kaikkiaan 57 hakemusta…USKOMATONTA. Näin hurjaa määrää emme osanneet odottaa missään vaiheessa. Olisimme olleet tyytyväisiä jo reiluun 20 hakemukseen. Nyt meillä oli kuitenkin jo varaa valita. Siispä ensimmäiselle kaudelle valittiin joukkueet: Sinappikone, Roots, Hockey Suomi, Charlestown Chiefs, Vastarannan Kiiskit, Nightmare, Kauniit ja Rohkeat, Löylynheittäjät, Anaheim Mighty Ducks, Sahtiankat. Kovaa porukkaa jopa näin jälkeenpäin katsellessa.

Pelit saatiin käyntiin tammikuun puolella ja kaikki näytti hyvältä ulospäin ainakin. Täytyy tunnustaa että meillä tuli sivujen julkaisun kanssa jopa kiire, kun EHL, joka siihen aikaan oli yksi kovimmista liigoista, kaatui juuri marras-joulukuussa 2006. Halusimmehan napata joukkueita myös sieltä puolelta. Sivut olivatkin muute hyvässä kunnossa, mutta tilastomasiinan kanssa olin pahasti vielä hukassa. Ensimmäiset liigapelit uppasin suoraan tietokantaan, toki tämä helpotti asiaa että tietokannassa oli taulut kunnossa ja sivustolla kaikki tapahtui muuten automaattisesti. Ainoastaan pelien lisäys puuttui. Tämä saatiinkin parin ekan viikon jälkeen jo pelaamaan ja siitä lähtien on menty lähes samalla masiinalla. Ensimmäinen kausi sujui jopa yllättävän hyvin ja kauden päätteeksi saatiin järjestettyä yhdessä Hoki-liigan ja Datsun-liigan kanssa hienot AllStars pelit. Kauden mitalikolmikko oli silloin 1. Charlestown Chiefs 2. Nightmare 3. Roots.

Ennen kauden 2/2007 alkua johtokunnasta oli ehtinyt poistua kanzer ja numminen, joten oli aika ottaa tilalle uutta verta ja tässä vaiheessa sisään astui Wile (Insomnium). Kauteen lähdettiin joukkueilla: Sinappikone, Roots, Vastarannan Kiiskit, Kauniit ja Rohkeat, Löylynheittäjät, Tarttila Rangers, Black Avengers, Kissalan Pojat, Club of Härmä, Marionettes, Kiekon Kaiku, Paitsio. Tilanne näytti jälleen erittäin hyvältä, olimme saaneet lähteneiden tilalle sopivan määrän uusia joukkueita ja myös mukava määrä ensimmäisen kauden hyviä joukkueita jatkoikin pelejään SHL:ssä. Kauden palkinnot jaettiin seuraavasti: 1. Paitsio 2. Sinappikone 3. Roots. Kauden kuluessa saatiin sorvattua myös yhteistyökuviot kuntoon neljän suurimman liigan osalta, joka veikin liigakuvioita huomattavasti eteenpäin. Sovittiin että pelikiellot yhtenäistetään ja AllStars pelit pelattaisiin joka kauden päätteeksi yhdessä.

