Play-Off ennakko

Uutinen
Kaksi varmaa keväänmerkkiä: MM-Kisat alkaa ja KoHu on kesälomalla. :)

WAHL-historian ensimmäiset pleijarit häämöttää, runkosarja saatiin hienosti päätökseen ja taistelu oli kovaa. Molemmissa konferensseissa nähtiin murskavoittoja, huikean tasaisia kamppailuja ja tasureita. Ensimmäisen kauden runkosarja meni yllättävän hyvin allekirjoittaneen mielestä. Ainoastaan Riihimäen Lämy ei pystynyt suoriutumaan runkosarjasta, vaan hajosi kesken kauden.

Löpinät sikseen ja keskitytään play-off pareihin.

Metallurg Magnitogorsk - New Delhi Bulls

Kerrataampas vielä hieman tilastoja, Lurgeista aloitetaan.

Pelit: 20
Voitot: 8
Tasapelit: 4
Tappiot: 7
Tehdyt maalit: 65
Päästetyt maalit: 58
Maaliero: 7
Pisteet: 20

Alkukaudesta vahvoja otteita esittänyt joukkue alkoi hiipua reilusti verrattuna alkukauden huikeaan kuntoon. Joukkue on kokenut rajuja muutoksia koko kauden ajan ja se on myös näkynyt pelissä. Runkopelaajat kadoksissa ja tulokkaita joukkueessa ei varmasti kuulosta saatika näytä lupaavalta. Saattaa tosin olla että Lurgit syttyvät pleijareihin, helppoa se ei tule olemaan kun tässä vaiheessa pitäisi alkaa hitsaamaan joukkuetta yhteen. Puolustuspäästä löytyy enemmän osaamista kuin hyökkäyspäästä: Kiekkoliigan alaisuudessa luutinut tidi ja perusvarma Vatten. Hyökkäyskalusto on pieni (Samsonov, Panu, Smolinski) ja sen on saatava paljon tuloksia aikaan mikäli aikovat mitaleille.

Sijoitusarvio: 6-8
********************

New Delhi Bulls

Pelit: 21
Voitot: 14
Tasapelit: 3
Tappiot: 4
Tehdyt maalit: 60
Päästetyt maalit: 39
Maaliero: 21
Pisteet: 31

Runkosarjan paras joukkue, 14 voittoa ja liigan vähiten päästettyjä maaleja kertovat tasaisesta joukkueesta joka puolustaa hyvin ja pystyy värkkäämään maalejakin hyvällä prosentilla. Lähes koko kauden samalla kokoonpanolla puurtanut joukkue antoi vakuuttavan myrskyvaroituksen nappaamalla huikeat 31 pistettä runkosarjassa. Joukkueesta on 2 ylitse muiden, Montel joka nakuttanut 20 ottelussa 4+16 sekä Paukki 18 ottelussa 27+16. Bullseilla on loistavat mahdollisuudet mestaruuteen näillä eväillä. Muutamien pelaajien kiekkoliigakokemus on varmastikin plussaa ratkaisupeleissä. Sankarinviittaa ollaan asettamassa Paukin harteille.

Sijoitusarvio: 1-3
********************

Black Parade - Spartans

Katsastetaan ensiksi tilastot, paraatista aloitetaan.

Pelit: 21
Voitot: 13
Tasapelit: 2
Tappiot: 6
Tehdyt maalit: 84
Päästetyt maalit: 56
Maaliero: 28
Pisteet: 28

Runkosarjan toiseksi eniten voittoja, toiseksi paras joukkue, toiseksi pistepörssissä sijoittunut Dinho sekä paras maaliero. Lupaava runkosarja takana tältä joukkueelta, useiden pelaajien kiekkoliigakokemukset ovat varmasti etuna tääläkin joukkueessa. Hyökkäyspäästä luulisi ratkaisijoita löytyvän, Dark, Dinho, Nurro, Walkeri, Tump3lo ja Wyx, eli jokainen joukkueen hyökkääjä pystyy varmasti siihen mitä tarvitaan, kun kokemattomammat joukkueet tärräävät samassa tilanteessa. Erityisesti tuloksia odotetaan pistepörssin kakkoselta Dinholta jonka kannettavana ja annettavana on paljon. Puolustuksesta otettakoon esille Teekkair ja IsoLutka. Näitä nimiä kun katsoo tuolla joukkueensivulla, niin todellakin ainakin pelaajamateriaalin puolesta pitäisi menestyä.

Sijoitusarvio: 1-3
********************

Spartans

Pelit: 20
Voitot: 10
Tasapelit: 0
Tappiot: 9
Tehdyt maalit: 71
Päästetyt maalit: 59
Maaliero: 12
Pisteet: 20

B-Konferenssin kolmas, WHL:stä WAHLiin noussut joukkue jolla on takana pitkä taival WHL:stä, ja varmasti jatkaa WAHLissa kauan. Joukkueesta löytyy kokeneita pelaajia jotka pelaavat toisilla nikeillään kovissa joukkueissa, pelaajia on Huittisten Huimassa sekä Kuolemassakin yksi. Spartalaisten vahvuus on hyökkäyspeli ja joukkuepuolustus, heikkouksena puolustajat jotka joutuvat ylivoimahyökkäyksen alle, eivät uskoakseni kestä painetta ja vastustajalla onkin tässä paikka johon iskeä. Joukkueesta ei kuitenkaan ole antamaan kaikkeansa ylivoimaisen Paraatin edessä! 0 tasapeliä on merkki siitä, että tasatilanteessa haetaan vahvasti sitä ratkaisumaalia, joka tulee välillä omaankin päähän.

Seuraa häntä: Flateric, monivuotinen spartalaisten kapteeni, nostaa henkeä ja luottamusta joukkueen sisällä.

