pökäle (0+0)
Lappis (0+0)
Tunas (1+1)
Stomme (0+0)

Kolea torstai ilta kääntyi jo ehtoon puolelle kun tiukka miettelö sarjataulukon keskivaiheilla majailevien Europen ja Rootsin välillä aloitettiin. Ensimmäinen erä alkoi kiivaasti ja paikkoja siunautui heti molemmille osapuolille.
Erän alussa Rootsin pökäle pääsee kasvokkain Europen veräjänvahdin kanssa, mutta epäonnistuu karkeasti laukauksessaan. Hieman myöhemmin Europen hyökkäys päättyy huikeaan tilanteeseen kun kiekko kimpoaa päätylaidan kautta tyhjän maalin suulle, jossa Ehrhoff kyttää kieli pitkällä. Tarkan sihtauksen jälkeen ponneton laukaus osuu kuitenkin edessä ammottavan tyhjän maalin sijasta Rootsin maalivahtiin. Samoihin aikoihin katsomossa ottelua seuraamaan tullut Jajah kehuu julkisesti Lappiksen erittäin kyseenalaista kotitekoista por…videonauhaa ja jouduttiin näin ollen poistamaan katsomosta. Erän loppupuolella Rootsin loistovedossa oleva tunas osoittaa taitonsa myös hyökkäyspäässä ja siirtää Rootsit 1-0 johtoon. Maalista huolimatta erä oli selkeästi Europen painostusta.

1. Erä:

Saves: Europe 4, Roots 4
Possessions: Europe 55%, Roots 44%

Toiseen erään luisteleva Roots oli kuin uusi joukkue. Tiiviiseen nelikkopuolustukseen yleensä niin vankasti luottava Roots nousi jatkuvasti uusiin paikoitellen jopa hyvin rakennettuihin hyökkäyksiin joista maalikelpoisia tilanteitakin syntyi.
Ajassa 2.18 pökäle pääsee puolittaiseen läpiajoon, mutta vanhan suklaahuulen amakynä on pahasti ruosteessa. Rootsin sumppu toimii edelleen kuin häkä eikä Europen tilanteita luova hyökkäyspari pääsee tarpeeksi lähelle maalia.
Europen turhautuminen alkoi näkyä sen hyökkääjissä, jotka liian aggressiivisella otteella alkoivat pelata Rootsin päädyssä. Tästä seurasi useita 3 vs 1 hyökkäyksiä, jotka Europen tukijalka Fasu kuitenkin hyvin peitti. Erä päättyy maalittomana.

2. Erä

Saves: Europe 4, Roots 1
Possessions: Europe 44%, Roots 55%

Viimeiseen erään oli luvassa huikeaa takaa-ajoa.
Europen painostus alkaa heti ja Negro pääsee avoimeen maalinteko paikkaan ajassa 1.40 mutta Rootsin maalivahti korjaa tällä kertaa sadon. Heti perään Smirren epätoivoinen kaukolaukaus siniviivan läheisyydestä on yllättää koko kentän kun pahaa-aavistamaton maalivahti vain vaivoin onnistuu Smirren roiskaisun kulmaukseen torjumaan. Europen painostuksen keskeltä Roots pääsee lupaavan näköiseen vastahyökkäykseen Asentajan johdolla, eikä 2-0 johtomaali ole kaukana. Kauan kaivattu tasoitusmaali syntyy ajassa 3.29 kun Ehrhoffin lähes nollakulmasta vedetty laukaus pomppii jostain maalivahdin alasuojien ja yläriman kautta etuyläkulmaan. Alushousut märkinä ottelua seuranneiden katsojien mielestä silmät kiinni ammuttu kuti oli kuitenkin silkkaa taitoa.
Ottelu näyttää jo ratkenneen, kun ottelun yksi hahmoista, Asentaja murtautuu massaa hyväksikäyttäen läpi laidasta ja muutamalla harhautuksella selvittää tiensä aina maalin eteen asti josta tarkka laukaus takakulmaan siirtää Rootsin 2-1 johtoon ajassa 4.10. Lopussa Europe jatkaa painostustaan ja turvautuu viidenteen kenttäpelaajaan, mutta tuloksetta. Roots voittaa tiukan ottelun allekirjoittaneen mielestä ansaitusti lukemin 1-2.

Pelaajien kommentteja:

Koko ottelun vaihtopenkillä möksännyt Lappis puhkui intoa päästessään juttusille ottelun maskuliinisen tuomarin Iskenderin kanssa. Ottelun tulosta sekä omaa pelaamattomuuttaan joukkueensa kokenut kippari kommentoi seuraavasti: "Voitto maistui hyvältä. Pelaajat, joille vastuuta pelistä annettiin saivat tulosta aikaan. Tiukkaa teki kyl."

Europen puolustuksessa illan ottelussa häärinyt Fasu odotti kiivaasti pääsyä Counter-Striken puolelle, mutta suostui kuitenkin vastaamaan muutamaan kysymykseeni. Ottelun lopputulosta hän kommentoi seuraavasti: "Roots teki paikoista me ei. Jos ei ite tee niin kyllä kaveri tekee." Liigan hieman heikosti aloittanut Europe on nyt kasannut 5 ottelussa kokoon vain 3 pistettä. Syy tähän tulokaskautta SHL:ssä pelaavan Fasun mielestä on selvä. "Ei olla onnistuttu oikein millään osa-alueella. Melko tahmaista on ollut (tässä kohdassa en enää ollut varma oliko kyseessä enää huonosti menneet ottelut vai jokin muu)"

Hyvää yötä T: Iskender
Tuomari: Iskender
Lisätty: 22.08.2008 10:44