Kaudella 3/2007 mukana oli ennätysmäärä joukkueita, peräti 16kpl: paanit: Tarttila Rangers, Hockey Suomi, Club of Härmä, Mensa Club Finland, Conservation, Marionettes, Kauniit ja Rohkeat, Europe, Paitsio, Sinappikone, HC Fantasia, Roots, Lukon Hurjat, Black Avengers, Imperiumi. Tämä johtui osittain siitä, että Datsun-liiga kaatui kauden 2/2007 päätteeksi ja tarjosimme sieltä kolmelle joukkueelle ilmaisen pelipaikan SHL:ään. Datsunista siirtyi silloin joukkueet Lukon Hurjat, Imperiumi ja Conservation. Tällä kaudella mitalikolmikko oli seuraava: 1. paanit 2. Mensa Club Finland 3. Conservation. Tässä vaiheessa oli jo tullut selväksi, että jopa Kiekkoliiga rakasti SHL:ää ja haali meiltä joka kaudella parhaat joukkueet isompiin ympyröihin. Tämä ei kuitenkaan tahtia haitannut, vaan meille puski aina toisesta päästä nälkäisiä uusia joukkueita tilalle. Tämän kauden päätteeksi myös joerry jättäytyi pois liigan johtokunnasta, kun oikean elämän puuhat veivät liikaa aikaa. Kauden alkuvaiheessa johtokuntaan oli liittynyt myös koodihirmu Erno, joka toi tarvittavaa tukea sivuston kehityspuolelle.

Kausi 1/2008 pelattiin samalla 16 joukkueen määrällä: Roots, Mensa Club Finland, Kauniit ja Rohkeat, Club of Härmä, Fc Kilpailijat, Hockey Suomi, |Team Ettan|, Paitsio, HC Fantasia, Team SaHaRa, Nemesis, Europe, Marionettes, Tarttila Rangers, PSV Eindhoven, Conservation. Hyv ä nippu oli siis jälleen kerran kasassa. Tämä taisi olla ensimmäinen kausi kun tuli pieniä takaiskuja ja psv sekä conservation jättivät leikin kesken, ennen kauden päättymistä. Kaudella 1/2008 mitalit jaettiin seuraavasti: 1. Fc Kilpailijat 2. |Team Ettan| 3. Roots. Huomioitavaa on se, että Roots oli tehnyt sen jälleen kerran. SHL:n neljäs kausi ja Roots nappaa jo kolmannen pronssinsa, erittäin tasaista työtä pojilta. Tämän kauden päätteeksi myös johtokuntaa tuuletettiin jälleen oikein urakalla kun pois lähtivät Erno ja ämg. ämgillä ei omien sanojensa mukaan riittänyt enää motivaatiota touhuta johtokunnassa ja Erno päätti hopata Kiekkoliigan johtokuntaan, kahden suuren liigan johtokunnassa kun ei oikein voi puuhastella yhtä aikaa niin edessä oli tällainen siirto. Näitä herroja tuli paikkaamaan Samila ja Outsi.

Kausi 2/2008 starttasi joukkueilla: Club of Härmä, Sinappikone, HC Fantasia, Fc Kilpailijat, Europe, Nemesis, |Team Ettan|, Hockey Suomi, Paitsio, Team SaHaRa, HC Revolution, Team Emerica, Roots, Marionettes. Tällä kaudella pari jengiä hyytyi myös kesken kauden, kun emerica j amarionettes jättivät leikin kesken. Muiden joukkueiden osalta homma toimi jälleen hienosti. Tässä yhteydessä on pakko myöntää, että välillä on käynyt mielessä lopettaa koko SHL touhu ja siirtyä tekemään jotain muuta. Vaikka välillä onkin käynyt synkkiä ajatuksia mielessä, niin aina kauden päätteeksi joukkueilta ja pelaajilta tullut hyvä palaute on auttanut jatkamaan eteenpäin. Kauden mitalistit olivat: 1. Fc Kilpailijat 2. Nemesis 3. Sinappikone. Tämä oli jo toinen mestaruus kilpureille ja he hyvästelivätkin shl ympyrät tämän kauden päätteeksi ja suuntasivat tiensä kiekkoliigaan.

Kausi 3/2008 aloitettiin joukkueilla: Club of Härmä, Frankfurt Lions, Ylämummo, Ballito, HC Revolution, |Team Ettan|, Hockey Suomi, Nemesis, Attack, Team SaHaRa,¨HC Fantasia, Roots. Jälleen 12 timantin kovaa joukkuetta taistelemassa maineesta ja pelimerkeistä. Tämä kausi taisi olla jopa yksi parhaista, ainakin siinä valossa että minkäänlaisia ongelmia ei kauden aikana nähty. Mestarikolmikko oli seuraavanlainen: 1. Club of Härmä 2. Ylämummo 3. Hockey Suomi. Tämä oli härmän kautta aikain 5 kausi ja vihdoin se sai kruunun SHL uralleen ja otti mestaruuden nimiinsä.

