Kausi 2/09 paketissa. Mitä jäi käteen?

Uutinen
Runkosarja

Karsinnoista kovimpana joukkueena tullut General aloitti runkosarjan murskaavasti, 8 ottelua joista 15 pistettä. Odotettavissa oli siis debyyttikaudelle huikea lopputulos runkosarjan osalta. Toisin kävi, General voitti runkosarjan "vain" 3 pisteen erolla Black Avengersiin. Ennätyksiä meni uusiksi urakalla, tässä muutamia mainitakseni: yhden kauden piste-ennätys runkosarjassa (sekä joukkue että pelaaja), pisin tappioton sarja, pisin voitoton sarja, eniten maaleja yhdessä ottelussa jne. Yllätyksen liigaan toivat New Delhi Bullsin romahtaminen karsintoihin viime kauden konferenssivoittajana ja hopeamitalistina, sekä Natives jonka debyyttikausi oli mielestäni parempi kuin kukaan uskalsi odottaa. Älykala otti omansa ja pysyi edelliskauden tapaan viimeisenä runkosarjassa näin jatkaen pelejään karsintoihin.

Pudotuspelit

Pudotuspeleissä viime kauden mestari, Kilpikonnat HC, putosi puolivälierissä yllättäen Marmotsille. Puolivälierissä Marmots jatkoi kabinettipäätöksellä välieriin. Vastassa oli siis runkosarjan voittaja ja ennakkosikki General. Välieräparit ovat mielenkiintoiset. A-konferenssin 2 parasta (runkosarjan perusteella) voittivat molemmat vastustajansa puolivälierissä ja ottivat paikkansa välierissä. Vastaan asettuu B-konferenssista kabinettipäätöksellä jatkoon mennyt Marmots sekä IHT Guerrillas.

Välierät alkoivat ottelulla IHT Guerrillas - Black Parade. Tämäkin pystyttiin siis ryssimään, koska kotiedun piti olla BP:llä. Mutta koska se sopi molemmille osapuolille niin seuraavana päivänä pelattiin 3 peliä peräkkäin BP:n kotikolossa. Viimeiset 3 ottelua olivat kirjoittajan (craps) mielestä tavallaan turhia. BP tuli kakkoskokoonpanolla pelaamaan kauden tärkeimpiä otteluita. Vastustaja Guerrillas taas pystyi lyömään parhaat kentälle. Otteluvoitot 3-1 Guerrillasille ja finaaliin.

Toisessa välieräparissa kohtasivat A-konferenssin voittaja Black Avengers ja B-konferenssin viimeiseltä pudotuspelipaikalta välieriin noussut Marmots. Black Avengersin puolustus oli rautaa päästäen vain 3 maalia 3 ottelussa. Black Avengers sai tililleen runkosarjasta myös ennätyksen, vähiten päästettyjä maaleja, 1,83pm/o.

Pronssiset lätkät lyötiin tänä vuonna.... ei vissiin kenenkään kaulaan.

Ensimmäinen finaali on äärimmäisen tasainen. Ottelu päättyi lopulta Guerrillasin voittoon numeroin 5-3. Black Avengers ei voi olla tyytyväinen päästettyjen maalien määrään. Toinen ottelu on vähintään yhtä tasaista vääntöä. BAve hoitaa keskialueen puolustamisen tarkasti eikä omassakaan päässä lähdetä juoksemaan. Voitot ottelusarjassa tasoittuvat 1-1, kun BAve vei toisen kohtaamisen 2-0. 3. ottelu noudattaa aikaisempien kohtaamisten kaavaa, riskitöntä peliä. IHT Guerrillas käytti BAve:n virheet hienosti hyväksi ja otti helpohkon voiton. Neljännestä ja näemmä ratkaisevasta finaalista ei ole allekirjoittaneella mitään käsitystä. 3.erään saapuessa tilanne oli viime kauden pronssimitalistien hyväksi 3-1. Ja lopputulokseksi tuli 4-2. Voitoin 3-1 KAUDEN 2/09 MESTARI ON SIIS IHT GUERRILLAS.

Karsinnat

Karsinnat alkoivat nihkeästi. Otteluita pelattiin hyvin verkkaiseen tahtiin. Karsinnoista ensimmäiseksi putosi Tyhjäpuntit, jotka ilmoittivat luovuttavansa karsinnat. Tilalle nostettiin 1.varasijalta Hatebreeder, jonka mukaantulo piristi huomattavasti karsintoja.

B-konferenssi koki kovia, kun New Delhi Bulls kiskaistiin ulos karsinnoista. W.A.S.P. voitti B-konferenssin häviämättä peliäkään ja maalisuhdekin oli huikea 38-9. Seuraava lähtijä poistui johtokunnan asettaman välidl:n vuoksi. Joukkue oli DPS. Molemmissa lohkoissa siis jäljellä 5 joukkuetta.