Sijoitusarvio: 6-8
********************

Penguins - IHT Guerrillas

Kaivellaampa kaalia ensin.

Penguins

Pelit: 20
Voitot: 8
Tasapelit: 5
Tappiot: 7
Tehdyt maalit: 58
Päästetyt maalit: 59
Maaliero: -1
Pisteet: 21

B-Konferenssin toinen. Joukkue pelaa tasaisella nelikolla joka näkyy maalierossa, tehtyjä ja päästettyjä on lähes samamäärä, näkyy myös tilastoissa jossa 8-5-7 kuvastaa pelityyliä hyvin. Joukkue kykenee parhaalla pelillään suoriutumaan kovistakin vastustajista, pahaksi onnekseen heidän kohdalleen tuli ekalle kierrokselle IHT Guerrillas, joka varmasti antaa kylmää kyytiä Pingviineille, uinahduksen sattuessa. Joukkue jakaa peliaikaa tasaisesti joka toisaalta on vihulle eduksi, toisaalta pahaksi. Hyökkäyskalustosta löytyy Rnd, Näsis ja Asterix. Keskimmäinen teki runkosarjassa joukkueensa eniten maaleja (18) jotenka sieltä suunnalta tuloksia odotetaan myös ratkaisupeleissä. Puolustuksessa häärii Konrad, Tiitu ja Zyd joiden vastuulla on sitten siivoileminen ja Guerrillasin hyökkääjien ja ehkä myöhemmin muidenkin jengien nollaaminen.

Sijoitusarvio: 4-6
********************

IHT Guerrillas

Pelit: 21
Voitot: 13
Tasapelit: 1
Tappiot: 7
Tehdyt maalit: 79
Päästetyt maalit: 53
Maaliero: 26
Pisteet: 27

A-Konferenssin kolmas. Huikean maalieron runkosarjassa takonut joukkue, joka hyökkää hyvin ja joukkueesta löytyy kovia yksilöitä ja ratkaisijoita. Peli perustuu lähinnä maalintekoon ja nopeaan syöttelyyn, heikkoukset on lähinnä joukkuepuolustuksessa. Hyökkäyspäästä löytyy pistepörssin jaetulle 2.sijalle yltänyt Katherine, sHL:ää Cloversin riveissä takonut Takakulma, Johnny, Voodoo Peoplen Michaels (Mickie). Erityisesti Mickielle ja Katherinelle ojennetaan
kruunua joka sisältää paineet, maalinteon ja kumarruksen kuninkaille. Tai kansainvälisten käsimerkkien näytöt luusereille. Joukkueella on hyvät mahdollisuudet mestaruuteen asti, Penguins on lyötävä tuolla materiaalilla.

Seuraa häntä: Mickie WHL-aikoina kovassa iskussa ollut hyökkääjä, edustaa myös kiekkodivaria toisella nikillään.

Sijoitusarvio: 1-3
********************

Näin Perrin arvioi otteluparin KHC - JYP


Kilpikonnat HC, B-Konferenssin ensimmäinen. Joukkue tuli hieman puskista, ensimmäisen jakson jälkeen ei näyttänyt hyvältä mutta toinen jakso meni paremmin kuin hyvin. Seitsemästä viimeisestä ottelusta vain yksi on tappio ja yksi tasapeli, muut kilpparit ovat voittaneet.
Vahvuutena Kilpikonnilla on nopeat hyökkäykset ja maalinteko kuhan mku ja C.Ronaldo siihen syttyvät.
Jos Kilpikonnat johonkin kaatuu niin puolustukseen ja maltittomuuteen. Pienetkin virheet voivat kostautua.

Seuraa heitä: C.Ronaldo, vaarallinen hyökkääjä jonka vahvuutena on niin maalinteko kuin tärkeät syötöt. Saattaa ratkaista pelin.
Sweatt, kokenut pelaaja ja tuo sitä kaivattua varmuutta Kilpikonnien pakkaan.
Sijoitusarvio: 7-8

JYP, A-Konferessin neljäs. Viimeisestä seitsemästä ottelusta JYPillä on taskussaan vain kaksi voittoa ja muut ovat häviöitä. Todella hyvin puolustava joukkue mielestäni ja siinä on JYPin vahvuus,
rauhallisuuden ja puolustuksen kautta iskevät ja voi olla että Kilpikonnat saavat kylmää kyytiä.
Heikkoutena JYPillä on maalinteko. Jos JYPin arsenaalista ei nouse kukaan maalintekijäksi ja ratkaisijaksi niin hyvää jatkoa jos ei oma riitä.
Seuraa heitä: moro12, Todella hyvä hyökkääjä ja osaa tehdä maaleja kuhan siihen syttyy. Riippuu päivästä miten kulkee, saattaa ratkaista pelin JYPille.
Enzio, kylmän viileä pelaaja, pitää heittää kaikki temput mukaan jos meinaa enziosta läpi päästä.
Sijoitusarvio: 1-4 Kaudella kohdatussa ottelussa JYP oli vahvempi luvuin 3-2.

Yhteenveto: Hyvin hyökkäävän ja hyvin puolustavan joukkueiden välisen ottelun voittaa se kumpi osaa keskittyä paremmin omaan tekemiseen ja hyödyntää vastustajan virheet paremmin. Viimeisten otteluiden perusteella Kilpikonnat ovat paremmassa vedossa ja ovat löytäneet sen oman momentumin. Mutta jos JYP herää taisteluun ja lämpenevät ottelu ottelulta, finaalipaikkakin on mahdollisuus.

Perrin arvioi: JYPille voitot 2-1 ja JYP jatkaa pleijari-parran kasvattamista.
Tietoja
Kirjoittanut: Samsonov
Julkaistu: 21.04.2009 13:09
Luettu: 7 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.