Kausi 1/2009 pelattiin joukkueilla: HC Revolution, Frankfurt Lions, Team SaHaRa, Nemesis, Anaheim Mighty Ducks, Ballito, Ylämummo, Evolution uvex, Hockey Suomi, Attack, |Team Ettan|, Clovers, Roots, Arsenal. Kausi sujui jälleen ongelmitta ja huipentui hienoon pleijaritaistoon, josta mestarikolmikoksi muodostui 1. HC Revolution 2. Nemesis 3. Ylämummo. Tämä oli revojen kolmas kausi SHL alaisuudessa ja sieltä pojat nousivat ansaitusti mestaruuteen. Kauden päätteeksi johtokunnan kelkkaan hyppäsi unjinaz.

Kausi 2/2009 pelataan joukkueilla: HC Revolution, Kiekon Kaiku, Penguins, Ylämummo, Malaga, Evolution uvex, Hockey Suomi, Roots, HC Fantasia, |Team Ettan|, Ballito, JYP, Attack, Arsenal, Löylynheittäjät. Tämä kausi tulee jäämään SHL historian viimeiseksi tämän nimen alla ja kaudella 3/2009 mennään sitten jo porukalla Kiekkoliigan alaisuudessa, kun SHL ja Kiekkoliiga yhdistävät voimansa.

Yhteenveto:
Takana on siis kaiken kaikkiaan pian 2,5 vuotta SHL kiekkoilua ja voidaan hyvällä omalla tunnolla sanoa, että jotain hyvää on saatu aikaiseksi. Tätä kulunutta aikaa ainakin itse muistelen hyvillä mielin, vaikka paljon on aikaa kulunut sivujen ylläpitoon ja muuhun toimintaan sen ympärillä. Samalla myös kiekon puolella on pelailtu hulppeita vääntöjä ja hommat tulee jatkumaan muussa muodossa. Aika kuluu jokseenkin nopeasti, kun tuntuu että vasta hetki sitten aloiteltiin näitä liigahommia ja nyt takana on jo kuitenkin kohta 8 kokonaista kautta. SHL on jakanut maailmalle yli 350 pelimerkkiä ja vielä suuremman määrän liigakokemusta sadoille pelaajille. On ollut erittäin miellyttävää tehdä yhteistyötä myös datsunin, hokin ja kiekkoliigan kanssa, siitä kiitokset heidän johtokuntiensa suuntaan. Kuitenkin kaiken takana on aina ollut kiekon pelaajat ja joukkueet, jotka SHL:ssä ovat pelanneet, tästä valtavan iso kiitos kaikille. Tämä jääköön eräänlaiseksi historian kirjaksi SHL ajasta, jotta voidaan jälkeenpäin myös muistella tapahtumia täällä ympyröissä!

Kiitokset: Lius, joerry, Numminen, Kanzer, Widing, ämg, Def, Outsi, Erno, Wile, Samila, Rita, bee, unjinaz, Pandaaa, Jurma, jouko, Kapis, sekä kaikki muut SHL:n toimintaa edistäneet/toiminnan mahdollistaneet henkilöt, sekä kiitokset kaikille pelanneille joukkueille ja lukuisille pelaajille! Erityiskiitokset joukkueille: Roots, Hockey Suomi, Club of Härmä, |Team Ettan|, Nemesis, HC Revolution, Team SaHaRa, Sinappikone!

SHL:n dicktaattori
Norski
Tietoja
Kirjoittanut: Norski
Julkaistu: 10.08.2009 18:29
Luettu: 1635 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.