Poistujien listaa pidensi Älykala. Ilmi tulleessa huijauksessa oli mukana myös päävastuuhenkilö, Juha_84. Häneltä kysyttiin asiaa, mutta koska yhteistyöhalua ei löytynyt ja valehtelu jatkui vaikka tapaus oli täysin selvä, niin ikuisen pelikiellon antaminen ja Älykalan heittäminen pois karsinnoista ei ollut hankalaa. A-lohko jatkaa siis 4 joukkueen voimin.

Tässä vaiheessa deadline tuli vastaan ja johtokunta päätti toimia. Suoraan liigaan nousevat: Hatebreeder, HC W.A.S.P., PT Karkki ja Pehmot. Pehmot eivät voittaneet yhtään ottelua, MUTTA pelasivat kaikki karsintaottelut ja se on erittäin tärkeä asia. Pelaamattomista otteluista syntyy yleensä suurimmat sotkut. Hollow ja Silent Saints pelaavat 2 ottelua joiden yhteistulos ratkaisee ja voittaja jatkaa liigaan. Ensimmäisen osaottelun Hollow vei nimiinsä 5-1. Toinen osaottelu oli selkeästi Hollowin ja he jatkavat liigaan yhteislukemin 11-1.

Yleistä löpinää

Käytösongelmilta ei vältytty tälläkään kaudella, ei edes karsinnoissa ja se on sääli. Odotamme parempaa käytöstä pelaajiltamme. Sekoilua sääntöjen suhteen esiintyi vieläkin ja siitä ei voi syyttää muuta kuin pelaajia itseään. Johtokunta oli kesämielellä ja välideadline tavallaan poistettiin, koska otteluita oli pelattu runsaasti. Kesämieli näkyi myös runkosarjan päättyessä jolloin päätimme antaa päivän lisää aikaa, jotta sijoitukset runkosarjassa ratkaistaisiin pelaamalla eikä kabinetissa. Nämä osottautuivat hyviksi ratkaisuiksi. Ensi kaudella siis eri dl-systeemi.

Pari tapausta jotka itseäni huolestuttavat eniten. Kap/Osfan ja sitten LoiB/Juhi_Z. Nämä molemmat ovat mielestäni jopa käytösongelmia pahempia. Muistakaa, että ette kuseta pelkästään johtokuntaa vaan muita pelaajia liigassa. Sekä rikotte Kiekko.tk:n sääntöjä joista voi pahimmillaan olla rangaistuksena muutakin kuin pelikieltoa liigassa. Lopettakaa perseily kaikissa sen muodoissa ja pelatkaa pelinne ajoissa. Säännöt on kuitenkin suhteellisen yksinkertaisia.




Lopulliset sijoitukset ovat tässä, suluissa on erotus viime kauden sijoitukseen. Runkosarjan sijoitusten perusteella on arvottu ensi kauden lohkot. Niistä infoa myöhemmin.

1. IHT Guerrillas (+2)
2. Black Avengers (+12)
3.-4. Marmots (+7 +8) Black Parade (0 +1)
---------
5. General (x)
6. Natives (x)
7. Kärkiryhmä (+6)
8. GT Latka (x)
---------
9. Kilpikonnat HC (-8)
10. Spartans (-3)
11. ERC Ingolstadt (x)
12. Alexandria-Mongolia Lions (x)
-----Pudotuspeleihin päässeet yläpuolella-----
13. Patruunat (-1)
14. Louisiana Rangers (x)
-----Karsintoihin joutuneet alapuolella-----
15. Älykala (0)
16. New Delhi Bulls (-14)
17. Tyhjäpuntit (x)
18.

Nousijat: Hatebreeder, HC W.A.S.P., PT Karkki, Pehmot ja Hollow

Se tärkein uutinen

Huh.. samalla minä (craps) ilmoitan katoavani johtokunnasta. Asiaan syynä ovat henkilökohtaiset kiireet joiden vuoksi en pysty panostamaan toimintaan yhtä paljon kuin aikaisemmin. Itselleni kasautui aivan liikaa hommia noinkin isossa johtokunnassa. Suoraa palautetta on tullut paljon, sitä paskaakin on tullut ja niille voin suositella kokeilemaan hommaa jos vaan mahdollista. Toisaalta myös niitä ruusuja olen päässyt haistelemaan. Auttamattomasti vaan ei jaksa/pysty/eikä kiinnosta enää hoitaa asioita.

Vaikeuksien kautta voittoon. Ihan hyvä vajaa vuosi on ollut itselläni. Tämäkin päätös on muhinut jo jonkin aikaa ja kauden päättymiseen on hyvä lopettaa. Tästä eteenpäin jatkavat tutut henkilöt. Ulostakaa heille siis tietonne.

Kiitos
t.CRAPS

ps. Harmi ettei kommentit ole käytössä ja siten ette pysty kiitosta osoittamaan, mutta pelimerkit otetaan vastaan osoituksena kiitoksesta. ;)
Tietoja
Kirjoittanut: craps
Julkaistu: 23.08.2009 23:18
Luettu: 6 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.